Aron Mat

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Aron Mat
Tradisjon på den gode gamle måten
Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon

Aron Mat AS ble etablert i 1990 i en ombygd stall i Grøtfjord på yttersida av Kvaløya i Tromsø, der far og sønn Aronsen startet sesongproduksjon av pinnekjøtt og fenalår.

For å utnytte alt av råvarer, besluttet de å utvide sortimentet med lammerull laget på gammelmåten. Sønn Aronsens tante Aslaug ble kontaktet og hun hadde (ikke tilfeldig!) en vandreoppskrift på ordentlig kjøttrull. Snart sydde damene i Grøtfjord lammerull for oss slik de alltid hadde gjort det hjemme, og slik generasjoner hadde gjort før dem.

Produktspekteret er blitt større. I dag er all produksjon og administrasjon i idylliske Blåmannsvik. Men Grøtfjord er stadig perfekt til tørking av pinnekjøtt og fenalår, med rene, arktiske havbriser fra alle himmelretninger.

Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen

Fra gammelt av var Ho Mor sjefen hjemme, mens Han Far drev fiske eller annet hardt slit. Hun hadde nøkkelen til stabburet og konserverte all mat som kom i hus. Med kjøtt – ofte fra egen gård – laget hun mat fra bunnen av. Hun tok vare på lokal matkultur og skapte en tradisjon for nye generasjoner. Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen, som vi hver dag jobber for å videreføre.

Og en ting til: Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug. Hun brukte så definitivt ikke lakesprøyte eller kjemiske stoffer for å tilsette vann og smaker i produktene. Slik vil det alltid være hos oss; kun lakemodning og naturlige fremstillingsprosesser skal benyttes.

Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug


Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon ligger i bunnen av vårt virke. Vi tilsetter som kjent ikke vann eller bindemidler i våre produkter, noe som gir bedre smak og økt holdbarhet.

En annen viktig grunnpilar er våre meget kompetente og meget stabile medarbeidere. Med stor innsikt, nøyaktighet og entusiasme produserer de mat av ypperste kvalitet. Hver dag. Vi vet at alt dette bidrar til å gjøre Ho Mor stolt. Og kanskje litt ekstra kry av det faktum at tre kolleger i 2016 har jobbet hos oss i hele 25 år!

Etablert
1990
Område
Nordnorge
Daglig leder Espen Aronsen
Artikkelbilde Aass Bryggeri gir deg fordelene ved å benytte boksemballasje!

Boks er i ferd med å bli et vanligere syn ved barer og serveringssteder på bekostning av glassflasker. Emballasjen er ikke lenger kun forbeholdt turisthytter og campingplasser. Men, hvorfor har det blitt slik? Hvilke fordeler har aluminiums boks?

Artikkelbilde Nå kan du servere Tysklands beste rosé musserende (bokstavelig talt)

Von Buhl sin Prestige Sekt Rosé vintage 2014 ble kåret til Tysklands beste rose sekt i 2022 av det Tyske vininstituttet.

Artikkelbilde Juletid er istid

Julen er tid for å feire! Hva passer da bedre enn den aller beste iskremen? I år shaker vi julen inn med mange deilige milkshakes, og selvfølgelig vår super premium Skåret-serie – perfekt tallerkenservering i julehøytiden.

Artikkelbilde CarePacks hjelper deg over kneika

Klokka nærmer seg to. Ventilasjonsanlegget suser svakt. Et sukk går gjennom kontorlandskapet. Lyden av fallende blodsukker og nervebaner som allerede er fylt til randen med koffein. Av tunge hoder som møter veggen.

Artikkelbilde Frist med en unik og kreativ softis

Løft serveringen til nye høyder med enkle triks – gjør iskjeksen ekstra fristende med fargerikt strøssel! Løft både iskremens utseende og smak, med deilig pynt.