Bilde
Annonsørinnhold

Smaksrike småretter fra Rørosmeieriet

Smaksrike og digge tygg fra Røros – perfekt til aperitiffen. Rørosmeieriet vekker appetitten og egner seg godt både til aperitiffen, som forrett eller til tapasbordet.

Tjukkmjølk-blinis med pisket Røros Rømme og sikrogn fra Rørosfisk

 

 

Tjukkmjølk- blinis

  • 2 dl Tjukkmjølk fra Røros
  • 50 g Skjørost fra Røros
  • 1 Egg
  • 140 g mel
  • 1 ts sukker
  • 1 ss natron
  • 40 g smeltet Røros Smør 

 

- Pisk Tjukkmelk og mel sammen. Vend inn resten av råvarene.

- Stekes på middels varme i Røros Smør. 

 

 

Pisket Røros Rømme 

- 1 dl Røros Rømme piskes til krem.

- Smak til med frisk syre lime/sitron eller en eddik, salt og pepper og noen korn med sukker.

- Avkjøl Tjukkmjølks-blinisene og dander pisket Røros Rømme  og sikrogn fra Rørosfisk. Om du ikke har sikrogn tilgjengelig, så kan du bruke Karlix løyrogn. Topp med kuttet gressløk.

 

 

 

Gravet flatbiff av rein med traktkantarell, syltet løk og pepperrotkrem

 

 

Gravet flatbiff av rein

  • 500 g flatbiff av rein
  • 50 g salt
  • 40 g sukker

 

- Skjær ut adduktron, del resterende flatbiff i 2 deler på langs. Adduktron er ca 25 % av flatbiffen. Du kan grave den eller bruke den som filet.

 

- Kjøttet graves i 24 timer i tettpakket pose på kjøl.

 

- Vask av salt og sukker og tørk av kjøttet med papir. Skjær i skiver.

 

Pepperrotkrem med Røros Rømme

  • 1 dl Røros Fløte
  • 1 dl Røros Rømme

 

- Piskes sammen og smaksettes med fersk revet pepperrot (ca 2-3 cm rot, men her må det smakes til), salt og pepper, noen korn med sukker, samt bergamott, lime eller sitron.

 

 

Syltet rødløk

  • 1 dl eddik
  • 50 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 rødløk i ønsket form

 

- Kok opp laken og legg i rødløk, sett til side på benken i 15 min.

 

Sopp

  • Tørket traktkantarell 20 g legges i bløt 20 min
  • 2 sjalottløker
  • 1 fedd hvitløk
  • 30 g Røros Smør 

 

- Sil av soppvannet og reduser all veske sammen med finkuttet løk

 

- Vend in soppen når all væske er kokt bort og bland in Røros Smør TM til slutt. Ta av fra varmen og smak til med salt og pepper.

 

- Skjær flatbiffen i tynne skiver og dander med pepperrotkrem, sopp og syltet rødløk. Her kan man toppe med mer pepperrot samt litt gressløk. Flatbiffen kan også legges på flatbrød fra Rørosbakern.

 

 

 

Carpaccio av dry aged indrefilet fra RørosKjøtt, med grønnpepper saus, Bufar ost, puffet bygg og gressløk

 

 

Grønnpepper saus på spuma

  • 2 sjalottløker
  • 1 ss knust grønnpepper
  • 1 dl eddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 grønn chili
  • 2 eggeplommer
  • 200 g Røros Smør 
  • 1/2 lime
  • ½ ts Worshestershire saus
  • Salt

 

- Kok løk, pepper, chili sammen med eddik helt ned. Pisk inn vann og eggeplommer på middels varme til alt er luftig og har en homogen konsistens.

 

- Pisk in varmt Røros Smør, smak til med lime, worshestershire saus og salt.

 

- Sile alt på spuma flaske (0,5 l liters). En patron er nok. Denne kan stå på benken i flere dager. Blir den for kald varmer du flaska i springen eller vannbad. Ikke over 50 grader.

 

Puffa bygg

- 1 dl bygg kokes i 20 min i en liter vann.

- Sil bygg, tørke i ovn på 100 grader til det er helt tørt. Ca. 3 timer. Friter i kjele i naturell olje i noen sekunder. Oljen bør være 220 grader.

 

Dry aged indrefilet fra RørosKjøtt

- Renskjær fileten og pakk den inn i plastfolie slik at den får en fin rund form. Frys over natten.

 

- Ta ut og skive denne i tynne skiver på maskin mens den er frossen. Den kan godt ligge et par timer på kjøl før du skjærer den i skiver.

 

- Dander med grønnpepper-saus, raspet Bufar, puffet bygg og gressløk.

 

- Den kan godt serveres på en skje.

 

Produkter fra Rørosmeieriet


Artikkelbilde Kvalitetskjøtt for profesjonelle kjøkken

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Lammepølse med ramsløk og viltpølse fra A. Idsøe

Lammepølse med ramsløk og viltpølse fra A. Idsøe, toppes med syltet rødløk, krunsj og revet Bufarost fra Valdres

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Tid for dessert - Ostekake

Landslagskonditor Vilde Nistad Strandos gir deg tips til hvordan du kan pynte en ferdig ostekake!

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.