Åkre Gård ligger idyllisk plassert på Nå i Hardanger.
Ideelle naturfohold
Hardanger har naturgitte forhold for fruktdyrking med milde vintre, varme somre og akkurat passe mye regn kan både eple, pære, plomme og morell trives her.
Gjermund og Arita jobet tidligere i oljebransjen og næringslivet i Bergen. Gården i Hardanger var kun en hobby. Fruktdyrkingen ble opprettholdt med innsats i helger og ferier, og paret begynte å eksperimentere med produksjon av epledrikker – sider og most, etter hvert også fruktdestillater.
Produktene ble godt mottatt, både eplemost og sider falt i smak hos de som fikk smake. Etter hvert ble produktene også meldt på utstillinger, bedømminger og konkurranser. Bekreftelsen på utsøkt kvalitet lot ikke vente på seg – det rant inn med hedersbevisninger og gullmedaljer.
Heldig sammentreff
Da oljeprisen kollapset i 2015 og oljeindustrien fikk en knekk var paret klare. De droppet jobbene som prosjektleder og petroleumsfysiker, og satset for fullt som fruktdyrkere i Hardanger. Interessen for foredling av frukt har vokst betydelig, og siderklyngen i Hardanger teller 25 produsenter – halvparten av alle siderprodusenter i Norge. Gjennom sommermånedene tilbyr felleskapet populære sidercruise på fjorden og smakinger.
Arita og Gjermund er først og fremst fryktdyrkere og bønder. Men det er gjennom foredling av frukt fra egen gård, og flere gårder i bygda, de klarer å skape arbeidsplasser og bærekraftig økonomi for en liten og bratt fruktgård mellom fjord og fjell.
Julen er en sesong med sterke mat- og drikketradisjoner. Enten man foretrekker ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller er glad i all den tradisjonelle julematen, finnes det godt drikke som passer til. Her kommer Aass Bryggeri sin egen kokk og ølsommelier, Anders Lien, med sine drikkeanbefalinger til julematen.
Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby våre kunder disse varene til en redusert pris. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.
Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.
Januar er måneden hvor mange gleder seg til grovbrød og knekkebrød igjen, etter noen uker med julemat og godteri. For å kickstarte året anbefaler vi nyhetene Idun Frøbakst og Idun Grovbakst. Bakemiksene i 5 kg sekker er perfekte for restauranter, kantiner og mindre bakerier. Bruk en og samme miks til utallige bakevarer, eller bland gjerne to eller flere mikser for å skape ditt signaturbakverk!
I travle restauranter og kontorbygg er det essensielt å opprettholde en frisk og innbydende atmosfære. Faktisk kommer over 45 % av klagene på kontorbygg fra toaletter*. Tork Kontinuerlig Luftfrisker er designet for å møte dette behovet ved å tilby en jevn og kontinuerlig duftfordeling som varer opptil 90 dager.