Vossakjøt

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Vossakjøt
Et stykke vestnorsk historie fra Hordaland
Basert på førsteklasses råvarer og lokal foredlingskunnskap nedarvet gjennom generasjoner

Når du smakar på eit stykke fenalår eller fårepølse frå Vossakjøt, set du tenna i eit stykke vestnorsk historie. Det meste av det daglig leder Arne Merkesdal i Vossakjøt kan om slakting, røyking og modning av kjøtt, har han lært av faren sin. Han hadde fått sin kunnskap frå sin far, som igjen hadde sett korleis far hans gjorde det. Vossakjøt brukar gamle eldhus, og modnar i vesentlig grad produkta sine i store hallar utan klimastyring. Med andre ord er manuell sjekk av produkta, eit trent auge, vær, vind og temperatur som fortel når produkta er ferdig.

 

Vi er opptekne av å foreine gamalt og nytt

Produkta blir ikkje tilsett vatn, og har lågare saltinnhald enn det som er vanleg på kjøttprodukt. Vossabygda har lange tradisjonar på å lage kvalitetskjøttprodukt, og dette i kombinasjon med manuelle produksjonsmetodar gjer Vossakjøt unike. Vi i Vossakjøt er opptekne av å foreine gamalt og nytt, av å bygge bru mellom gamle skikkar og moderne ganar. Samtidig som vi er trygt forankra i lokale tradisjonar, har vi blikket fast retta framover. Målet vårt er å gi marknaden den beste av vestnorsk matkultur, og til liks med skiskyttarar, langrennarar og kulekjørarar frå Voss, har vi allereie vunne fleire gullmedaljar for innsatsen.

 

Vi er trygt forankra i lokale tradisjonar

Ei rekkje av produkta deira har òg Spesialitet-merket frå Matmerk, ein garanti for at forbrukaren får eit kvalitetsprodukt og ei god og spennande matoppleving. Både Vossakorv, Bondekorv, Eldhusrøykt pinnakjøt, Urøykt pinnakjøt, Hakkasteik, Eldhusfår, Eldhusrøykt fenalår, Urøykt fenalår og Spesialmodna Eldhusbacon kan smykke seg med denne utnemninga.

Etablert
1990
Område
Vestlandet
Arne og Willy-Roger
Produkter fra Vossakjøt
Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde Trenger du inspirasjon til å lage enda bedre takeaway?

Ønsker du å starte med takeaway? Eller gjøre takeaway fra ditt serveringssted enda bedre? Christian André Pettersen gir deg mange gode tips til hvordan du kan ta din restaurant til nye høyder innen takeaway.

Artikkelbilde La sommeren bli inspirert av Papstar!

Her finner du sesongens aller fineste produkter til ditt sommerbord.

Artikkelbilde God Jul fra Macks Ølbryggeri!

Fra verdens nordligste bryggeri får du julebrus med lange og stolte tradisjoner.