Bilde
Aron Mat
Tradisjon på den gode gamle måten
Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon

Aron Mat AS ble etablert i 1990 i en ombygd stall i Grøtfjord på yttersida av Kvaløya i Tromsø, der far og sønn Aronsen startet sesongproduksjon av pinnekjøtt og fenalår.

For å utnytte alt av råvarer, besluttet de å utvide sortimentet med lammerull laget på gammelmåten. Sønn Aronsens tante Aslaug ble kontaktet og hun hadde (ikke tilfeldig!) en vandreoppskrift på ordentlig kjøttrull. Snart sydde damene i Grøtfjord lammerull for oss slik de alltid hadde gjort det hjemme, og slik generasjoner hadde gjort før dem.

Produktspekteret er blitt større. I dag er all produksjon og administrasjon i idylliske Blåmannsvik. Men Grøtfjord er stadig perfekt til tørking av pinnekjøtt og fenalår, med rene, arktiske havbriser fra alle himmelretninger.

Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen

Fra gammelt av var Ho Mor sjefen hjemme, mens Han Far drev fiske eller annet hardt slit. Hun hadde nøkkelen til stabburet og konserverte all mat som kom i hus. Med kjøtt – ofte fra egen gård – laget hun mat fra bunnen av. Hun tok vare på lokal matkultur og skapte en tradisjon for nye generasjoner. Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen, som vi hver dag jobber for å videreføre.

Og en ting til: Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug. Hun brukte så definitivt ikke lakesprøyte eller kjemiske stoffer for å tilsette vann og smaker i produktene. Slik vil det alltid være hos oss; kun lakemodning og naturlige fremstillingsprosesser skal benyttes.

Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug


Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon ligger i bunnen av vårt virke. Vi tilsetter som kjent ikke vann eller bindemidler i våre produkter, noe som gir bedre smak og økt holdbarhet.

En annen viktig grunnpilar er våre meget kompetente og meget stabile medarbeidere. Med stor innsikt, nøyaktighet og entusiasme produserer de mat av ypperste kvalitet. Hver dag. Vi vet at alt dette bidrar til å gjøre Ho Mor stolt. Og kanskje litt ekstra kry av det faktum at tre kolleger i 2016 har jobbet hos oss i hele 25 år!

Etablert
1990
Område
Nordnorge
Daglig leder Espen Aronsen
Produkter fra Aron Mat
Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde One-Shot - Norges mest geniale iskonsept

One-Shot er et innovativt iskonsept som tilbyr iskrem, frozen yoghurt og sorbet laget etter originale italienske oppskrifter, med en unik kremet konsistens og et bredt utvalg av smaker. Konseptet bruker ferdigporsjonerte kapsler som sikrer enkel servering uten svinn, høy matsikkerhet og ingen vedlikeholdskostnader.

Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.