Ek Gårdskjøkken

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Ek Gårdskjøkken
Eggkvalitet og dyrevelferd i fokus
Familien Ek har drevet med jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner

Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad har drevet jordbruk og hatt dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå drives gården av Lars Erik Ek og foreldrene, Ingrid og Joar. På Gjølberg gård har det blitt dyrket gulrøtter, poteter, kål, purre og mange andre grønnsaker helt siden 1950- tallet, og idag har vi omlag 100 mål med rosenkål.

Vi er en liten familiebedrift som lever av at folk koser seg, og det ønsker vi å fortsette med lenge

 


Rosenkål er ikke det eneste vi driver med. Vi har 15 000 verpehøns vi tar oss av, og mange av eggene går til gårdskjøkkenet vårt, som sto klart i 2001. På kjøkkenet skapes ferske egg, og andre råvarer, om til hjemmelagde desserter og sauser, som selges både i butikker, til restauranter og til store og små selskaper. Vi leverer også egg til flere bakerier og konditorier rundt om på østlandet.
Ingrid og Joar kjøpte gården i 1988. Da hadde de korn, solbær og 2 000 burhøns. Etterhvert fikk vi opp to store hønsehus, besetningen ble frittgående og antall høner økte til hva det er idag.

Eggene ble solgt direkte til butikk og Ingrid fant derfor frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Karamellpuddingen ble så godt mottatt at vi øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og bygde gårdskjøkkenet. Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.

Ingrid fant frem sin bestemors oppskrift

Vi synes det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. At vi har mottatt nasjonale priser og hederlig omtale for flere av produktene våre, og fått så mye oppmerksomhet og tilbakemeldinger fra kunder, inspirerer oss til å fortsette utviklingen.

Etablert
1988
Område
Østlandet
Ingrid og Joar Ek
Artikkelbilde ALKOHOLFRITT ØL – ET MUST ELLER EN MULIGHET?

Klokk & Co er et familiebryggeri som drives av Kristine Lund og Leif Klokk. De blir hyppig omtalt som best på alkoholfritt øl i Norge. De har nå fire alkoholfrie øl i porteføljen, som kan bestilles gjennom ASKO.

Artikkelbilde Tork Xpressnap® Serviettsystemer

Reduser forbruket og spar miljøet med Tork Xpressnap® serviettdispensere.

Artikkelbilde Digitale verktøy

Trenger du verktøy til besøksregistrering, digital betaling, bestilling? Kundebehovet har snudd seg fort den siste tiden, og flere aktører er flinke til å tilpasse seg den nye hverdagen. Her får du en oversikt over forskjellige løsninger som er laget for serveringsbransjen.

Artikkelbilde Vil du være mer synlig i ditt nærområde? Profiler emballasjen din med bedriftslogo!

Hos ASKO Reklame kan du bestille materiale for bedre profilering av din bedrift