Hovelsrudhagen

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Hovelsrudhagen
At kyllingene våre har det godt, kjennes på smaken!
På Hovelsrud gård i Mjøsa lever de økologiske kyllingene det glade kyllingliv.

De økologiske kyllingene er godkjent av Debio, og det betyr at du kan være trygg på at kyllingen har hatt et godt liv. Kravene til økologisk kylling er meget strenge, og innebærer at kyllingen skal ha god plass, tilgang til uteareal, daglys, økologisk fôr. Landkylling, gårdskylling og maiskylling er ikke økologisk. Dette er navn på kyllinger som får vokse litt lengre enn vanlig konvensjonell industrikylling.
Konvensjonell industrikylling lever i ca 28 dager, en landkylling lever typisk i 40-45 dager og en debiogodkjent økologisk kylling lever i minst 70 dager.
Økologisk kylling har tilgang til 2,5 ganger så stort areal inne pluss et uteareal som gjør at totalarealet er 80 ganger større.

I kyllinghuset har vi sandbad, jord, høy, mineralsteiner og vagler

Kyllingene går fritt ut og inn i en stor hage med frukttrær og bærbusker. På uteområdet er det epletrær, ripsbusker, urter og blomster, og her kan hvor kyllingen kan løpe fritt. Inne i huset har de økologiske kyllingene god plass, de lever i mindre grupper, har sandbad, jord, høy, mineralsteiner og vagler. I kyllinghuset er det vinduer som gir dagslys og det er også en stor veranda. Kyllingene er av en rase som vokser sakte og de får leve lenge i et stimulerende miljø. De får økologisk fôr fra en mølle på Toten, det betyr rene råvarer som er fremstilt uten sprøytemidler og kunstgjødsel.

God dyrevelferd gir god smak


Hovelsrud er en store vakker gård som ligger på Helgøya i Mjøsa. Denne solhellingen med kalkrik jord er av de mest fruktbare områdene i Norge. Hovelsrud gård har et vakkert hageanlegg fra 1840-årene med epler, pærer, plommer, druer, rød og hvit rips, solbær, bringebær, stikkelsbær og en stor, rikholdig kjøkkenhage. Hagen ble tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen for 2012 og EUs kulturvernpris 2014 Europa Nostra Award.
At kyllingene våre har det godt, kjennes på smaken!

 

 

Etablert
2006
Område
Innlandet
Kyllingbonde Marianne Olssøn
Produkter fra Hovelsrud Gård
Artikkelbilde Ta betalt for takeaway med Vipps

Mange bedrifter lurer på hvordan de skal ta betalt for tjenestene sine i disse koronatider. Her er rådene og tipsene fra Vipps.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Norden water - fra en kilde dypt ned i jorden

Norden water er Natural still water som er tappet fra en kilde dypt ned i jorden. Dette gir en holdbarhet opp mot 2 år.

Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Artikkelbilde Sjømat

Det finnes mye god fisk, og av helsemessige årsaker bør vi øke forbruket. Det kan du gjøre noe med! En annen god grunn til å velge fisk og skalldyr på menyen, er sjømatens lave CO2-avtrykk.

Til kassen