Rørosmeieriet

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Rørosmeieriet
I takt med naturen
Rørosmeieriet jobber for å være Norges fremste økologiske meieri. De beste og mest naturtro råvare er økologisk.

Rørosmeieriet tilbyr økologiske meieriprodukter av høy kvalitet med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene. De har som mål å være Norges fremste økologiske meieri, og vil i 2019 åpne et opplevelsmeieri som kan på Røros. Her er målet å ta imot tusenvis av gjester for å styrke den lokale forankringen som meieriet har.  Rørosmeieriet produserer heløkologiske meieriprodukter av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon. Norsk økologisk mjølk er deres hovedråvare. I dag tilføres også mye melk fra flatbygdene på Østlandet og i Trøndelag, men det lille meieriet på fjellet har et strategisk ønske om mest mulig lokale råvarer og jobber med å få opp den økologiske melkeproduksjonen i Røros-traktene.

Heløkologiske meieriprodukter av høy kvalitet gjennom industrialisert håndtverksproduksjon

 

Tine avdeling Røros drev meieriet i flere år, før det ble vedtatt nedlagt i 2000. Da gikk fire av de ansatte sammen om å starte Rørosmeieriet AS. Sammen satte de seg tre ambisiøse mål: Å bruke all tilgjengelig økomelk fra Rørostraktene i produksjonen sin, få flere ansatte enn de 10 årsverkene meieriet hadde da Tine la ned avdelingen sin og skape god, økonomisk og bærekraftig drift med utbytte til eierne. De fire gründerne var de eneste som jobbet på Rørosmeieriet i starten og fylte alle rollene selv. Etter hardt arbeid, dugnadsarbeid og våkenetter, begynte endelig pilene å peke oppover i 2009. I dag har de nasjonal distribusjon gjennom blant annet ASKO og er cirka 35 ansatte.

Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn kunstgjødsel og sprøytemidler

 

Rørostraktene er en region med sterke mattradisjoner som Rørosmeieriet strekker seg langt for å ivareta. Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn kunstgjødsel og sprøytemidler, og derfor mener de den beste og mest naturtro råvare er økologisk. Med økologiske råvarer har de det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter. I produksjonen vår legger vi også til grunn at økologiske råvarer fortjener en mest mulig skånsom behandling, og at skånsomme produksjonsmetoder gir en kvalitet som ivaretar mest mulig av råvarens opprinnelige egenskaper. Rørosmeieriet har et bredt utvalg produkter; cottage cheese, fløte, søtmjølk, laktosefri mjølk, rømme, smør og yoghurt. Produktene bærer Debios Ø-merke og er merket RØROSMAT®. Flere produkter er tildelt Spesialitetsmerke og Tjukkmjølk og Skjørost har Beskyttet Betegnelse. Røros Smør, Røros Rømme og Cottage Cheese har vunnet i Det Norske Måltid.

Etablert
2001
Område
Midtnorge
Meieribestyrer Trond V. Lund
Produkter fra Rørosmeieriet
Artikkelbilde One-Shot - Norges mest geniale iskonsept

Vår iskrem, frozen yoghurt og sorbet er laget etter originale italienske oppskrifter, har en unik kremet konsistens og fås i mange forskjellige smaker. Ikke rart de ble kåret til årets utfordrer og er nominert til årets produkt 2019 av ASKO og deres kunder!

Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Alt du trenger til jul fra Unil+

Alt du trenger til jul fra Unil+. Vi i Unil har laget en brosjyre hvor vi har samlet alt vi tror du trenger til jul for å lage et flott julemåltid.

Artikkelbilde Hygiene og smittevern

Renhold er kanskje viktigere enn noen gang. For å få en bedre oversikt har vi i ASKO Servering laget en brosjyre med oversikt over produktene innenfor denne katagorien. Ta en titt i vår nye brosjyre!

Artikkelbilde La sommeren bli inspirert av Papstar!

Her finner du sesongens aller fineste produkter til ditt sommerbord.