Øk bollesalget med enkle grep!

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Annonsørinnhold

Øk bollesalget med enkle grep!

Har du lyst til å servere fristende, nystekt hvetebakst? Når disken bugner av nystekt og glinsende hvetebakst tiltrekker du deg nye kunder. Ved å følge de 10 bollebud får du perfekt resultat hver gang! Vi garanterer at du selger mer og får mindre matsvinn.

 

Serverer du kundene nystekt og riktig tilberedt hvetebakst kommer de garantert tilbake. Første skritt til suksess er å pensle bollene før steking. Når du pensler øker holdbarheten og saftigheten i baksten. Du får også et resultat som ser ferskere og mer fristende ut. Husk også: stek ofte og lite for å få den gode duften i dine lokaler.

De 10 bollebud

1. Ikke bryt frysekjeden. Sett bollene på frys rett etter levering.

2. Fordel bollene på et stekebrett og tin dem på kjøl over natten eller 3-5 timer i romtemperatur. Hvis du bruker ferdig hevet hvetebakst skal de tines 30-60 minutter i romtemperatur før du fortsetter fra trinn 8.

3. Dekk stekebrettet med plastfolie/plasthette mens bollene tiner.

4. Hvis du tiner bollene på kjøl bør de temperes 30 minutter i romtemperatur før du setter dem inn i heveskapet.

5. Still heveskapet på 37 grader og tilfør fuktighet.

6. Sett bollene i heveskapet og hev dem i 45-50 minutter. Hvis du ikke har heveskap kan du heve bollene i romtemperatur i ca 3-5 timer (eller til dobbel størrelse). La bollene heve tildekket på et lunt sted uten trekk.

7. Pensle bollene med egg (pisk sammen egg med litt salt og vann). La dem tørke i 5 minutter før steking.

8. Stek bollene i 8-10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. Skolebrød, solskinnsboller og skillingsboller stekes 7-8 minutter.

9. Avkjøl produktene før pakking og dekorering.

10. Stek ofte, den gode duften selger.

 

 

Passer ferdig hevet hvetebakst best for deg?

Bake off-hvetebakst kan deles inn i to kategorier; ferdig hevet hvetebakst og hvetebakst som skal heves. Fordelen med ferdig hevet hvetebakst er at du kun trenger å tine produktene før de stekes og du trenger ikke egent heve- eller raskeskap. Produkter som er ferdig hevet er f.eks Kanelbolle, Crumblebolle, Kanelknute og Hveteflette.

Vær kreativ – varier tilbudet

Vil du bli nummer én på boller og søte fristelser? Variasjon i hvetebaksttilbudet gjør du med enkle grep med den hvetebaksten du allerede har i fryseren. Du kan lage ulike former av bollene. Hva med en hjertebolle eller rosebolle på selveste valentinsdagen, en hvetestang med vaniljekrem, eller en fristende bolleeplekake? For mer tips og inspirasjon anbefaler vi deg og ta en titt i brosjyren Hvetebakst - tips og inspirasjon. Vi har også laget trinn for trinn for flere serveringsforslag. Ta en titt og bli inspirert! 

 

 

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.

 

 

 

 

 

  


Artikkelbilde Meieri

Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.

Artikkelbilde Er det lenge siden du har renset tappelinjene?

Rensing av dine tappelinjer er veldig viktig for at kvaliteten på ølet skal være bra. Renseintervallet er maks 6 uker. Her viser servicetekniker fra Aass hvordan du gjør det.

Artikkelbilde Papstar PURE

Papstar ble kåret som ”Årets utfordrer 2019” under KLD 2020 – dvs. i begynnelsen av et år der vi alle ble utfordret til å tenke nytt!

Artikkelbilde Digitale verktøy

Trenger du verktøy til besøksregistrering, digital betaling, bestilling? Kundebehovet har snudd seg fort den siste tiden, og flere aktører er flinke til å tilpasse seg den nye hverdagen. Her får du en oversikt over forskjellige løsninger som er laget for serveringsbransjen.

Artikkelbilde Rødt og hvitt kjøtt

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Her finner du en rekke produkter av rødt og hvitt kjøtt. Enten du er på utkikk etter et gourmetprodukt eller et rimeligere alternativ, har vi mye som vil passe for deg og ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Til kassen