Spesialitet

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Spesialitet-merket viser vei til unike smaksopplevelser. Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift.

 

  • Beste lokale råvarer
  • Beste lokale oppskrifter
  • Lidenskapelige og stolte fagfolk

Matmerk eier merkeordningen Spesialitet. Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og mat departementet og har som formål å skape preferanse for norskprodusert mat.

Spesialitet-merket skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon.

For å kunne vurderes må produktet oppfylle noen fastsatte krav. Deretter blir det bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Blir det her vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, så kan det tildeles Spesialitet.


Du finner Spesialitet-merkede produkter innenfor mange mat og drikkekategorier, noen er å finne over hele landet mens andre selges i sitt lokalområde.

 

 

Nedenunder finner du et utvalg av våre produkter merket med Spesialitet. 


Produkter med Spesialitetmerke

Artikkelbilde De 3 beste burgerne til sommerens meny

Her er tre gode produkter til din sommerburger!

Artikkelbilde Tre sorter – hundrevis av varianter

Botanisk sett skjelnes det bare mellom 3 sorter kaffe; Coffea Arabica, Coffea Robusta og Coffea Liberica. Den siste av disse utgjør kun mellom 1-2 prosent av all kaffe som dyrkes, og er i praksis uinteressant – også fordi den kvalitetsmessig ikke kan konkurrere med de to andre sortene.

Artikkelbilde Kampanje på Imsdal og Farris

I hele juni og juli har vi kampanje på et stort utvalg av Imsdal og Farris.

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Artikkelbilde Visste du at kaffefilter er et av de viktigste elementene for å få god kaffe?

Vi legger mye energi i å lage god mat fra gode råvarer, men tenker du på hvilke kaffefilter du bruker når du lager kaffe?

Til kassen