Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt
Her er produktene som ble benyttet
Ønsker du oppskriftene? De finner du her:
TytteBBQ-saus til Reinsdyrburgeren
Ingredienser:
-
1 rødløk
-
2 ss olje
-
2 ss brunt sukker
-
300 g tyttebær (fryst kan brukes)
-
1,5 dl BBQ-saus
Fremgangsmåte:
-
Finhakk rødløken og fres den blank i olje.
-
Tilsett brunt sukker og la det smelte lett sammen med løken.
-
Rør inn tyttebær og la det småkoke til bærene begynner å løse seg opp.
-
Ha i BBQ-sausen og kok videre i 5–10 minutter til en fyldig saus.
-
Smak til med salt og eventuelt litt ekstra sødme eller syre.
Reinsdyrburger med blåmuggost og einebær-aioli
Ingredienser (4 porsjoner):
-
4 reinsdyrburgere
-
100 g Golvertind blåmuggost
-
4 burgerbrød
-
80 g syltet rødløk
-
80 g einerbær-aioli
Fremgangsmåte:
-
Stek reinsdyrburgerne til ønsket stekegrad.
-
Varm burgerbrødene lett i ovn eller panne.
-
Legg burgeren i brødet, topp med skiver av blåmuggost, einebær-aioli og syltet rødløk.
-
Server straks.
Reinsdyrragu på surdeigsbrød med neslepesto
Ingredienser (4 porsjoner):
-
300 g reinsdyrragu
-
4 skiver surdeigsbrød
-
100 g ost (f.eks. fast, smaksrik ost)
-
30 g brennesle (forvellt)
-
20 g neslepesto
Fremgangsmåte:
-
Varm reinsdyrraguen godt opp.
-
Rist eller stek surdeigsbrødet lett sprøtt.
-
Fordel raguen på brødskivene.
-
Topp med ost, brennesle og en liten skje neslepesto.
-
Serveres varm.
Brenneslepesto/ Neslepesto
Ingredienser:
-
2 dl ferske brennesleblader
-
1 dl nøtter (mandler, pinjekjerner eller valnøtter)
-
1 hvitløksfedd
-
Litt revet Bufar ost
-
Saft av ½ sitron
-
1 dl olivenolje
-
En klype salt
Fremgangsmåte:
-
Rist nøttene lett i en tørr panne på høy varme.
-
Kjør brennesle, hvitløk, ost og olivenolje i blender til en grov konsistens.
-
Tilsett nøttene og blend videre til ønsket tekstur.
– Bruk mer olje for en glatt pesto, mindre for en grovere variant. -
Smak til med sitronsaft og salt.
-
Alternativt kan du bruke morter hvis du ikke har blender.
Tartar av Finnmarksrein med Nduja-rømme og bær
Ingredienser (4 porsjoner):
-
200 g tartar av Finnmarksrein (finhakket)
-
8 krustader eller små knekkebrødbiter
-
80 g Nduja-rømme (rømme rørt med Nduja-pølse)
-
50 g rips eller tyttebær
- Sprøstekt løk, rødbeter og sylteagurk etter eget ønske
Fremgangsmåte:
-
Legg tartaren i små porsjoner på krustadene eller knekkebrødet.
-
Topp med en liten skje Nduja-rømme.
-
Pynt med rips eller tyttebær.
-
Server som små munnfuller/forrett.
Egg og eggprodukter
Egg er en grunnleggende ingrediens på de fleste kjøkken, og det er både økonomisk og svært allsidig.
Hva er fordelene med bruksklare wipes til desinfisering?
God hygiene er viktig for å forebygge smittespredning på steder hvor mange ferdes. For rask og effektiv desinfisering tilbyr Kiilto desinfeksjon både med og uten alkohol for bruk på ulike typer overflater. Alle produktene har dokumentert god effekt mot bakterier, ulike virus og gjærsopp.
Nonfood
ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.
Hennig-Olsen nyheter 2025
Gjør deg klar for et fantastisk iskremår med nyhetene fra kremen av iskrem. Her er smakene som vil begeistre kundene – fyll opp både kuleis- og småisdisken!
Havrotto med Den Sorte Havre!
Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.