Egge Gård

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Egge Gård
Kvalitet siden 1702
På Egge Gård i Lier produseres det jordbær og epler til den store gullmedalje.

Midt i landbruksbygda Lier ligger Egge Gård, med sydvendt utsikt utover hele dalen. Lier er kjent for sine gode forhold for frukt og bær, og hvert år produseres det 250 tonn jordbær og 1,5 million jordbærplanter. I tillegg har de 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst – en stor del av disse dyrkes økologisk.

Egge var en av de første gårdene som ble ryddet i Lier, og man antar at det ble gjort rundt år 0 – det sier noe om hvor gode dyrkingsforholdene i området faktisk er.

 

Gården drives av Marius Egge, som er 11. generasjon

19. juni 1702 kjøpte Paul Paulsen Egge Gård, og endret etternavnet sitt til Egge. Gården gikk i arv, og i 1963 la Nils Martin Egge om fra tradisjonell gårdsdrift til hagebruksproduksjon med hovedvekt på jordbærproduksjon med selvplukk. I 1982 tok Marius Egge over gården og introduserte økologisk fruktdyrking.

I dag drives gården fortsatt av Marius Egge, som er 11. generasjon. Han er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, og så tidlig et potensiale i den flotte, syrlige og norske frukten.

Basert på epler fra lokalområdet, har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkoholfri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet.

Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer

Produktutvalget til Egge Gård består i dag av tre kategorier; most og alkoholfritt, sider og vin og brennevin. Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer.

For å bevare den friske smaken, kaldpresser de eplene uten å tilsette sukker eller vann. Hele eplet blir brukt, og lar det presses ufiltrert slik at eplemosten inneholder fruktkjøtt, som har stor betydning for smaken.

 

Etablert
1702
Område
Østlandet
11.generasjon Marius Egge
Artikkelbilde Beger, skåler og takeaway-emballasje

Vi har et stort sortiment innen nonfood og du finner mange produkter som du kan benytte på ditt serveringssted. Vi har også et stort utvalg som passer for levering og henting.

Artikkelbilde Mochi! En iskald og spennende dessert på menyen

Mochi er opprinnelig en japansk rett, hvor deilig iskrem pakkes inn i en risbasert, fargerik deig bedre kjent som mochi-deig. Mochi er en spennende og ny måte å servere iskrem på, og smaker best når de er temperert. Mochi kan spises slik den er, glasere den med en saus eller serveres som del av en dessert.

Artikkelbilde Fargerike nyheter fra Santa Maria – Tortilla med 30% grønnsaker

Stå ut fra mengden med Santa Marias nye tortillaer bakt på grønnsaker og hvete! Tortillaene kommer i to smaksvarianter; gulrot og rødbete. Hver tortilla inneholder 30% grønnsaker, noe som gir et produkt med lekre farger og spennende smak.

Artikkelbilde Sjekk ut vår nye katalog her!

Vi har samlet de fleste av våre lokale leverandører med alle de fine historiene.

Artikkelbilde Spennende leverandør på nøtter – Nytt design – lik smak

The Nuts Company utvikler og leverer innovative, spennende, sunne og gode nøtteprodukter til bedrifter, dagligvare, storhusholdning og arrangementer. De utvikler stadig nye produkter og finner frem til nye smaksvarianter. Produktene er av ypperste kvalitet hvor blandingsforholdene er likt på både nøtter og frukt.