Bilde
Annonsørinnhold

Trygt og miljøriktig - med produkter fra Huhtamaki

Emballasje til mat og drikke kan, om vi ikke velger riktig materiale og avfallshåndtering, påvirke miljøet vårt negativt, men det trenger ikke gjøre det!

Vi i Huhtamaki har et helhetlig syn på miljø og emballasje. Som verdens ledende produsent av emballasje til mat og drikke er vi dedikert og opptatt av at alle kundeopplevelser med våre produkter skal være både gode og trygge. Vi ser det som vårt ansvar å produsere den best tilpassede emballasjen for å beskytte, bevare og servere både mat og drikke. Valg og bruk av riktig materiale, men også med tanke på beste måte å avfallshåndtere produktene gjennom resirkulering er en meget stor og viktig del av å utvikle bærekraftige emballasjeløsninger. LCA studier viser at f.eks. kaffebeger med plantebasert PE barriere som resirkuleres gir laveste karbon fotavtrykk sammenlignet med andre typer engangsbeger, f.eks. kaffebeger med PLA barriere.

 

Uansett hvor i verden våre produkter er produsert, skal du som kunde være trygg på at vi leverer trygge, sikre og bærekraftige serveringsløsninger av høy kvalitet. Godkjenning for kontakt med mat og drikke på alle produkter er helt fundamentalt både for forbrukernes sikkerhet og serveringsstedenes rykte og integritet. Vi jobber kun med godkjente leverandører og det er et krav at godkjennelse for matkontakt foreligger for alt materiale vi bruker til våre produkter. I tillegg har vi en klart definert godkjennelsesrutine og program for matkontakt på alle våre produkter når det er ferdig produsert.  Dette er med på sikre at vi møter alle lokale og regionale lover og regler for matkontakt.

 

Valg av materiale har stor påvirkning på miljøet. I større grad enn før må vi redusere vår bruk av plast og konvertere til materialer som er mer bærekraftig for fremtiden. Huhtamak tilbyr i dag en rekke produkter som er produsert av årlig fornybare ressurser.

 

Future Smart - Nærproduserte beger til mat og drikke
Produkter hvor alt materiale er 100% plantebasert og fornybart materiale. Ingen bruk av fossile ressurser som olje i produktene. PEFC sertifisert kartong fra finsk skog underlagt bærekraftig utvikling.

Bagasse
Produkter av formstøpt fibermasse fra sukkerrør. Sterke stabile bokser som passer både til varm og kald mat. Ypperlig erstatning for varmmatbokser i EPS (plast) materiale som vil bli forbudt gjennom EU’s SUP direktiv. 

 

Chinet
Verdens beste engangstallerken er produsert av avkapp fra vår egen begerproduksjon. Ingen nye trær hugges ned for å produsere Chinet. Her brukes kun resirkulert materiale fra vår egen begerproduksjon.

 

Trebestikk
Nedbrytbart bestikk i bjerketre, ingen bruk av plast. En god erstatning for engangsplastbestikk som vil bli forbudt gjennom EUs SUP direktiv.


Produkter fra Huhtamaki
Artikkelbilde Kalix Löjrom - en unik delikatesse

Kalix Löjrom er et unikt produkt, og det kan bare utvinnes fra fisken ”siklöja” (lagesild på norsk) fanget i Bottenvikens brakkvann.

Artikkelbilde Ti ting du kanskje ikke visste om vafler

Den norske vaffelen er egentlig svensk, men rekorden på verdens største vaffel er det en nordmann som sitter på.

Artikkelbilde SLURP - fra Hennig-Olsen is

SLURP fra Hennig-Olsen er en forfriskende og mer naturlig slush, laget med ekte fruktjuice og kun naturlige farger.

Artikkelbilde Fra frukt til bønne: Gjæringsprosessen påvirker kvaliteten

I de aller fleste land plukkes kaffebærene for hånd. Det går med rundt 5000 bær til en kilo ferdig brent kaffe! Bærene plukkes når de er modne, det vil si når bærene endrer farge fra grønn til gul og deretter rød – med ett unntak! Kaffesorten gul bourbon har en genetisk feil og blir ikke rød, men – som navnet tilsier – dyp gul når bærene er modne.

Artikkelbilde Engangsbeger fra de dype finske skoger

Huhtamaki ble etablert allerede i 1920 i Finland og den finske fabrikken har i en årrekke produsert engangsbeger til det Nordiske markedet.