Bilde
Holli Mølle
Mel malt med omtanke
På Holli Gård i Østfold har man drevet med jordbruk i over 150 år. I dag har gården en egen mølle som lager mel av økologisk korn.

Trygve Nesje har bygd opp Holli Mølle i låvebygningen på slektsgården i Spydeberg. Gjennom samarbeidet med dedikerte bønder skapes grunnlaget for god kvalitet. Alle våre produkter er Debio godkjente. Kornet dyrkes på en økologisk og bærekraftig måte med omtanke for mennesker og miljø. Merket er en standardgaranti som tilfredsstiller strenge krav.

Vi har fokus på kortreist mat og sporbare råvarer. Hver pose merkes med navn på dyrker, og dato viser når kornet males og pakkes.

Vi er opptatt av kortreist mat

 

Urkorn er en samlebetegnelse på gamle, originale kornarter som er uforedlede. Spelt og emmer kan spores flere tusen år tilbake i tid. Eldre kornsorter har større tetthet av de ernæringsmessige stoffene, og mildere glutenproteiner som kroppen lettere klarer å fordøye.

 

Tilbakemeldinger fra dyktige bakere har påvirket produksjonsprosessene. Kornet males skånsomt til mel på steinkverner som tilfører lite varme. Det bevarer enzymene og råvarens opprinnelige egenskaper. En ekstra rundtur i anlegget tilfører det lille ekstra. Mølleren har den siste malingskontrollen i fingerspissene. Større bruddflater gjør at melet tar opp mer vann. Steinmalt mel gir saftige brød med lengre holdbarhet, fin krumme og velkjent aroma.

En av våre fordeler er at vi har et bredt sortiment. Melet kommer malt, klemt eller knust som fullkornsprodukter - eventuelt siktet. Det leveres i 1 kg, 10 kg eller 25 kg papiremballasje.

 

Vi er opptatt av å finne kornsorter som ikke er foredlet i laboratoriene

De populære bakeblandingene trenger kun å tilsettes vann, gjær og salt.

Perler er slipte helkorn. Næringsstoffene i kornet bevares i hinnen og kimen som sitter igjen etter at skallet fjernes. De kan brukes som et spennende alternativ til pasta og ris.

Mel fra Holli Mølle er et naturlig sunt valg uten tilsetning. Vi er stolte av varene som sendes ut fra oss.

 

Etablert
2007
Område
Østlandet
Mølleren Trygve Nesje
Produkter fra Holli Mølle
Artikkelbilde Fresh opp din salatbar!

Fem-om-dagen, altså 500 gram med frukt og grønt hver eneste dag, har lenge vært malen for et normalt, sunt kosthold. Nå viser forskning at en salatbar i kantinen inspirerer til halvparten til lunsj.

Artikkelbilde Tre sorter – hundrevis av varianter

Botanisk sett skjelnes det bare mellom 3 sorter kaffe; Coffea Arabica, Coffea Robusta og Coffea Liberica. Den siste av disse utgjør kun mellom 1-2 prosent av all kaffe som dyrkes, og er i praksis uinteressant – også fordi den kvalitetsmessig ikke kan konkurrere med de to andre sortene.

Artikkelbilde Brødrene Øyo kniver

Brødrene Øyo på Geilo har laget verktøy, økser, kniver, kjøkkenutstyr og gaveartikler i over 130 år. Kvalitet er grunnstenen i familiebedriften, og slik har det vært siden Knut Øyo startet historien i 1882.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no