North Sea Salt Works

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
North Sea Salt Works
Familiebedrift med forkjærlighet for god mat
Ved å bygge på metoder brukt i Norge siden vikingtiden leverer North Sea Salt Works havsalt til folks bord med en enestående renhet

NORTH SEA SALT WORKS er en familiebedrift lokalisert på øya Gossen i Møre og Romsdal. I århundrer ble en av verdens viktigste mineraler – havsalt – produsert langs norskekysten. Vårt mål er å gjenopplive norsk salttradisjon gjennom en hundre prosent bærekraftig produksjonsprosess. North Sea Salt Works havsalt har en enestående renhet og smak.

Vi elsker å lage mat. Spise mat. Hygge oss sammen med venner og familie over et godt måltid. Denne kjærligheten for alt som har med god mat og ingredienser å gjøre mener vi er nøkkelen til å lage et godt salt.

 

Havsalt fullt av personlighet

Rent, friskt og mineralrikt sjøvann er havsaltets eneste ingrediens. Men en utrøttelig jakt etter den perfekte smaken. De vakreste flakene, en konsistens som knuses lett mellom fingrene for å gi maten det lille ekstra som framhever smaken av ingrediensene. Det er det som gir havsaltet en karakter, en profil og en personlighet.

 

Vi er heldig som er omgitt av god mat og vi er opptatt av å spise lokalt når det er mulig. Det er godt for oss og godt for naturen. Hel fisk baker vi helst over varme kull og er ikke redd om skinnet rundt blir brent litt sprøtt så lenge fisken er myk og saftig inni. I buken på denne laksen la vi dill, gressløk, rødløk, sitron, svart pepper og Havsnø.

Norge har en havsalttradisjon som går helt tilbake til Vikingtiden

Saltet hadde svært mange bruksområder, og var særlig betydningsfullt som konserveringsmiddel for mat. Noe som var nødvendig for å komme gjennom de lange vintrene her nord. Gjennom århundrer har den norskehandelsflåte fraktet sjømat ut til verden. Hjem tok de med seg rimeligere salt som førte til at den siste havsaltfabrikken i Norge stengte dørene i 1861. Nå, 150 år senere, har vi, ved hjelp av ren og bærekraftig vannkraft, gjenopplivet den norske havsalttradisjonen og igjen lages det salt av det kalde og rene Norskehavet.

 

HAVSNØ er navnet vi har gitt våre håndhøstede sjøsaltflak av høyeste kvalitet.

HAVSNØ er laget fra rent kaldt sjøvann fra Saltsteinsleia, ei lei inn fra det åpne havet som går rett forbi vår fabrikk her på Karlsholmen.

 

 

Etablert
2011
Område
Midtnorge
Ekteparet Michal og Arve
Artikkelbilde Takeaway- og cateringprodukter

Har din bedrift startet med, eller vurdert å starte med takeaway eller catering? Vi ser at mange av dere er kreative og finner nye måter å servere kundene på om dagen. Vi heier på dere, og ønsker å hjelpe til med å foreslå produkter som kan være til hjelp.

Artikkelbilde Nonfood

ASKO er en totalleverandør, noe som innebærer at vi også tilbyr nonfood-produkter. I sortimentet vårt vil du derfor finne en rekke produkter du kanskje ikke umiddelbart forbinder med oss. Innen varegruppen nonfood finner du over 4000 produkter.

Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Til kassen