Bilde
Annonsørinnhold

Slik løfter du desserten med pynt – tips fra konditor Hedda Frederiksen

Det er detaljene som lokker øynene litt ekstra, og den store forskjellen mellom en fristelse som blir lagt på asjetten eller blir stående bak glasset. Konditor Hedda Frederiksen deler sine beste tips til hvordan du kan bruke pynt fra Bako til å fremheve både smak og håndverk. 

 

Skap volum!

Et triks for å gjøre desserten ekstra tiltalende er å skape høyde og volum i pyntingen. Desserter med pynt som «står opp» – fremfor å ligge flatt – fremstår ofte større og mer storslagne. Tenk luft, struktur og bevegelse i dekorasjonen. Dette er med på å gi et inntrykk av at desserten er mer generøs.

 

Pynt som skaper volum

 

Én kake – tre uttrykk

Med samme base kan du skape helt ulike stemninger og stiler – bare ved å variere pynten. Hedda viser hvordan små justeringer i farge, form og finish gjør én og samme kake egnet til alt fra kafédisken til festbordet. Noen ganger handler det om å skape variasjon i uttrykket, andre ganger om å skape samsvar mellom utseende og smak. Begge tilnærmingene har sin plass, avhengig av hva du ønsker å formidle.

 

Forskjellig uttrykk med forskjellig pynt

 

Velg riktig pynt til riktig underlag

Sjokoladepynt fungerer spesielt godt på våte overflater som glasur, gele og krem, den smelter ikke, og tåler nedfrysing. Husk lufttett kakeeske og langsom tining i kjøleskap for best resultat.

 

Marsipanpynt passer best på marsipan, fondant eller fettbaserte kremer (som smørkrem). Unngå veldig våte overflater da marsipan kan begynne å «smelte» om det blir for fuktig.

 

Sukkerpynt egner seg best på overflater med godt feste, som sjokolade og smørkrem, men kan også brukes på de fleste andre underlag. Skal du pynte "tørrere" flater som marsipan eller fondant må du passe på at pynten har noe fuktig å festes til så den ikke triller av. Mye sukkerpynt tåler også frysing godt. Husk å bruke lufttett kakeeske, og tine kaken langsomt i kjøleskap for best resultat.

 

Pynt til forskjellig underlag

 

Fra langpanne til personlige kakestykker

Langpannekaker er en klassiker i kantiner og storkjøkken og med noen enkle grep kan du løfte helheten og gjøre hvert stykke mer personlig og innbydende. Se hvordan du med enkel pynt kan gi hvert stykke sitt eget uttrykk – uten at det går utover tempoet i produksjonen.

 

Gjør kaken mer personlig

 

Pynten skal speile innsiden

En god tommelfingerregel er at pynten bør gi et hint om hva desserten faktisk inneholder. Et utseende som harmonerer med innholdet, gir en helhetlig opplevelse. Bruk farger, smaker og elementer fra innsiden – som farget pynt, bær, frukt, nøtter eller sjokolade for å formidle dessertens karakter.

 

Eksempel: Har du en kake med vanilje, jordbær og mandel under et lag av hvit marsipan? Da bør du pynte med røde og hvite elementer, samt mandler eller beige detaljer for å skape en visuell sammenheng.

 

Samme utrykk på innsiden og utsiden

 

 

Obs! My av vår pynt på ASKO fra Bako kan kjøpes i anbrekk (mindre forpakning).

Varesøk

 


Se all kakepynt fra Bako her - tilgjengelig i mindre forpakninger

Artikkelbilde Sandwich som setter smak på menyen

En god sandwich er mer enn bare et raskt måltid – det er en kombinasjon av smak, tekstur og kreativitet. Enten du ønsker en klassisk variant eller noe med en moderne vri, er mulighetene uendelige. Vi har satt sammen tre smakfulle alternativer som passer perfekt for kafeer, lunsjservering eller møtemat: en saftig meatball sandwich, en smakfull koreansk variant og en frisk laksesandwich.

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde Profiler emballasjen din med bedriftslogo!

Hos ASKO Reklame kan du bestille materiale for bedre profilering av din bedrift

Artikkelbilde En smak av sommer

På varme sommerdager ønsker vi oss friske, lette drinker, smoothies og desserter! Idun Industri sitt sortiment av frosne fruktpureer kommer i favorittsmakene pasjonsfrukt, mango, lime, jordbær og bringebær. Pureene tiner raskt og kommer i praktiske små porsjoner, for enkel dosering og minimalt med svinn.

Artikkelbilde Drikke og tilbehør

Visste du at vi i ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre baren din komplett?