
Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt
Her er produktene som ble benyttet
Ønsker du oppskriftene? De finner du her:
TytteBBQ-saus til Reinsdyrburgeren
Ingredienser:
-
1 rødløk
-
2 ss olje
-
2 ss brunt sukker
-
300 g tyttebær (fryst kan brukes)
-
1,5 dl BBQ-saus
Fremgangsmåte:
-
Finhakk rødløken og fres den blank i olje.
-
Tilsett brunt sukker og la det smelte lett sammen med løken.
-
Rør inn tyttebær og la det småkoke til bærene begynner å løse seg opp.
-
Ha i BBQ-sausen og kok videre i 5–10 minutter til en fyldig saus.
-
Smak til med salt og eventuelt litt ekstra sødme eller syre.
Reinsdyrburger med blåmuggost og einebær-aioli
Ingredienser (4 porsjoner):
-
4 reinsdyrburgere
-
100 g Golvertind blåmuggost
-
4 burgerbrød
-
80 g syltet rødløk
-
80 g einerbær-aioli
Fremgangsmåte:
-
Stek reinsdyrburgerne til ønsket stekegrad.
-
Varm burgerbrødene lett i ovn eller panne.
-
Legg burgeren i brødet, topp med skiver av blåmuggost, einebær-aioli og syltet rødløk.
-
Server straks.
Reinsdyrragu på surdeigsbrød med neslepesto
Ingredienser (4 porsjoner):
-
300 g reinsdyrragu
-
4 skiver surdeigsbrød
-
100 g ost (f.eks. fast, smaksrik ost)
-
30 g brennesle (forvellt)
-
20 g neslepesto
Fremgangsmåte:
-
Varm reinsdyrraguen godt opp.
-
Rist eller stek surdeigsbrødet lett sprøtt.
-
Fordel raguen på brødskivene.
-
Topp med ost, brennesle og en liten skje neslepesto.
-
Serveres varm.
Brenneslepesto/ Neslepesto
Ingredienser:
-
2 dl ferske brennesleblader
-
1 dl nøtter (mandler, pinjekjerner eller valnøtter)
-
1 hvitløksfedd
-
Litt revet Bufar ost
-
Saft av ½ sitron
-
1 dl olivenolje
-
En klype salt
Fremgangsmåte:
-
Rist nøttene lett i en tørr panne på høy varme.
-
Kjør brennesle, hvitløk, ost og olivenolje i blender til en grov konsistens.
-
Tilsett nøttene og blend videre til ønsket tekstur.
– Bruk mer olje for en glatt pesto, mindre for en grovere variant. -
Smak til med sitronsaft og salt.
-
Alternativt kan du bruke morter hvis du ikke har blender.
Tartar av Finnmarksrein med Nduja-rømme og bær
Ingredienser (4 porsjoner):
-
200 g tartar av Finnmarksrein (finhakket)
-
8 krustader eller små knekkebrødbiter
-
80 g Nduja-rømme (rømme rørt med Nduja-pølse)
-
50 g rips eller tyttebær
- Sprøstekt løk, rødbeter og sylteagurk etter eget ønske
Fremgangsmåte:
-
Legg tartaren i små porsjoner på krustadene eller knekkebrødet.
-
Topp med en liten skje Nduja-rømme.
-
Pynt med rips eller tyttebær.
-
Server som små munnfuller/forrett.

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Grillsesongen er i gang, og det lønner seg å være godt forberedt! Vi har alt du trenger for å sette sammen en fristende grillmeny – fra smakfulle burgeremner og saftige pølser til spennende dressinger og klassisk tilbehør. Sett prikken over i-en med en kremet potetsalat!

Når hver detalj teller, er det de små dråpene som utgjør forskjellen. Haugen-Gruppen tilbyr et bredt utvalg av smakssettere slik at alle finner noe som passer deres smak. Ta kontakt med våre distriktssjefer for apotek som passer inn hos deg. Perfekt for bordservering som imponerer og gir kunden mulighet for personlig tilpasning.

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.