Egge Gård

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Egge Gård
Kvalitet siden 1702
På Egge Gård i Lier produseres det jordbær og epler til den store gullmedalje.

Midt i landbruksbygda Lier ligger Egge Gård, med sydvendt utsikt utover hele dalen. Lier er kjent for sine gode forhold for frukt og bær, og hvert år produseres det 250 tonn jordbær og 1,5 million jordbærplanter. I tillegg har de 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst – en stor del av disse dyrkes økologisk.

Egge var en av de første gårdene som ble ryddet i Lier, og man antar at det ble gjort rundt år 0 – det sier noe om hvor gode dyrkingsforholdene i området faktisk er.

 

Gården drives av Marius Egge, som er 11. generasjon

19. juni 1702 kjøpte Paul Paulsen Egge Gård, og endret etternavnet sitt til Egge. Gården gikk i arv, og i 1963 la Nils Martin Egge om fra tradisjonell gårdsdrift til hagebruksproduksjon med hovedvekt på jordbærproduksjon med selvplukk. I 1982 tok Marius Egge over gården og introduserte økologisk fruktdyrking.

I dag drives gården fortsatt av Marius Egge, som er 11. generasjon. Han er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, og så tidlig et potensiale i den flotte, syrlige og norske frukten.

Basert på epler fra lokalområdet, har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkoholfri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet.

Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer

Produktutvalget til Egge Gård består i dag av tre kategorier; most og alkoholfritt, sider og vin og brennevin. Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer.

For å bevare den friske smaken, kaldpresser de eplene uten å tilsette sukker eller vann. Hele eplet blir brukt, og lar det presses ufiltrert slik at eplemosten inneholder fruktkjøtt, som har stor betydning for smaken.

 

Etablert
1702
Område
Østlandet
11.generasjon Marius Egge
Artikkelbilde Tre sorter – hundrevis av varianter

Botanisk sett skjelnes det bare mellom 3 sorter kaffe; Coffea Arabica, Coffea Robusta og Coffea Liberica. Den siste av disse utgjør kun mellom 1-2 prosent av all kaffe som dyrkes, og er i praksis uinteressant – også fordi den kvalitetsmessig ikke kan konkurrere med de to andre sortene.

Artikkelbilde Ta betalt for takeaway med Vipps

Mange bedrifter lurer på hvordan de skal ta betalt for tjenestene sine i disse koronatider. Her er rådene og tipsene fra Vipps.

Artikkelbilde Takeaway- og cateringprodukter

Har din bedrift startet med, eller vurdert å starte med takeaway eller catering? Vi ser at mange av dere er kreative og finner nye måter å servere kundene på om dagen. Vi heier på dere, og ønsker å hjelpe til med å foreslå produkter som kan være til hjelp.

Artikkelbilde Ha spennende alkoholfrie alternativer på menyen!

Har du vært sjåfør, gravid eller av en annen grunn ikke drukket alkohol på restaurant eller byen? Det kan bli kjedelig å bare drikke brus eller alkoholfritt øl. Her har vi samlet noen ideer til alkoholfri drikke du kan ha på menyen.

Artikkelbilde Nyhet! Umami Blend Burger

Nå lanserer Gilde en helt ny, skikkelig digg burger! Burgeren er laget av norsk, grovkvernet storfekjøtt, er tilsatt 30% fersk sjampinjong og er krydret med litt salt og pepper. Det grovkvernede kjøttet gir et godt tygg, et flott hjemmelaget utseende og tydelig og god kjøttsmak. Fersk sjampinjong gjør at den er proppet med umami-smak! Denne kombinasjonen gjør at du får en smakfull og veldig saftig burger. Vi kaller det «The Ultimate Blend»…

Til kassen