Kaikanten

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Kaikanten
Tradisjonsmat med hjemmelaget smak
På vårt lille kokeri på Ballstad i Lofoten foredles klippfisk i verdensklasse

Kaikanten Delikatesser as er en liten familiebedrift som ble etablert i Tromsø i 2000. I 2017 flyttet arbeidstokken og bedriften «hjem» til fiskeværet Ballstad i Lofoten.

Her er vi plassert midt i matfatet, nært fantastiske råvarer, og har fult fokus på å lage tradisjonell kvalitetsmat med den gode hjemmelagede smaken. Helge Johnsen, daglig leder, startet fiskebutikk i Tromsø i 2000. Fra første dag stod det nykokt bacalao på menyen, og slik fortsatte det – hver dag ble gryta satt på kok tidlig om morgenen. Kaikantens bacalao ble veldig godt mottatt. Grytene ble større og større, og etter hvert vokste vi ut av lokalene og etablerte et eget kokeri. Først og fremst for å tilfredsstille den enorme lokale etterspørselen men også med tanke på å nå et større publikum. Vår virksomhet sysselsetter 3 – 4 årsverk.

Plassert midt i matfatet, nært fantastiske råvarer

Bacalao Spesial fra Kaikanten selges i 2 smaksvarianter – medium og sterk. Dette er en spiseklar ferdigrett med lange tradisjoner i Norge. Klippfisk er hovedingrediensen i bacalao. Den er fremstilt av arktisk torsk som saltes, tørkes og modnes. Behandlingen tar flere måneder og utvikler en unik smak i fisken. På vårt lille kokeri på Ballstad i Lofoten foredles klippfisk i verdensklasse til disse ferdige rettene som er sammensatt av de flotteste råvarer som finnes i dagens rikholdige utvalg. Våre produkter er ikke basert på «god gammeldags» oppskrift. Vi er opptatt av å tilpasse smak og innhold til det folk verdsetter i dag og oppfylle kundens forventninger om at vi gjør vårt beste for å fremstille produkter som begeistrer. Hele vår virksomhet er basert på denne grunntanken.

 

Kaikanten har ingen maskiner i sin produksjon – alt foregår manuelt

Og den unike smaken i vår bacalao skyldes først og fremst at vi bruker gode råvarer, men selve fremstillingen med langsom varmebehandling over flere timer har stor betydning for hvordan resultatet blir. Kaikantens produkter har ingen medaljer fra konkurranser med fagjury og tilfeldig sammensatte testere. Vi har en hærskare med lojale, dyktige og kritiske kunder. Hver dag gjør 100-vis av disse sine valg. Valg som gjør oss som produsent stolt og begeistret. Valg som ikke er til å ta feil av. Valg som skaper verdi for vår lille bedrift, alle som selger produktene våre og ikke minst gir verdi for dem som får dette på tallerkenen.

Etablert
2000
Område
Nordnorge
Daglig leder Helge Johnsen
Artikkelbilde Meieri

Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.

Artikkelbilde Tørrvarer

Tørrvarer er en stor og allsidig kategori med mange tusen varelinjer.

Artikkelbilde SUP? Single Use Plastics.

Allerede 3.juli blir en god del av engangsplast produkter forbudt i Norge og EU. Men vi i ASKO Servering skal sammen med våre leverandører hjelpe deg med gode alternativer!

Artikkelbilde ALKOHOLFRITT ØL – ET MUST ELLER EN MULIGHET?

Klokk & Co er et familiebryggeri som drives av Kristine Lund og Leif Klokk. De blir hyppig omtalt som best på alkoholfritt øl i Norge. De har nå fire alkoholfrie øl i porteføljen, som kan bestilles gjennom ASKO.

Artikkelbilde Frist med en unik og kreativ softis

Løft serveringen til nye høyder med enkle triks – gjør iskjeksen ekstra fristende med fargerikt strøssel! Løft både iskremens utseende og smak, med deilig pynt.

Til kassen