Trygt og miljøriktig - med produkter fra Huhtamaki

Sidenavigasjon

Bilde
Annonsørinnhold

Trygt og miljøriktig - med produkter fra Huhtamaki

Emballasje til mat og drikke kan, om vi ikke velger riktig materiale og avfallshåndtering, påvirke miljøet vårt negativt, men det trenger ikke gjøre det!

Vi i Huhtamaki har et helhetlig syn på miljø og emballasje. Som verdens ledende produsent av emballasje til mat og drikke er vi dedikert og opptatt av at alle kundeopplevelser med våre produkter skal være både gode og trygge. Vi ser det som vårt ansvar å produsere den best tilpassede emballasjen for å beskytte, bevare og servere både mat og drikke. Valg og bruk av riktig materiale, men også med tanke på beste måte å avfallshåndtere produktene gjennom resirkulering er en meget stor og viktig del av å utvikle bærekraftige emballasjeløsninger. LCA studier viser at f.eks. kaffebeger med plantebasert PE barriere som resirkuleres gir laveste karbon fotavtrykk sammenlignet med andre typer engangsbeger, f.eks. kaffebeger med PLA barriere.

 

Uansett hvor i verden våre produkter er produsert, skal du som kunde være trygg på at vi leverer trygge, sikre og bærekraftige serveringsløsninger av høy kvalitet. Godkjenning for kontakt med mat og drikke på alle produkter er helt fundamentalt både for forbrukernes sikkerhet og serveringsstedenes rykte og integritet. Vi jobber kun med godkjente leverandører og det er et krav at godkjennelse for matkontakt foreligger for alt materiale vi bruker til våre produkter. I tillegg har vi en klart definert godkjennelsesrutine og program for matkontakt på alle våre produkter når det er ferdig produsert.  Dette er med på sikre at vi møter alle lokale og regionale lover og regler for matkontakt.

 

Valg av materiale har stor påvirkning på miljøet. I større grad enn før må vi redusere vår bruk av plast og konvertere til materialer som er mer bærekraftig for fremtiden. Huhtamak tilbyr i dag en rekke produkter som er produsert av årlig fornybare ressurser.

 

Future Smart - Nærproduserte beger til mat og drikke
Produkter hvor alt materiale er 100% plantebasert og fornybart materiale. Ingen bruk av fossile ressurser som olje i produktene. PEFC sertifisert kartong fra finsk skog underlagt bærekraftig utvikling.

Bagasse
Produkter av formstøpt fibermasse fra sukkerrør. Sterke stabile bokser som passer både til varm og kald mat. Ypperlig erstatning for varmmatbokser i EPS (plast) materiale som vil bli forbudt gjennom EU’s SUP direktiv. 

 

Chinet
Verdens beste engangstallerken er produsert av avkapp fra vår egen begerproduksjon. Ingen nye trær hugges ned for å produsere Chinet. Her brukes kun resirkulert materiale fra vår egen begerproduksjon.

 

Trebestikk
Nedbrytbart bestikk i bjerketre, ingen bruk av plast. En god erstatning for engangsplastbestikk som vil bli forbudt gjennom EUs SUP direktiv.

 


Produkter fra Huhtamaki

Artikkelbilde Masalamagic

Nan, det naturlige følget til indisk mat, brukes også som tilbehør til alle retter med kjøtt, fisk eller kylling.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Artikkelbilde Lantmännens 5 tips til hvordan du kan kaste mindre brød

Lantmännen Unibake ønsker å bidra med å redusere matsvinnet og har i den anledning laget en rekke serveringstips for hvordan du kan bruke overskuddsbrød. Av og til er det igjen en del brød på slutten av dagen. Hva gjør du da med restene? Med enkle grep kan du bruke brødet til andre retter eller rett og slett varme det opp igjen.

Artikkelbilde Fresh opp din salatbar!

Fem-om-dagen, altså 500 gram med frukt og grønt hver eneste dag, har lenge vært malen for et normalt, sunt kosthold. Nå viser forskning at en salatbar i kantinen inspirerer til halvparten til lunsj.