Holli Mølle

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Holli Mølle
Mel malt med omtanke
På Holli Gård i Østfold har man drevet med jordbruk i over 150 år. I dag har gården en egen mølle som lager mel av økologisk korn.

Trygve Nesje har bygd opp Holli Mølle i låvebygningen på slektsgården i Spydeberg. Gjennom samarbeidet med dedikerte bønder skapes grunnlaget for god kvalitet. Alle våre produkter er Debio godkjente. Kornet dyrkes på en økologisk og bærekraftig måte med omtanke for mennesker og miljø. Merket er en standardgaranti som tilfredsstiller strenge krav.

Vi har fokus på kortreist mat og sporbare råvarer. Hver pose merkes med navn på dyrker, og dato viser når kornet males og pakkes.

Vi er opptatt av kortreist mat

 

Urkorn er en samlebetegnelse på gamle, originale kornarter som er uforedlede. Spelt og emmer kan spores flere tusen år tilbake i tid. Eldre kornsorter har større tetthet av de ernæringsmessige stoffene, og mildere glutenproteiner som kroppen lettere klarer å fordøye.

 

Tilbakemeldinger fra dyktige bakere har påvirket produksjonsprosessene. Kornet males skånsomt til mel på steinkverner som tilfører lite varme. Det bevarer enzymene og råvarens opprinnelige egenskaper. En ekstra rundtur i anlegget tilfører det lille ekstra. Mølleren har den siste malingskontrollen i fingerspissene. Større bruddflater gjør at melet tar opp mer vann. Steinmalt mel gir saftige brød med lengre holdbarhet, fin krumme og velkjent aroma.

En av våre fordeler er at vi har et bredt sortiment. Melet kommer malt, klemt eller knust som fullkornsprodukter - eventuelt siktet. Det leveres i 1 kg, 10 kg eller 25 kg papiremballasje.

 

Vi er opptatt av å finne kornsorter som ikke er foredlet i laboratoriene

De populære bakeblandingene trenger kun å tilsettes vann, gjær og salt.

Perler er slipte helkorn. Næringsstoffene i kornet bevares i hinnen og kimen som sitter igjen etter at skallet fjernes. De kan brukes som et spennende alternativ til pasta og ris.

Mel fra Holli Mølle er et naturlig sunt valg uten tilsetning. Vi er stolte av varene som sendes ut fra oss.

 

Etablert
2007
Område
Østlandet
Mølleren Trygve Nesje
Produkter fra Holli Mølle
Artikkelbilde Ha spennende alkoholfrie alternativer på menyen!

Har du vært sjåfør, gravid eller av en annen grunn ikke drukket alkohol på restaurant eller byen? Det kan bli kjedelig å bare drikke brus eller alkoholfritt øl. Her har vi samlet noen ideer til alkoholfri drikke du kan ha på menyen.

Artikkelbilde Mørkbrent eller lysbrent?

Noen foretrekker mørkbrente kaffevarianter mens andre synes best om lysbrent kaffe. Det er smak og behag! Men hva består forskjellene i?

Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Artikkelbilde Nyhet! Umami Blend Burger

Nå lanserer Gilde en helt ny, skikkelig digg burger! Burgeren er laget av norsk, grovkvernet storfekjøtt, er tilsatt 30% fersk sjampinjong og er krydret med litt salt og pepper. Det grovkvernede kjøttet gir et godt tygg, et flott hjemmelaget utseende og tydelig og god kjøttsmak. Fersk sjampinjong gjør at den er proppet med umami-smak! Denne kombinasjonen gjør at du får en smakfull og veldig saftig burger. Vi kaller det «The Ultimate Blend»…

Til kassen