Bilde
Bamsrudlåven
Iskrem fra Østlandet

Vi lager en iskrem og sorbet basert på ferske lokale råvarer - I Gårdsisen bruker vi melk er fra naboens kuer og eggene er fra gårdens frittgående høner.

 

 

Bamsrudlåven er en familiebedrift som ligger ved Mysen i Indre Østfold, og her har det vært eggproduksjon i over 30 år I dag har vi 7500 frittgående høner på Gården. Siden 1997 har man i tillegg til tradisjonell gårdsdrift drevet selskapslokale på låven.

 

 

Ønsket om å lage et gårdsprodukt var lenge en drøm.

Ideen om å lage iskrem ble klekket da det kom en frier fra nabogården med melk i spannet og fridde til odelsjenta på gården. Vi spurte oss selv - hva er det beste man kan lage av egg og melk? - det måtte bli en italiensk inspirert til melkeis med mye egg. I 2013 sto et mikromeieri klart til bruk i underlåven og produksjon av vår egen iskrem basert på egg, melk og kjærlighet kunne starte.

 

 

Vår iskrem er inspirert av italienernes gelato, som er basert på melk og egg. Melkebilen kommer innom oss for å levere fersk upastaurisert melk rett fra nabogårdene. Dagsferske egg fra gårdens frittgående høner blir knekket og plommen blir skilt fra hviten.

 

 

Hviten vi sitter igjen med blir brukt til å lage eplesorbet og bjørnebærsorbet, - Ønsket om å bruke restproduktene fra to produksjoner til et nytt bærekraftig produkt ble motivasjon til å skape en eplesorbet. I sorbeten tar vi vare på alle de gode smakene som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge.

 

På denne måten får vi utnyttet hele eplet og hele egget!

 

Bjørnebærsorbeten er det nyeste tilskuddet og er laget på bjørnebær fra Hauger Gård i Råde. Denne sorbeten gikk til topps i katigorien «Årets Grønne Foredlet» under Det Norske Måltid 2019.

Etablert
2013
Område
Østlandet
Familien
Iskrem fra Bamsrudlåven
Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde For en travel hverdag på kjøkkenet

En flaske som glipper i serveringen. En sølete benk midt i lunsjrushet. Når det er høyt tempo på kjøkkenet, har man ikke tid til små avbrudd. Da trengs løsninger som bare virker umiddelbart.

Artikkelbilde Nonfood

ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.

Artikkelbilde Nyhet! Easy Catering – skapt for enkel servering!

Når du leverer mat til store anledninger trenger du emballasje som om gjør jobben litt enklere. Easy Catering er utviklet for å gjøre serveringen smidig, enkel og stilren. Den ekstra store bunnflaten gir plass til alt fra bugnende festfat til smakfulle deleretter. Med avrivbart lokk kan esken settes rett på bordet – riv av, server, og la maten snakke for seg selv.

Artikkelbilde Vi har det du trenger av meieriprodukter!

Du kan få samlet alt du trenger på en bil, med en levering og du mottar kun en faktura. Enkelt, lønnsomt og effektivt!