Duga

Sidenavigasjon

Bilde
Duga
Et råtass på kostfiber!
Et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte mindre sunne råvarer i kostholdet vårt

Duga byggkorn – sunt og smakfullt! Vårt unike byggkorn har en mild smak og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan og sunne antioksidanter.

Duga byggkorn er en helt ny generasjon næringsrikt og smakfullt byggkorn med dokumentert helseeffekt. DUGA-bygg er spesielt fordi det blant annet inneholder et naturlig høyt innhold av betaglukaner. Betaglukaner er løselige fibre som har vist seg å ha gunstig effekt på helsa vår på flere områder.

 

Bygg har vært dyrket i mer enn 10 000 år

Bygg har vært dyrket i mer enn 10 000 år. Helt frem til midt på 1800-tallet var byggkorn vår viktigste matkilde. DUGA er en helt ny generasjon næringsrikt og smakfullt byggkorn med dokumentert helseeffekt. Duga byggkorn har et naturlig meget høyt innhold av kostfiberet betaglukan, sammenlignet med andre byggsorter, og dyrkes på Østlandet med stor vekt på kvalitet, helse og smak. DUGA har god effekt på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger. DUGA er også rik på antioksidanter og inneholder gunstige fettsyrer og verdifulle næringsstoffer for kroppen.

 

DUGA er ”å vite hvordan” på gammelnorsk

 

DUGA er ”å vite hvordan” på gammelnorsk, men også strekke til, være nok. DUGA er utledet av ordet ”dugurd” som på nynorsk og dialekt betyr et mellommåltid som ble holdt på formiddagen, mellom frokost og middag. DUGA forteller med andre ord om en råvare som er tilstrekkelig rik på næring, troverdig, helsefremmende og ikke minst bruksvennlig.

Etablert
2011
Område
Østlandet
Daglig leder Anne-Marte Røen Bye
Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Artikkelbilde Fazer Yosa - oppdag den gode kraften i havre

Visste du at havre er et av de mest næringsrike og miljøvennlige matvarene fra planteriket? Og at den nordiske havren er ekstra kraftfull - så mye at den er ansett som den beste i verden?

Artikkelbilde Fra frukt til bønne: Gjæringsprosessen påvirker kvaliteten

I de aller fleste land plukkes kaffebærene for hånd. Det går med rundt 5000 bær til en kilo ferdig brent kaffe! Bærene plukkes når de er modne, det vil si når bærene endrer farge fra grønn til gul og deretter rød – med ett unntak! Kaffesorten gul bourbon har en genetisk feil og blir ikke rød, men – som navnet tilsier – dyp gul når bærene er modne.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.