Bilde
North Sea Salt Works
Familiebedrift med forkjærlighet for god mat
Ved å bygge på metoder brukt i Norge siden vikingtiden leverer North Sea Salt Works havsalt til folks bord med en enestående renhet

NORTH SEA SALT WORKS er en familiebedrift lokalisert på øya Gossen i Møre og Romsdal. I århundrer ble en av verdens viktigste mineraler – havsalt – produsert langs norskekysten. Vårt mål er å gjenopplive norsk salttradisjon gjennom en hundre prosent bærekraftig produksjonsprosess. North Sea Salt Works havsalt har en enestående renhet og smak.

Vi elsker å lage mat. Spise mat. Hygge oss sammen med venner og familie over et godt måltid. Denne kjærligheten for alt som har med god mat og ingredienser å gjøre mener vi er nøkkelen til å lage et godt salt.

 

Havsalt fullt av personlighet

Rent, friskt og mineralrikt sjøvann er havsaltets eneste ingrediens. Men en utrøttelig jakt etter den perfekte smaken. De vakreste flakene, en konsistens som knuses lett mellom fingrene for å gi maten det lille ekstra som framhever smaken av ingrediensene. Det er det som gir havsaltet en karakter, en profil og en personlighet.

 

Vi er heldig som er omgitt av god mat og vi er opptatt av å spise lokalt når det er mulig. Det er godt for oss og godt for naturen. Hel fisk baker vi helst over varme kull og er ikke redd om skinnet rundt blir brent litt sprøtt så lenge fisken er myk og saftig inni. I buken på denne laksen la vi dill, gressløk, rødløk, sitron, svart pepper og Havsnø.

Norge har en havsalttradisjon som går helt tilbake til Vikingtiden

Saltet hadde svært mange bruksområder, og var særlig betydningsfullt som konserveringsmiddel for mat. Noe som var nødvendig for å komme gjennom de lange vintrene her nord. Gjennom århundrer har den norskehandelsflåte fraktet sjømat ut til verden. Hjem tok de med seg rimeligere salt som førte til at den siste havsaltfabrikken i Norge stengte dørene i 1861. Nå, 150 år senere, har vi, ved hjelp av ren og bærekraftig vannkraft, gjenopplivet den norske havsalttradisjonen og igjen lages det salt av det kalde og rene Norskehavet.

 

HAVSNØ er navnet vi har gitt våre håndhøstede sjøsaltflak av høyeste kvalitet.

HAVSNØ er laget fra rent kaldt sjøvann fra Saltsteinsleia, ei lei inn fra det åpne havet som går rett forbi vår fabrikk her på Karlsholmen.

 

 

Etablert
2011
Område
Midtnorge
Ekteparet Michal og Arve
Artikkelbilde Brødrene Øyo kniver

Brødrene Øyo på Geilo har laget verktøy, økser, kniver, kjøkkenutstyr og gaveartikler i over 130 år. Kvalitet er grunnstenen i familiebedriften, og slik har det vært siden Knut Øyo startet historien i 1882.

Artikkelbilde Kvalitetspølser fra Unil+

Unil+ utvider sitt pølsesortiment med tre smaksrike pølser med 80 % kjøtt. En urøkt bratwurst, en spansk ostepølse og en pølse med sopp og timian.

Artikkelbilde Rødt og hvitt kjøtt

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Her finner du en rekke produkter av rødt og hvitt kjøtt. Enten du er på utkikk etter et gourmetprodukt eller et rimeligere alternativ, har vi mye som vil passe for deg og ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Øl, vin, brennevin

Øl, vin, cider og brennevin er en omfattende varegruppe med flere tusen forskjellige produkter.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!