Store drømmer = Sunne valg

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Annonsørinnhold

Store drømmer = Sunne valg

Å ta sunne valg i hverdagen må være mulig for alle. Kavli og Q-Meieriene har tips til deg som skal gjøre det lettere å ta gode valg når du skal kjøpe inn til aktiviteter hvor barn og unge samles.

MELK

Melk er et smart valg. Visste du at melk og meieriprodukter er den største kilden til kalsium i kostholdet vårt og at melk er rik på protein? Melk kan med fordel brukes som restitusjonsdrikk etter aktivitet og trening. Når man er i aktivitet, er det viktig å ha et sunt og variert kosthold. Et glass melk inneholder 7 næringsstoffer som er viktige for kroppen vår. Det er unikt å få alle disse egenskapene fra en og samme kilde.

5 gode grunner til å drikke melk:

1. Melk er barn og unges største kilde jod

2. Uten tilsatt sukker

3. Kalsium for et sterkt skjelett

4. Melk er en god kilde til proteiner

5. Melk er kilde til B-vitaminer 

 

SJOKOLADEMELK
Fyll på etter aktivitet - Etter aktivitet trenger kroppen næring, væske og hvile for å restitueres. En viktig del av restitusjonen er å fylle opp igjen karbohydratlagrene i muskulaturen, slik at energilageret er på topp til neste aktivitet. Dette gjør du ved å spise eller drikke noe som inneholder karbohydrater. Det er også en fordel at du får i deg litt protein etter trening slik at kroppen kan «reparere» og bygge opp muskelvev som har blitt brutt ned under treningsøkten. Du trenger også påfyll av væske og salter som du taper gjennom svette. Melk og sjokolademelk gir deg både væske, karbohydrater, protein og litt salter, og er derfor en fin ting å drikke etter man har vært aktiv.

Q-Meieriene har to varianter av sjokolademelk: Q Fersk Sjokolademelk i 0,25 liter og 0,5 liter. Q Fersk sjokolademelk er den eneste ferske sjokolademelken på markedet. Konge Sjokolademelk kommer i praktisk flaske med skrukork og pant. Sjokolademelken har god holdbarhet og er laktosefri.

 

SKYR®
Skyr® er et syrnet melkeprodukt, med et naturlig høyt proteininnhold. I tillegg er den fettfri. Disse egenskapene gjør produktet til et supert mellommåltid, siden protein er viktige næringsstoffer som bidrar til å opprettholde og styrke muskelmasse. Ved å velge Skyr® som mellommåltid vil man få et godt påfyll av kvalitetsrike næringsstoffer, og i tillegg få dekket en av de tre anbefalte porsjonene fra melk- og meieriprodukter.

 

JUICE
Det er mange som synes det er enklere å få i seg fem om dagen om en eller to av dem kan nytes fra et glass. Hos Q-meieriene kan du velge mellom appelsinjuice eller eplejuice i 0,25 Liter eller 0,50.

 

YOGHURT
Det er fint plass til yoghurt i det daglige kostholdet til både store og små. Q-meieriene har praktiske klemmeposer i 125g Q Frokostyoghurt. Disse er i tillegg laktosereduserte og har laktoseinnhold på 0.1g laktose pr 100g.

 

Se flere gode tips i Kavli og Q-meieriene sitt hefte: Store drømmer = Sunne valg 2020

 


Sunne valg fra Q-meieriene

Artikkelbilde Finn riktig refill til din Tork-dispenser

Visste du at alle våre dispensere og refill er merket med en systemkode?

Artikkelbilde Fagbrevkurs

Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.

Artikkelbilde Bli bedre kjent med våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby dere som kunder å kjøpe disse varene. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.

Artikkelbilde Ecolab - trygg og sikker gjenåpning med våre effektive Covid-19 produkter

Ecolab er verdensledende innen vann, hygiene og smitteforebyggende løsninger og tjenester. Vi leverer omfattende løsninger og personlig service for å fremme mattrygghet, opprettholde rene og trygge omgivelser, optimalisere vann- og energiforbruk og forbedre driftseffektivitet og bærekraft for kunder i mer enn 170 land.

Til kassen