Dyre Gård

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Dyre Gård

Rygge har lenge hatt en variert jordbruks- og grønnsakproduksjon. De første jordbrukerne slo seg som regel ned på slake jorder som hellet mot syd eller vest. Det ga de beste og letteste dyrkningsforholdene. Dyre Gård ligger på raet i Rygge kommune i Østfold og er den mest kjente morenen i Norge. Raet ble avsatt foran iskanten av den skandinaviske innenlandsisen for ca. 12500 år siden og gir det perfekte jordsmonn for produksjon av epler. Gårdens vestvendte beliggenhet ned mot sjøen på solsiden av Oslofjorden gjør at eplene får optimal temperatur, lys og solforhold i modningsprosessen. Eplene dyrkes frem økologisk uten bruk av kunstgjødsel og unaturlige plantevernmidler.

Eplene dyrkes frem økologisk

Før utplantingen ble jorden tilsådd med eng og rikelig kløver som i flere år ble brukt som grønngjødsling for å skape nytt liv og biologisk mangfold i jorda. Jorda lå i disse årene i karens for å kunne bli godkjent som økologisk jord av Debio. Fra utplantingen er det kun gjødslet og sprøytet med økologiske  plantevernmidler som i hovedsak består av rapsolje og grønnsåpe. I tillegg har vi et rikt mangfold av nyttedyr som insekter og fugler som hjelper oss med å holde frukthagen fri for skadedyr. Gjødselet består hovedsakelig av kompostert "talle" fra økologisk kjøttproduksjon, kyllinggjødsel samt gressklipp fra området mellom epleradene.

Dyre Gård har ca. 35.000 epletrær

I 2011 startet vi utplanting av de populære eplesortene Rød Aroma og Discovery. Våren 2015 ble det plantet ut 12.000 trær av typen Santana. Vi har i tillegg plantet ut 13.000 trær av sorten Holsteiner Cox. Dyre Gård har i 2017 ca. 35.000 epletrær. Dyre Gård har eget gårdspresseri, med nytt produksjonsutstyr i moderne produksjonslokaler. I tillegg til egen epleproduksjon tar vi imot epler til pressing fra andre fruktprodusenter. Eplemost med fruktkjøtt og andre blandingsmoster er våre hovedprodukter. I tillegg produserer vi økologisk EpleSnacks som er et alternativ til sukkertilsatte fruktsnacks, samt eplemos.

Etablert
2004
Område
Østlandet
Ekteparet Anne-Lene og Hans Olav
Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Mørkbrent eller lysbrent?

Noen foretrekker mørkbrente kaffevarianter mens andre synes best om lysbrent kaffe. Det er smak og behag! Men hva består forskjellene i?

Artikkelbilde Ha spennende alkoholfrie alternativer på menyen!

Har du vært sjåfør, gravid eller av en annen grunn ikke drukket alkohol på restaurant eller byen? Det kan bli kjedelig å bare drikke brus eller alkoholfritt øl. Her har vi samlet noen ideer til alkoholfri drikke du kan ha på menyen.

Artikkelbilde Gled kundene med en variert dessertmeny!

Frosne porsjonskaker av høy kvalitet reduserer svinn og gjør det mulig å tilby et godt utvalg desserter. Se an hva du trenger og ta ut av fryseren etter behov, begeistre gjestene med en variasjon av lekre desserter og unike smaksopplevelser.

Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Til kassen