
Bonden Aadne Søyland, har sammen med sine yrkesbrødre Hans Edvard, Torbjørn, Arve og Rolf en lidenskap for fjørfe. Gårdsand, som er sentralt plassert i hjertet av Vestfold er deres felles prosjekt og jobb. De mener Vestfold er det beste stedet i Norge for å skape god matkvalitet, om det er asparges, poteter, bringebær eller fjærfe. Vestfold har riktig klima, dyktige fagfolk og tilgang på alle de lokale råvarer som skal til for å skape resultater som synes og smakes når det ligger på tallerken. Alt de gjør fra oppal, fôr og slakt skal være nært. Mer kortreist enn hos Gårdsand blir det ikke.
Det hele startet med spørsmålet: Hvorfor kan ikke norske bønder produsere like god and som de franske? Svaret ble, «klart vi kan det!» Ambisjonen om å være de første i Norge som kunne levere and av beste internasjonale kvalitet til gode måltider hjemme og på restaurant var satt. I Norge var det ingen anderase som tilfredsstilte bøndenes krav. For at ”andegutta” skulle kunne oppfylle sin kortreiste ambisjon måtte de først reise langt. Den nye generasjonen and fant de i Lincolnshire i England.
Alt kan bli bedre, også kylling. Inspirert av de gode erfaringene og suksessen med and, var det på tide å revolusjonere kyllingmarkedet i Norge. De måtte finne en helt ny kylling utenfor landets grenser. Det var starten på et omfattende arbeid og etter flere besøk og en grundig gjennomgang av de beste på avl av kylling i Europa valgte de Sasso, som er verdenskjent for sin kvalitet. Dette har Sasso bevist med sin franske kvalitetsgodkjenning Label Rouge, den samme godkjenning som den kjente de Bresse kyllingen har. Det ble naturlig at kyllingen skulle hete Lerstang etter Lerstang gård. Et sted med lange tradisjoner og store visjoner midt i hjertet av Vestfold. Det er også på Lerstang livet til kyllingene starter. Her verpes eggene som blir til daggamle kyllinger. Lerstang kyllingen vokser opp i flotte lokaler med god plass og store vinduer som gir godt med naturlig lys. I tillegg vil kyllingen få høyballer til å leke med og klatre på slik at den holder seg i aktivitet. Gårdsand prøver rett og slett å gjenskape et så naturlig miljø som mulig for Lerstang kyllingen.



Det finnes mye god fisk, og av helsemessige årsaker bør vi øke forbruket. Det kan du gjøre noe med! En annen god grunn til å velge fisk og skalldyr på menyen, er sjømatens lave CO2-avtrykk.

ASKO Servering samarbeider med leverandører av digitale løsninger som ivaretar smittevern, effektiviserer drift og gir nye forretningsmuligheter innen takeaway!

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Rekesmørbrød! Denne fantastiske kombinasjonen av salt og søtt, crunsj og duften av sjø, gjør smaksopplevelsen komplett!