Dyre Gård

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Dyre Gård

Rygge har lenge hatt en variert jordbruks- og grønnsakproduksjon. De første jordbrukerne slo seg som regel ned på slake jorder som hellet mot syd eller vest. Det ga de beste og letteste dyrkningsforholdene. Dyre Gård ligger på raet i Rygge kommune i Østfold og er den mest kjente morenen i Norge. Raet ble avsatt foran iskanten av den skandinaviske innenlandsisen for ca. 12500 år siden og gir det perfekte jordsmonn for produksjon av epler. Gårdens vestvendte beliggenhet ned mot sjøen på solsiden av Oslofjorden gjør at eplene får optimal temperatur, lys og solforhold i modningsprosessen. Eplene dyrkes frem økologisk uten bruk av kunstgjødsel og unaturlige plantevernmidler.

Eplene dyrkes frem økologisk

Før utplantingen ble jorden tilsådd med eng og rikelig kløver som i flere år ble brukt som grønngjødsling for å skape nytt liv og biologisk mangfold i jorda. Jorda lå i disse årene i karens for å kunne bli godkjent som økologisk jord av Debio. Fra utplantingen er det kun gjødslet og sprøytet med økologiske  plantevernmidler som i hovedsak består av rapsolje og grønnsåpe. I tillegg har vi et rikt mangfold av nyttedyr som insekter og fugler som hjelper oss med å holde frukthagen fri for skadedyr. Gjødselet består hovedsakelig av kompostert "talle" fra økologisk kjøttproduksjon, kyllinggjødsel samt gressklipp fra området mellom epleradene.

Dyre Gård har ca. 35.000 epletrær

I 2011 startet vi utplanting av de populære eplesortene Rød Aroma og Discovery. Våren 2015 ble det plantet ut 12.000 trær av typen Santana. Vi har i tillegg plantet ut 13.000 trær av sorten Holsteiner Cox. Dyre Gård har i 2017 ca. 35.000 epletrær. Dyre Gård har eget gårdspresseri, med nytt produksjonsutstyr i moderne produksjonslokaler. I tillegg til egen epleproduksjon tar vi imot epler til pressing fra andre fruktprodusenter. Eplemost med fruktkjøtt og andre blandingsmoster er våre hovedprodukter. I tillegg produserer vi økologisk EpleSnacks som er et alternativ til sukkertilsatte fruktsnacks, samt eplemos.

Etablert
2004
Område
Østlandet
Ekteparet Anne-Lene og Hans Olav
Artikkelbilde Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Artikkelbilde Ønsker du å servere kundene dine håndverk produkter med et hjemmelaget preg?

Er du ute etter gode håndstekte karbonader eller andre farseprodukter, er Matbørsen en naturlig samarbeidspartner. Vi ønsker å gjøre det enkelt å utvide menyen og gi deg og gjestene dine det samme gode resultatet hver gang.

Artikkelbilde Fra frukt til bønne: Gjæringsprosessen påvirker kvaliteten

I de aller fleste land plukkes kaffebærene for hånd. Det går med rundt 5000 bær til en kilo ferdig brent kaffe! Bærene plukkes når de er modne, det vil si når bærene endrer farge fra grønn til gul og deretter rød – med ett unntak! Kaffesorten gul bourbon har en genetisk feil og blir ikke rød, men – som navnet tilsier – dyp gul når bærene er modne.

Artikkelbilde Premium sortiment på kjøtt

Er du på utkikk etter et premiumprodukt til ditt serveringssted? Vi har produkter med høy kvalitet innen enhver produktgruppe. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Tilbehøret som hever kvaliteten og sparer deg for tid

Vi i Taga Foods lever for gode smaker og råvarer. Vi ønsker at gode råvarer skal være tilgjengelig for alle og at flest mulig skal få en god matopplevelse. Vi ønsker at ditt kjøkken skal kunne tilby kvalitetsprodukter samtidig som du sparer tid og ressurser. 

Til kassen