Vin eller øl til ribbetallerken?
Stonewood Pinot Noir
Fruktigheten i Stonewood Pinot Noir matcher sødmen fra tilbehøret til juleribba, og den friske syren balanserer fettet fra svinekjøttet.
Alvarinho Soalheiro Vinho Verde
Ved valg av hvitvin til ribba vil Alvarinho Soalheiro være et godt alternativ, med sin gode fylde, høye syre og mye smak av frukt.
Vin
Aass Juleøl vellagret
Nøttebrunt øl med kraftig og vinøs aroma av malt og frukt. Ølet har en fyldig og langvarig smak med tydelig maltsødme og fruktighet. Smaken utvikler seg ved lagring.
Mack Juleøl
Et fyldig øl med markert maltsødme og balansert bitterhet. Fargen er dyp rødlig, og ølet har et godt skum. Lang modningstid gir en rund og behagelig ettersmak.
Lom Bryggeri Myrt
Mørk lager med fem forskjellige byggmalt. Smak av rista malt og sjokolade. Mild humle.
Øl
Vin og øl til pinnekjøttet, eller hva med bobler?
Beaujolais Villages Animal
Tanniner i vin blir forsterket av saltet i pinnekjøttet, og da er det viktig å velge en lett og lys rødvin som Beaujolais Villages. Syren i vinen bidrar til å balansere fettet.
Syren og sødmen i Rheingrau Riesling Trocken spiller på lag med det salte pinnekjøttet. Rieslingdruen er svært aromatisk og harmonerer godt til den kraftige smaken fra både kjøttet og tilbehøret.
Vin
Pongracz Brut Nv
Musserende vin kan også passe godt til pinnekjøtt. Denne har en utviklet og aromatisk stil som matcher fint med pinnekjøttets smaksbilde. Syren og de delikate boblene er også med på å håndtere fettet.
Musserende
Haandbryggeriet Julepils
Mørk tsjekkisk lager. Mørk i utseende, og lett røstet på aroma. Et elegant og balansert øl med mild rund smak.
Sølfest Brown Ale Geiranger
Fyldig øl med malt i fokus, Sølfest er en øl med fruktige toner som gir et lunt og behagelig preg.
Hunsfos Bryggeri Julebokk
Søt maltdrevet øl, med smak av karamell og hint av sjokolade.
Øl
Drikke til dessertmenyen
Portvin
Dette er en Tawny som gir et nøtteaktig, karamellisert preg med aromaer av tørket frukt. Denne søte hetvinen passer godt til blant annet karamelliserte desserter med nøtter eller til ostefatet.
Perlende vin
Frisk og perlende vin med en lett sødme som gjør at den passer svært godt til desserter som inneholder frisk frukt og bær. Godt egnet til riskrem med en bærsaus, multekrem og tilslørte bondepiker.
Klassisk brennvin til juleselskapet
Det Norske Brenneri Arvesølvet Aquavit
Litt sødmefull, preg av karve og sitrus. God fylde. Aroma karve og sitrus med klassisk vaniljetilstedeværelse.
Arcus Gilde Juleaquavit
Rund med fokusert preg av karve, anis og vanilje, integrerte sherryfattoner og litt sødme.
Toast Group Bareksten Aquavit
God konsentrasjon. God sødme, nesten smøraktig og godt med tørket gul frukt, lang og fruktig krydret ettersmak.
Aquavit
Edrington Norway Bokma Oude Friesche Genever
Sval, krydret og litt pepret preg av lyst malt, korn og einerbær. Noe nellik, fat og vanilje.
Dram
Ikke glem et godt alkoholfritt alternativ!
No Hangover Ipa fra Sagene Bryggeri gir en lett fruktig opplevelse med lav bitterhet.