
Rørosmeieriet tilbyr økologiske meieriprodukter av høy kvalitet med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene. De har som mål å være Norges fremste økologiske meieri, og vil i 2019 åpne et opplevelsmeieri som kan på Røros. Her er målet å ta imot tusenvis av gjester for å styrke den lokale forankringen som meieriet har. Rørosmeieriet produserer heløkologiske meieriprodukter av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon. Norsk økologisk mjølk er deres hovedråvare. I dag tilføres også mye melk fra flatbygdene på Østlandet og i Trøndelag, men det lille meieriet på fjellet har et strategisk ønske om mest mulig lokale råvarer og jobber med å få opp den økologiske melkeproduksjonen i Røros-traktene.
Tine avdeling Røros drev meieriet i flere år, før det ble vedtatt nedlagt i 2000. Da gikk fire av de ansatte sammen om å starte Rørosmeieriet AS. Sammen satte de seg tre ambisiøse mål: Å bruke all tilgjengelig økomelk fra Rørostraktene i produksjonen sin, få flere ansatte enn de 10 årsverkene meieriet hadde da Tine la ned avdelingen sin og skape god, økonomisk og bærekraftig drift med utbytte til eierne. De fire gründerne var de eneste som jobbet på Rørosmeieriet i starten og fylte alle rollene selv. Etter hardt arbeid, dugnadsarbeid og våkenetter, begynte endelig pilene å peke oppover i 2009. I dag har de nasjonal distribusjon gjennom blant annet ASKO og er cirka 35 ansatte.
Rørostraktene er en region med sterke mattradisjoner som Rørosmeieriet strekker seg langt for å ivareta. Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn kunstgjødsel og sprøytemidler, og derfor mener de den beste og mest naturtro råvare er økologisk. Med økologiske råvarer har de det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter. I produksjonen vår legger vi også til grunn at økologiske råvarer fortjener en mest mulig skånsom behandling, og at skånsomme produksjonsmetoder gir en kvalitet som ivaretar mest mulig av råvarens opprinnelige egenskaper. Rørosmeieriet har et bredt utvalg produkter; cottage cheese, fløte, søtmjølk, laktosefri mjølk, rømme, smør og yoghurt. Produktene bærer Debios Ø-merke og er merket RØROSMAT®. Flere produkter er tildelt Spesialitetsmerke og Tjukkmjølk og Skjørost har Beskyttet Betegnelse. Røros Smør, Røros Rømme og Cottage Cheese har vunnet i Det Norske Måltid.



Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.

Vår iskrem, frozen yoghurt og sorbet er laget etter originale italienske oppskrifter, har en unik kremet konsistens og fås i mange forskjellige smaker. Ikke rart de ble kåret til årets utfordrer og er nominert til årets produkt 2019 av ASKO og deres kunder!