Hovelsrudhagen

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Hovelsrudhagen
At kyllingene våre har det godt, kjennes på smaken!
På Hovelsrud gård i Mjøsa lever de økologiske kyllingene det glade kyllingliv.

De økologiske kyllingene er godkjent av Debio, og det betyr at du kan være trygg på at kyllingen har hatt et godt liv. Kravene til økologisk kylling er meget strenge, og innebærer at kyllingen skal ha god plass, tilgang til uteareal, daglys, økologisk fôr. Landkylling, gårdskylling og maiskylling er ikke økologisk. Dette er navn på kyllinger som får vokse litt lengre enn vanlig konvensjonell industrikylling.
Konvensjonell industrikylling lever i ca 28 dager, en landkylling lever typisk i 40-45 dager og en debiogodkjent økologisk kylling lever i minst 70 dager.
Økologisk kylling har tilgang til 2,5 ganger så stort areal inne pluss et uteareal som gjør at totalarealet er 80 ganger større.

I kyllinghuset har vi sandbad, jord, høy, mineralsteiner og vagler

Kyllingene går fritt ut og inn i en stor hage med frukttrær og bærbusker. På uteområdet er det epletrær, ripsbusker, urter og blomster, og her kan hvor kyllingen kan løpe fritt. Inne i huset har de økologiske kyllingene god plass, de lever i mindre grupper, har sandbad, jord, høy, mineralsteiner og vagler. I kyllinghuset er det vinduer som gir dagslys og det er også en stor veranda. Kyllingene er av en rase som vokser sakte og de får leve lenge i et stimulerende miljø. De får økologisk fôr fra en mølle på Toten, det betyr rene råvarer som er fremstilt uten sprøytemidler og kunstgjødsel.

God dyrevelferd gir god smak


Hovelsrud er en store vakker gård som ligger på Helgøya i Mjøsa. Denne solhellingen med kalkrik jord er av de mest fruktbare områdene i Norge. Hovelsrud gård har et vakkert hageanlegg fra 1840-årene med epler, pærer, plommer, druer, rød og hvit rips, solbær, bringebær, stikkelsbær og en stor, rikholdig kjøkkenhage. Hagen ble tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen for 2012 og EUs kulturvernpris 2014 Europa Nostra Award.
At kyllingene våre har det godt, kjennes på smaken!

 

 

Etablert
2006
Område
Innlandet
Kyllingbonde Marianne Olssøn
Produkter fra Hovelsrud Gård
Artikkelbilde Tre sorter – hundrevis av varianter

Botanisk sett skjelnes det bare mellom 3 sorter kaffe; Coffea Arabica, Coffea Robusta og Coffea Liberica. Den siste av disse utgjør kun mellom 1-2 prosent av all kaffe som dyrkes, og er i praksis uinteressant – også fordi den kvalitetsmessig ikke kan konkurrere med de to andre sortene.

Artikkelbilde Vil du sette Fransk hotdog på menyen?

Har du gode minner om Fransk hotdog fra 80-tallet og fine turer til Danmark? Du vil få mange glade kunder ved å sette Fransk hotdog på menyen! Du skal ikke lenger enn til Sverige før du finner Fransk hotdog på de fleste menyer i kiosker, bensinstasjoner og caféer.

Artikkelbilde Sjømat

Det finnes mye god fisk, og av helsemessige årsaker bør vi øke forbruket. Det kan du gjøre noe med! En annen god grunn til å velge fisk og skalldyr på menyen, er sjømatens lave CO2-avtrykk.

Artikkelbilde Øk bollesalget med enkle grep!

Har du lyst til å servere fristende, nystekt hvetebakst? Når disken bugner av nystekt og glinsende hvetebakst tiltrekker du deg nye kunder. Ved å følge de 10 bollebud får du perfekt resultat hver gang! Vi garanterer at du selger mer og får mindre matsvinn.

Artikkelbilde Ny type surdeigs-porsjonsbrød som forandrer hverdagen

Crystal Rolls er en helt ny type nydelige surdeigs rundstykker i 3 varianter.

Til kassen