Vossakjøt

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Vossakjøt
Et stykke vestnorsk historie fra Hordaland
Basert på førsteklasses råvarer og lokal foredlingskunnskap nedarvet gjennom generasjoner

Når du smakar på eit stykke fenalår eller fårepølse frå Vossakjøt, set du tenna i eit stykke vestnorsk historie. Det meste av det daglig leder Arne Merkesdal i Vossakjøt kan om slakting, røyking og modning av kjøtt, har han lært av faren sin. Han hadde fått sin kunnskap frå sin far, som igjen hadde sett korleis far hans gjorde det. Vossakjøt brukar gamle eldhus, og modnar i vesentlig grad produkta sine i store hallar utan klimastyring. Med andre ord er manuell sjekk av produkta, eit trent auge, vær, vind og temperatur som fortel når produkta er ferdig.

 

Vi er opptekne av å foreine gamalt og nytt

Produkta blir ikkje tilsett vatn, og har lågare saltinnhald enn det som er vanleg på kjøttprodukt. Vossabygda har lange tradisjonar på å lage kvalitetskjøttprodukt, og dette i kombinasjon med manuelle produksjonsmetodar gjer Vossakjøt unike. Vi i Vossakjøt er opptekne av å foreine gamalt og nytt, av å bygge bru mellom gamle skikkar og moderne ganar. Samtidig som vi er trygt forankra i lokale tradisjonar, har vi blikket fast retta framover. Målet vårt er å gi marknaden den beste av vestnorsk matkultur, og til liks med skiskyttarar, langrennarar og kulekjørarar frå Voss, har vi allereie vunne fleire gullmedaljar for innsatsen.

 

Vi er trygt forankra i lokale tradisjonar

Ei rekkje av produkta deira har òg Spesialitet-merket frå Matmerk, ein garanti for at forbrukaren får eit kvalitetsprodukt og ei god og spennande matoppleving. Både Vossakorv, Bondekorv, Eldhusrøykt pinnakjøt, Urøykt pinnakjøt, Hakkasteik, Eldhusfår, Eldhusrøykt fenalår, Urøykt fenalår og Spesialmodna Eldhusbacon kan smykke seg med denne utnemninga.

Etablert
1990
Område
Vestlandet
Arne og Willy-Roger
Produkter fra Vossakjøt
Artikkelbilde CarePacks hjelper deg over kneika

Klokka nærmer seg to. Ventilasjonsanlegget suser svakt. Et sukk går gjennom kontorlandskapet. Lyden av fallende blodsukker og nervebaner som allerede er fylt til randen med koffein. Av tunge hoder som møter veggen.

Artikkelbilde SUP? Single Use Plastics.

Allerede 3.juli blir en god del av engangsplast produkter forbudt i Norge og EU. Men vi i ASKO Servering skal sammen med våre leverandører hjelpe deg med gode alternativer!

Artikkelbilde Tid for vilt!

Det er tid for å sette vilt på menyen. Vi i Unil+ har et bredt viltsortiment, alt fra villsvin, hjort, dåhjort og ikke minst fantastisk reinsdyr fra Finnmark Rein.

Artikkelbilde Grønnere produkt fra JÆDER

Med 125års erfaring i kjøttforedlingsbransjen, er JÆDER en særdeles tradisjonsrik og kvalitetsbevisst leverandør av utsøkte kjøttvarer. I tillegg er vi en stolt leverandør av plantebaserte produkt.

Artikkelbilde Mer plantebasert med Jensen & Co

Trendene er tydelige på mer grønt og plantebaserte proteiner- og rett og slett litt mindre kjøtt og meieri. Vi har tro på at små justeringer kan føre til glede for samtlige av dine gjester.