Egge Gård

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Egge Gård
Kvalitet siden 1702
På Egge Gård i Lier produseres det jordbær og epler til den store gullmedalje.

Midt i landbruksbygda Lier ligger Egge Gård, med sydvendt utsikt utover hele dalen. Lier er kjent for sine gode forhold for frukt og bær, og hvert år produseres det 250 tonn jordbær og 1,5 million jordbærplanter. I tillegg har de 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst – en stor del av disse dyrkes økologisk.

Egge var en av de første gårdene som ble ryddet i Lier, og man antar at det ble gjort rundt år 0 – det sier noe om hvor gode dyrkingsforholdene i området faktisk er.

 

Gården drives av Marius Egge, som er 11. generasjon

19. juni 1702 kjøpte Paul Paulsen Egge Gård, og endret etternavnet sitt til Egge. Gården gikk i arv, og i 1963 la Nils Martin Egge om fra tradisjonell gårdsdrift til hagebruksproduksjon med hovedvekt på jordbærproduksjon med selvplukk. I 1982 tok Marius Egge over gården og introduserte økologisk fruktdyrking.

I dag drives gården fortsatt av Marius Egge, som er 11. generasjon. Han er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, og så tidlig et potensiale i den flotte, syrlige og norske frukten.

Basert på epler fra lokalområdet, har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkoholfri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet.

Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer

Produktutvalget til Egge Gård består i dag av tre kategorier; most og alkoholfritt, sider og vin og brennevin. Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer.

For å bevare den friske smaken, kaldpresser de eplene uten å tilsette sukker eller vann. Hele eplet blir brukt, og lar det presses ufiltrert slik at eplemosten inneholder fruktkjøtt, som har stor betydning for smaken.

 

Etablert
1702
Område
Østlandet
11.generasjon Marius Egge
Artikkelbilde Fagbrevkurs

Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.

Artikkelbilde Bakevarer

Bakervarer er en stor kategori bestående av både produkter som er klare til bruk og produkter som du kan sette din egen signatur på. Produktene trenger minimalt med bearbeiding før de serveres, og er derfor svært praktiske for mange av våre kunder. Vi har både ferske og langtidsholdbare produkter.

Artikkelbilde Premium sortiment på kjøtt

Er du på utkikk etter et premiumprodukt til ditt serveringssted? Vi har produkter med høy kvalitet innen enhver produktgruppe. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Essity - Slik sikrer du tryggere takeaway og levering

Tork hjelper serveringssteder med de nye utfordringene og har utviklet en steg-for-steg guide for tryggere takeaway og levering.

Artikkelbilde Ecolab - trygg og sikker gjenåpning med våre effektive Covid-19 produkter

Ecolab er verdensledende innen vann, hygiene og smitteforebyggende løsninger og tjenester. Vi leverer omfattende løsninger og personlig service for å fremme mattrygghet, opprettholde rene og trygge omgivelser, optimalisere vann- og energiforbruk og forbedre driftseffektivitet og bærekraft for kunder i mer enn 170 land.

Til kassen