Bilde
Aron Mat
Tradisjon på den gode gamle måten
Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon

Aron Mat AS ble etablert i 1990 i en ombygd stall i Grøtfjord på yttersida av Kvaløya i Tromsø, der far og sønn Aronsen startet sesongproduksjon av pinnekjøtt og fenalår.

For å utnytte alt av råvarer, besluttet de å utvide sortimentet med lammerull laget på gammelmåten. Sønn Aronsens tante Aslaug ble kontaktet og hun hadde (ikke tilfeldig!) en vandreoppskrift på ordentlig kjøttrull. Snart sydde damene i Grøtfjord lammerull for oss slik de alltid hadde gjort det hjemme, og slik generasjoner hadde gjort før dem.

Produktspekteret er blitt større. I dag er all produksjon og administrasjon i idylliske Blåmannsvik. Men Grøtfjord er stadig perfekt til tørking av pinnekjøtt og fenalår, med rene, arktiske havbriser fra alle himmelretninger.

Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen

Fra gammelt av var Ho Mor sjefen hjemme, mens Han Far drev fiske eller annet hardt slit. Hun hadde nøkkelen til stabburet og konserverte all mat som kom i hus. Med kjøtt – ofte fra egen gård – laget hun mat fra bunnen av. Hun tok vare på lokal matkultur og skapte en tradisjon for nye generasjoner. Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen, som vi hver dag jobber for å videreføre.

Og en ting til: Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug. Hun brukte så definitivt ikke lakesprøyte eller kjemiske stoffer for å tilsette vann og smaker i produktene. Slik vil det alltid være hos oss; kun lakemodning og naturlige fremstillingsprosesser skal benyttes.

Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug


Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon ligger i bunnen av vårt virke. Vi tilsetter som kjent ikke vann eller bindemidler i våre produkter, noe som gir bedre smak og økt holdbarhet.

En annen viktig grunnpilar er våre meget kompetente og meget stabile medarbeidere. Med stor innsikt, nøyaktighet og entusiasme produserer de mat av ypperste kvalitet. Hver dag. Vi vet at alt dette bidrar til å gjøre Ho Mor stolt. Og kanskje litt ekstra kry av det faktum at tre kolleger i 2016 har jobbet hos oss i hele 25 år!

Etablert
1990
Område
Nordnorge
Daglig leder Espen Aronsen
Produkter fra Aron Mat
Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Tid for dessert - Gulrotkake

Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!

Artikkelbilde Plantebaserte nyheter fra Naturli’

Endelig har Naturli’ proteindrikker kommet på det norske markedet! Vi er glade for å dele disse plantebaserte nyhetene med deg, og nå kan du prøve dem til kampanjepris i to uker. I tillegg lanserer vi den helt nye Naturli’ Pro-barista, en 100% plantebasert skumbar havredrikk som allerede har fått fantastiske tilbakemeldinger fra testkundene våre. 

Artikkelbilde Pizzaekspertenes valg

Visste du at pizza er Norges favorittmat? Orkla Foods Norge har vært pizzaguru i over 40 år og har perfeksjonert kunsten å lage den perfekte pizzaen. Vi vet akkurat hva som skal til for at du skal lykkes med din pizza!

Artikkelbilde Påsmurt

Tilby dine kunder ferdigsmurte baguetter!