Hovelsrudhagen

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Hovelsrudhagen
At kyllingene våre har det godt, kjennes på smaken!
På Hovelsrud gård i Mjøsa lever de økologiske kyllingene det glade kyllingliv.

De økologiske kyllingene er godkjent av Debio, og det betyr at du kan være trygg på at kyllingen har hatt et godt liv. Kravene til økologisk kylling er meget strenge, og innebærer at kyllingen skal ha god plass, tilgang til uteareal, daglys, økologisk fôr. Landkylling, gårdskylling og maiskylling er ikke økologisk. Dette er navn på kyllinger som får vokse litt lengre enn vanlig konvensjonell industrikylling.
Konvensjonell industrikylling lever i ca 28 dager, en landkylling lever typisk i 40-45 dager og en debiogodkjent økologisk kylling lever i minst 70 dager.
Økologisk kylling har tilgang til 2,5 ganger så stort areal inne pluss et uteareal som gjør at totalarealet er 80 ganger større.

I kyllinghuset har vi sandbad, jord, høy, mineralsteiner og vagler

Kyllingene går fritt ut og inn i en stor hage med frukttrær og bærbusker. På uteområdet er det epletrær, ripsbusker, urter og blomster, og her kan hvor kyllingen kan løpe fritt. Inne i huset har de økologiske kyllingene god plass, de lever i mindre grupper, har sandbad, jord, høy, mineralsteiner og vagler. I kyllinghuset er det vinduer som gir dagslys og det er også en stor veranda. Kyllingene er av en rase som vokser sakte og de får leve lenge i et stimulerende miljø. De får økologisk fôr fra en mølle på Toten, det betyr rene råvarer som er fremstilt uten sprøytemidler og kunstgjødsel.

God dyrevelferd gir god smak


Hovelsrud er en store vakker gård som ligger på Helgøya i Mjøsa. Denne solhellingen med kalkrik jord er av de mest fruktbare områdene i Norge. Hovelsrud gård har et vakkert hageanlegg fra 1840-årene med epler, pærer, plommer, druer, rød og hvit rips, solbær, bringebær, stikkelsbær og en stor, rikholdig kjøkkenhage. Hagen ble tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen for 2012 og EUs kulturvernpris 2014 Europa Nostra Award.
At kyllingene våre har det godt, kjennes på smaken!

 

 

Etablert
2006
Område
Innlandet
Kyllingbonde Marianne Olssøn
Produkter fra Hovelsrud Gård
Artikkelbilde Hvilke øl bør en velge til sommerens ostetallerken?

Ost og øl hører sammen. Få øltips til italienske delikatesser, spanske retter, norske kortreiste klassikere og ikke minst franske fristelser.

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Artikkelbilde Ha spennende alkoholfrie alternativer på menyen!

Har du vært sjåfør, gravid eller av en annen grunn ikke drukket alkohol på restaurant eller byen? Det kan bli kjedelig å bare drikke brus eller alkoholfritt øl. Her har vi samlet noen ideer til alkoholfri drikke du kan ha på menyen.

Artikkelbilde Nyhet! Umami Blend Burger

Nå lanserer Gilde en helt ny, skikkelig digg burger! Burgeren er laget av norsk, grovkvernet storfekjøtt, er tilsatt 30% fersk sjampinjong og er krydret med litt salt og pepper. Det grovkvernede kjøttet gir et godt tygg, et flott hjemmelaget utseende og tydelig og god kjøttsmak. Fersk sjampinjong gjør at den er proppet med umami-smak! Denne kombinasjonen gjør at du får en smakfull og veldig saftig burger. Vi kaller det «The Ultimate Blend»…

Artikkelbilde De 3 beste burgerne til sommerens meny

Her er tre gode produkter til din sommerburger!

Til kassen