Bilde
Aron Mat
Tradisjon på den gode gamle måten
Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon

Aron Mat AS ble etablert i 1990 i en ombygd stall i Grøtfjord på yttersida av Kvaløya i Tromsø, der far og sønn Aronsen startet sesongproduksjon av pinnekjøtt og fenalår.

For å utnytte alt av råvarer, besluttet de å utvide sortimentet med lammerull laget på gammelmåten. Sønn Aronsens tante Aslaug ble kontaktet og hun hadde (ikke tilfeldig!) en vandreoppskrift på ordentlig kjøttrull. Snart sydde damene i Grøtfjord lammerull for oss slik de alltid hadde gjort det hjemme, og slik generasjoner hadde gjort før dem.

Produktspekteret er blitt større. I dag er all produksjon og administrasjon i idylliske Blåmannsvik. Men Grøtfjord er stadig perfekt til tørking av pinnekjøtt og fenalår, med rene, arktiske havbriser fra alle himmelretninger.

Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen

Fra gammelt av var Ho Mor sjefen hjemme, mens Han Far drev fiske eller annet hardt slit. Hun hadde nøkkelen til stabburet og konserverte all mat som kom i hus. Med kjøtt – ofte fra egen gård – laget hun mat fra bunnen av. Hun tok vare på lokal matkultur og skapte en tradisjon for nye generasjoner. Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen, som vi hver dag jobber for å videreføre.

Og en ting til: Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug. Hun brukte så definitivt ikke lakesprøyte eller kjemiske stoffer for å tilsette vann og smaker i produktene. Slik vil det alltid være hos oss; kun lakemodning og naturlige fremstillingsprosesser skal benyttes.

Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug


Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon ligger i bunnen av vårt virke. Vi tilsetter som kjent ikke vann eller bindemidler i våre produkter, noe som gir bedre smak og økt holdbarhet.

En annen viktig grunnpilar er våre meget kompetente og meget stabile medarbeidere. Med stor innsikt, nøyaktighet og entusiasme produserer de mat av ypperste kvalitet. Hver dag. Vi vet at alt dette bidrar til å gjøre Ho Mor stolt. Og kanskje litt ekstra kry av det faktum at tre kolleger i 2016 har jobbet hos oss i hele 25 år!

Etablert
1990
Område
Nordnorge
Daglig leder Espen Aronsen
Artikkelbilde Antibac - optimal hygiene og trygg mat

Antibac® AS er en ledende aktør innen desinfeksjon i Skandinavia, og har utviklet en unik kompetanse på feltet.

Artikkelbilde SLURP - fra Hennig-Olsen is

SLURP fra Hennig-Olsen er en forfriskende og mer naturlig slush, laget med ekte fruktjuice og kun naturlige farger.

Artikkelbilde Bonduelle

Bonduelle er kompromissløse på kvalitet. Sprø, velsmakende mais, bønner og kikerter kommer nå i Easy Bag.

Artikkelbilde Nydelig spekemat til sommeren

La maidagene fylles med tradisjon, ekte handverk og matglede.

Artikkelbilde Bli oppdatert på de nyeste mattrendene!

En ny utgave av Nortura PROFF sitt populære trendmagasin er ute nå. Her kan du oppdatere deg på de nyeste mattrendene - og få oppskrifter og inspirasjon. Her er en liten smakebit: