Bilde
Åkre gård
Arbeidsplasser som skaper magisk drikke.

Åkre Gård ligger idyllisk plassert på Nå i Hardanger. 

 

Ideelle naturfohold

Hardanger har naturgitte forhold for fruktdyrking med milde vintre, varme somre og akkurat passe mye regn kan både eple, pære, plomme og morell trives her.

 

Gjermund og Arita jobet tidligere i oljebransjen og næringslivet i Bergen. Gården i Hardanger var kun en hobby. Fruktdyrkingen ble opprettholdt med innsats i helger og ferier, og paret begynte å eksperimentere med produksjon av epledrikker – sider og most, etter hvert også fruktdestillater.

 

Produktene ble godt mottatt, både eplemost og sider falt i smak hos de som fikk smake. Etter hvert ble produktene også meldt på utstillinger, bedømminger og konkurranser. Bekreftelsen på utsøkt kvalitet lot ikke vente på seg – det rant inn med hedersbevisninger og gullmedaljer.

 

Heldig sammentreff

Da oljeprisen kollapset i 2015 og oljeindustrien fikk en knekk var paret klare. De droppet jobbene som prosjektleder og petroleumsfysiker, og satset for fullt som fruktdyrkere i Hardanger. Interessen for foredling av frukt har vokst betydelig, og siderklyngen i Hardanger teller 25 produsenter – halvparten av alle siderprodusenter i Norge. Gjennom sommermånedene tilbyr felleskapet populære sidercruise på fjorden og smakinger.

 

Arita og Gjermund er først og fremst fruktdyrkere og bønder. Men det er gjennom foredling av frukt fra egen gård, og flere gårder i bygda, de klarer å skape arbeidsplasser og bærekraftig økonomi for en liten og bratt fruktgård mellom fjord og fjell.

 

Etablert
2015
Område
Vestlandet
Arita Åkre, Eier
Edel sider fra Åkre
Artikkelbilde Hummus. Lite jobb, stor wow!

Hummus har for lengst tatt steget fra å være en nisjerett til å bli et fast innslag i de fleste menyer på mange kjøkken.

Artikkelbilde For en travel hverdag på kjøkkenet

En flaske som glipper i serveringen. En sølete benk midt i lunsjrushet. Når det er høyt tempo på kjøkkenet, har man ikke tid til små avbrudd. Da trengs løsninger som bare virker umiddelbart.

Artikkelbilde Turchetta - en ny julefavoritt på menyen!

Gi gjestene en smak av jul med et moderne preg.

Artikkelbilde Årets nyheter

Her finner du inspirerende nyheter som gir alle kjøkken muligheten til å effektivisere driften, heve kvaliteten, og imponere gjestene.

Artikkelbilde Sommer hele året med kremen av iskrem – og best i test-softis*!

For en sommer vi fikk – sol, smil og softis i verdensklasse. Smakstester bekreftet også: Vi har den beste softisen i landet*. Og hvem sier softissesongen er over? Bruk folkefavoritten softis til å lage lønnsomme konsepter på utsalgsstedet ditt ut året.