Bilde
Bamsrudlåven
Iskrem fra Østlandet

Vi lager en iskrem og sorbet basert på ferske lokale råvarer - I Gårdsisen bruker vi melk er fra naboens kuer og eggene er fra gårdens frittgående høner.

 

 

Bamsrudlåven er en familiebedrift som ligger ved Mysen i Indre Østfold, og her har det vært eggproduksjon i over 30 år I dag har vi 7500 frittgående høner på Gården. Siden 1997 har man i tillegg til tradisjonell gårdsdrift drevet selskapslokale på låven.

 

 

Ønsket om å lage et gårdsprodukt var lenge en drøm.

Ideen om å lage iskrem ble klekket da det kom en frier fra nabogården med melk i spannet og fridde til odelsjenta på gården. Vi spurte oss selv - hva er det beste man kan lage av egg og melk? - det måtte bli en italiensk inspirert til melkeis med mye egg. I 2013 sto et mikromeieri klart til bruk i underlåven og produksjon av vår egen iskrem basert på egg, melk og kjærlighet kunne starte.

 

 

Vår iskrem er inspirert av italienernes gelato, som er basert på melk og egg. Melkebilen kommer innom oss for å levere fersk upastaurisert melk rett fra nabogårdene. Dagsferske egg fra gårdens frittgående høner blir knekket og plommen blir skilt fra hviten.

 

 

Hviten vi sitter igjen med blir brukt til å lage eplesorbet og bjørnebærsorbet, - Ønsket om å bruke restproduktene fra to produksjoner til et nytt bærekraftig produkt ble motivasjon til å skape en eplesorbet. I sorbeten tar vi vare på alle de gode smakene som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge.

 

På denne måten får vi utnyttet hele eplet og hele egget!

 

Bjørnebærsorbeten er det nyeste tilskuddet og er laget på bjørnebær fra Hauger Gård i Råde. Denne sorbeten gikk til topps i katigorien «Årets Grønne Foredlet» under Det Norske Måltid 2019.

Etablert
2013
Område
Østlandet
Familien
Iskrem fra Bamsrudlåven
Artikkelbilde Liplid: En bedre drikkeopplevelse

Liplid er en ny og revolusjonær take-away løsning. Ikke bare er Liplid et 100% plastfritt og resirkulerbart lokk, det er et innovativt design som gir koppen bedre funksjonalitet og stabilitet. Med andre ord: et ideelt valg for enhver varm eller kald drikke på farten!

Artikkelbilde Smaksrike småretter fra Rørosmeieriet

Smaksrike og digge tygg fra Røros – perfekt til aperitiffen. Rørosmeieriet vekker appetitten og egner seg godt både til aperitiffen, som forrett eller til tapasbordet.

Artikkelbilde Førstehjelp for kjøkken

Førstehjelp er en viktig del av kjøkkenutstyret. I et restaurantkjøkken er risikoen for kuttskader og brannskader stor fordi tempoet ofte er høyt. Derfor er det viktig å ha riktig førstehjelpsutstyr, som er brukervennlig og lett tilgjengelig.

Artikkelbilde SUP? Single Use Plastics.

Produkter av engangsplast er forbudt i Norge og EU. Men våre leverandører hjelper deg med gode alternativer!

Artikkelbilde Tid for dessert - Gulrotkake

Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!