Bilde

Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt

Har du smakt på Reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein? - ekte natur og ekte smak! Finnmark Rein er en del av vårt Matskatt-sortiment. En Matskatt kjennetegnes av norsk opprinnelse, unik kvalitet, tydelig lokal identitet og en historie verdt å dele. Våre Matskatt-ambassadører Torill og Bård viser deg tre smakfulle retter laget med kjøtt fra Finnmark Rein.

 

 

Her er produktene som ble benyttet

 

 

Ønsker du oppskriftene? De finner du her: 

 

TytteBBQ-saus til Reinsdyrburgeren

Ingredienser:

 

  • 1 rødløk

  • 2 ss olje

  • 2 ss brunt sukker

  • 300 g tyttebær (fryst kan brukes)

  • 1,5 dl BBQ-saus

 

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk rødløken og fres den blank i olje.

  2. Tilsett brunt sukker og la det smelte lett sammen med løken.

  3. Rør inn tyttebær og la det småkoke til bærene begynner å løse seg opp.

  4. Ha i BBQ-sausen og kok videre i 5–10 minutter til en fyldig saus.

  5. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra sødme eller syre.

 

 

Reinsdyrburger med blåmuggost og einebær-aioli

Ingredienser (4 porsjoner):

 

  • 4 reinsdyrburgere

  • 100 g Golvertind blåmuggost

  • 4 burgerbrød

  • 80 g syltet rødløk

  • 80 g einerbær-aioli

 

Fremgangsmåte:

  1. Stek reinsdyrburgerne til ønsket stekegrad.

  2. Varm burgerbrødene lett i ovn eller panne.

  3. Legg burgeren i brødet, topp med skiver av blåmuggost, einebær-aioli og syltet rødløk.

  4. Server straks.

 

 

 

Reinsdyrragu på surdeigsbrød med neslepesto

Ingredienser (4 porsjoner):

 

  • 300 g reinsdyrragu

  • 4 skiver surdeigsbrød

  • 100 g ost (f.eks. fast, smaksrik ost)

  • 30 g brennesle (forvellt)

  • 20 g neslepesto

 

Fremgangsmåte:

  1. Varm reinsdyrraguen godt opp.

  2. Rist eller stek surdeigsbrødet lett sprøtt.

  3. Fordel raguen på brødskivene.

  4. Topp med ost, brennesle og en liten skje neslepesto.

  5. Serveres varm.

 

Brenneslepesto/ Neslepesto

Ingredienser:

 

  • 2 dl ferske brennesleblader

  • 1 dl nøtter (mandler, pinjekjerner eller valnøtter)

  • 1 hvitløksfedd

  • Litt revet Bufar ost 

  • Saft av ½ sitron

  • 1 dl olivenolje

  • En klype salt

 

Fremgangsmåte:

  1. Rist nøttene lett i en tørr panne på høy varme.

  2. Kjør brennesle, hvitløk, ost og olivenolje i blender til en grov konsistens.

  3. Tilsett nøttene og blend videre til ønsket tekstur.
    – Bruk mer olje for en glatt pesto, mindre for en grovere variant.

  4. Smak til med sitronsaft og salt.

  5. Alternativt kan du bruke morter hvis du ikke har blender.

 

 

Tartar av Finnmarksrein med Nduja-rømme og bær

Ingredienser (4 porsjoner):

 

  • 200 g tartar av Finnmarksrein (finhakket)

  • 8 krustader eller små knekkebrødbiter

  • 80 g Nduja-rømme (rømme rørt med Nduja-pølse)

  • 50 g rips eller tyttebær

  • Sprøstekt løk, rødbeter og sylteagurk etter eget ønske

 

Fremgangsmåte:

  1. Legg tartaren i små porsjoner på krustadene eller knekkebrødet.

  2. Topp med en liten skje Nduja-rømme.

  3. Pynt med rips eller tyttebær.

  4. Server som små munnfuller/forrett.

 


Produktene finner du her:

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er en grunnleggende ingrediens på de fleste kjøkken, og det er både økonomisk og svært allsidig.

Artikkelbilde Hva er fordelene med bruksklare wipes til desinfisering?

God hygiene er viktig for å forebygge smittespredning på steder hvor mange ferdes. For rask og effektiv desinfisering tilbyr Kiilto desinfeksjon både med og uten alkohol for bruk på ulike typer overflater. Alle produktene har dokumentert god effekt mot bakterier, ulike virus og gjærsopp.

Artikkelbilde Nonfood

ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.

Artikkelbilde Hennig-Olsen nyheter 2025

Gjør deg klar for et fantastisk iskremår med nyhetene fra kremen av iskrem. Her er smakene som vil begeistre kundene – fyll opp både kuleis- og småisdisken!

Artikkelbilde Havrotto med Den Sorte Havre!

Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.