
Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt
Finnmark Rein er en del av vårt Matskatt-sortiment. En Matskatt kjennetegnes av norsk opprinnelse, unik kvalitet, tydelig lokal identitet og en historie verdt å dele.
Våre Matskatt-ambassadører Torill og Bård viser deg tre smakfulle retter laget med kjøtt fra Finnmark Rein.
Her er produktene som ble benyttet
Ønsker du oppskriftene? De finner du her:
TytteBBQ-saus til Reinsdyrburgeren
Ingredienser:
-
1 rødløk
-
2 ss olje
-
2 ss brunt sukker
-
300 g tyttebær (fryst kan brukes)
-
1,5 dl BBQ-saus
Fremgangsmåte:
-
Finhakk rødløken og fres den blank i olje.
-
Tilsett brunt sukker og la det smelte lett sammen med løken.
-
Rør inn tyttebær og la det småkoke til bærene begynner å løse seg opp.
-
Ha i BBQ-sausen og kok videre i 5–10 minutter til en fyldig saus.
-
Smak til med salt og eventuelt litt ekstra sødme eller syre.
Reinsdyrburger med blåmuggost og einebær-aioli
Ingredienser (4 porsjoner):
-
4 reinsdyrburgere
-
100 g Golvetind blåmuggost
-
4 burgerbrød
-
80 g syltet rødløk
-
80 g einebær-aioli
Fremgangsmåte:
-
Stek reinsdyrburgerne til ønsket stekegrad.
-
Varm burgerbrødene lett i ovn eller panne.
-
Legg burgeren i brødet, topp med skiver av blåmuggost, einebær-aioli og syltet rødløk.
-
Server straks.
Reinsdyrragu på surdeigsbrød med neslepesto
Ingredienser (4 porsjoner):
-
300 g reinsdyrragu
-
4 skiver surdeigsbrød
-
100 g ost (f.eks. fast, smaksrik ost)
-
30 g brennesle (forvellt)
-
20 g neslepesto
Fremgangsmåte:
-
Varm reinsdyrraguen godt opp.
-
Rist eller stek surdeigsbrødet lett sprøtt.
-
Fordel raguen på brødskivene.
-
Topp med ost, brennesle og en liten skje neslepesto.
-
Serveres varm.
Brenneslepesto/ Neslepesto
Ingredienser:
-
2 dl ferske brennesleblader
-
1 dl nøtter (mandler, pinjekjerner eller valnøtter)
-
1 hvitløksfedd
-
Litt revet Bufar ost (EPD 5368584)
-
Saft av ½ sitron
-
1 dl olivenolje
-
En klype salt
Fremgangsmåte:
-
Rist nøttene lett i en tørr panne på høy varme.
-
Kjør brennesle, hvitløk, ost og olivenolje i blender til en grov konsistens.
-
Tilsett nøttene og blend videre til ønsket tekstur.
– Bruk mer olje for en glatt pesto, mindre for en grovere variant. -
Smak til med sitronsaft og salt.
-
Alternativt kan du bruke morter hvis du ikke har blender.
Tartar av Finnmarksein med Nduja-rømme og bær
Ingredienser (4 porsjoner):
-
200 g tartar av Finnmarksein (finhakket)
-
8 krustader eller små knekkebrødbiter
-
80 g Nduja-rømme (rømme rørt med Nduja-pølse)
-
50 g rips eller tyttebær
- Sprøstekt løk, røbetter og sylteagurk etter eget ønske
Fremgangsmåte:
-
Legg tartaren i små porsjoner på krustadene eller knekkebrødet.
-
Topp med en liten skje Nduja-rømme.
-
Pynt med rips eller tyttebær.
-
Server som små munnfuller/forrett.

Smaksrike retter fra Rørosmeieriet. Rene og naturlige råvarer gir gode smaksopplevelser er Rørosmeieriet`s mantra. Her har vi satt sammen 3 retter – som kan nytes sammen eller hver for seg.

I en tid der forventningene til renslighet og trygghet er høyere enn noen gang, er det viktigere enn noensinne å velge riktige løsninger. Med Tork får du produkter som kombinerer funksjonalitet, design og bærekraft – og som hjelper deg å gi et godt inntrykk, hver gang, så sommergjestene reiser videre med et godt inntrykk. Og kanskje lyst til å komme igjen.

I en verden med økende kostnader og bekymringer er det viktigere enn noen gang å kunne finne en måte å koble av og kose seg på, og da er det perfekt med noen gode snackingprodukter! Snacking er sosialt, enkelt og rimelig. Ved å tilby et godt utvalgt fra vårt rikholdige sortiment av snacking, dipper og andre godbiter øker du omsetningen, og får mer fornøyde kunder.

Gjør deg klar for et fantastisk iskremår med nyhetene fra kremen av iskrem. Her er smakene som vil begeistre kundene – fyll opp både kuleis- og småisdisken!

Med pizza på menyen har du alltid et trygt og godt alternativ til dine gjester. Lag enkle klassiske pizzaer med ferdige bunner, eller server pizza med unike spennende toppinger som overrasker!