Ek Gårdskjøkken

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Ek Gårdskjøkken
Eggkvalitet og dyrevelferd i fokus
Familien Ek har drevet med jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner

Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad har drevet jordbruk og hatt dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå drives gården av Lars Erik Ek og foreldrene, Ingrid og Joar. På Gjølberg gård har det blitt dyrket gulrøtter, poteter, kål, purre og mange andre grønnsaker helt siden 1950- tallet, og idag har vi omlag 100 mål med rosenkål.

Vi er en liten familiebedrift som lever av at folk koser seg, og det ønsker vi å fortsette med lenge

 


Rosenkål er ikke det eneste vi driver med. Vi har 15 000 verpehøns vi tar oss av, og mange av eggene går til gårdskjøkkenet vårt, som sto klart i 2001. På kjøkkenet skapes ferske egg, og andre råvarer, om til hjemmelagde desserter og sauser, som selges både i butikker, til restauranter og til store og små selskaper. Vi leverer også egg til flere bakerier og konditorier rundt om på østlandet.
Ingrid og Joar kjøpte gården i 1988. Da hadde de korn, solbær og 2 000 burhøns. Etterhvert fikk vi opp to store hønsehus, besetningen ble frittgående og antall høner økte til hva det er idag.

Eggene ble solgt direkte til butikk og Ingrid fant derfor frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Karamellpuddingen ble så godt mottatt at vi øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og bygde gårdskjøkkenet. Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.

Ingrid fant frem sin bestemors oppskrift

Vi synes det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. At vi har mottatt nasjonale priser og hederlig omtale for flere av produktene våre, og fått så mye oppmerksomhet og tilbakemeldinger fra kunder, inspirerer oss til å fortsette utviklingen.

Etablert
1988
Område
Østlandet
Ingrid og Joar Ek
Artikkelbilde Milkshake til alle!

Med de fantastiske iskremene fra Iskremgården kan du lage milkshake som vil falle i smak hos alle dine gjester.

Artikkelbilde Her er årets nye kuleis-smaker fra Hennig-Olsen Is

Vi ser frem mot varmere tider og setter stemningen med hele tre nye kuleis-smaker fra Kremen av iskrem. En favoritt vender tilbake, og to suksesser fra småisdisken er nå blitt til kuleis!

Artikkelbilde Hent inspirasjon til en spenstig vegetarmeny

Slåtto og Sevan presenterer produkter og komplette menyer tilpasset ditt kjøkken. La deg inspirere av fargerike og spennende forslag.

Artikkelbilde SUP? Single Use Plastics.

Allerede 3.juli blir en god del av engangsplast produkter forbudt i Norge og EU. Men vi i ASKO Servering skal sammen med våre leverandører hjelpe deg med gode alternativer!

Artikkelbilde Bli bedre kjent med våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.