Bilde
Duga
Et råtass på kostfiber!
Et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte mindre sunne råvarer i kostholdet vårt

Duga byggkorn – sunt og smakfullt! Vårt unike byggkorn har en mild smak og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan og sunne antioksidanter.

Duga byggkorn er en helt ny generasjon næringsrikt og smakfullt byggkorn med dokumentert helseeffekt. DUGA-bygg er spesielt fordi det blant annet inneholder et naturlig høyt innhold av betaglukaner. Betaglukaner er løselige fibre som har vist seg å ha gunstig effekt på helsa vår på flere områder.

 

Bygg har vært dyrket i mer enn 10 000 år

Bygg har vært dyrket i mer enn 10 000 år. Helt frem til midt på 1800-tallet var byggkorn vår viktigste matkilde. DUGA er en helt ny generasjon næringsrikt og smakfullt byggkorn med dokumentert helseeffekt. Duga byggkorn har et naturlig meget høyt innhold av kostfiberet betaglukan, sammenlignet med andre byggsorter, og dyrkes på Østlandet med stor vekt på kvalitet, helse og smak. DUGA har god effekt på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger. DUGA er også rik på antioksidanter og inneholder gunstige fettsyrer og verdifulle næringsstoffer for kroppen.

 

DUGA er ”å vite hvordan” på gammelnorsk

 

DUGA er ”å vite hvordan” på gammelnorsk, men også strekke til, være nok. DUGA er utledet av ordet ”dugurd” som på nynorsk og dialekt betyr et mellommåltid som ble holdt på formiddagen, mellom frokost og middag. DUGA forteller med andre ord om en råvare som er tilstrekkelig rik på næring, troverdig, helsefremmende og ikke minst bruksvennlig.

Etablert
2011
Område
Østlandet
Daglig leder Anne-Marte Røen Bye
Artikkelbilde Tork Xpressnap

Reduser forbruket og spar miljøet med Tork Xpressnap® serviettdispensere.

Artikkelbilde Mørkbrent eller lysbrent?

Noen foretrekker mørkbrente kaffevarianter mens andre synes best om lysbrent kaffe. Det er smak og behag! Men hva består forskjellene i?

Artikkelbilde Tre sorter – hundrevis av varianter

Botanisk sett skjelnes det bare mellom 3 sorter kaffe; Coffea Arabica, Coffea Robusta og Coffea Liberica. Den siste av disse utgjør kun mellom 1-2 prosent av all kaffe som dyrkes, og er i praksis uinteressant – også fordi den kvalitetsmessig ikke kan konkurrere med de to andre sortene.

Artikkelbilde Ti ting du kanskje ikke visste om vafler

Den norske vaffelen er egentlig svensk, men rekorden på verdens største vaffel er det en nordmann som sitter på.

Artikkelbilde Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.