Pizzasaus med moderne smak og innpakning

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer
Søndag 29. januar kl. 05.00-09.00 vil det utføres vedlikehold. Du vil kunne handle som normalt, men ordrebekreftelser vil kunne bli forsinket i tidsrommet.
Bilde
Annonsørinnhold

Pizzasaus med moderne smak og innpakning

Ny pizzasaus i pose er plassbesparende, miljøvennlig, gir mindre svinn og med et innhold av ren tomatsaus som er hjertet i en god pizza. Tilsett kun krydder og annen magi. For at du skal kunne servere dine gjester en fantastisk pizza gjengir vi her et par klassiske oppskrifter på pizzasaus

Saus i pose

Slåtto startet med pizza allerede i 1980, og har siden den gang vært en av våre viktigste fokusområder. Sortimentet er bredt - med alt du trenger av bunner, glutenfritt, garnityr og en rekke oppskrifter og konsepter.

 

Kampanjetilbud

Nå har vi kampanjetilbud på pizzasaus i pose i en begrenset periode. Les videre for å lære mer om pizzasaus og for noen oppskrifter som du kan bruke i ditt pizzakjøkken.

Gå inn på vår nettside www.slåtto.no for mer informasjon om våre produkter.

Pizzasaus_bag.png

 

Slåtto pizzasaus

I Slåttos rikholdige pizzasortiment inngår selvsagt også pizzasaus

Pizzasausen er en særdeles viktig bestanddel på enhver pizza. Selv om pizza uten tomatsaus (white base) har fått stadig mer utbredelse er det fremdeles den tomatbaserte sausen som dominerer menyene.

 

Begge våre pizzasauser er ukrydret og av typen 14/16 brix – dvs i praksis si at tørrstoffinnholdet gjør sausen relativt konsentrert og at den kan/bør spes ut før bruk.

 

pizza2_miljø.jpg

I dag inneholder vårt sortiment disse to pizzasausene:

 Art nr

Varenavn

 EPD nr

emballasje 

140

Pizzasaus 14/16 brix 6 x 4,15kg box

682260

kartong

145

Pizzasaus 14/16 brix 5x3kg pose/bag

5815832

kartong

 

 

smaa_pizzabunner_18cm.jpg

 

Rene tomatsauser som base
I og med at det er rene tomatsauser kan de også brukes som base for de aller fleste tomatbaserte sauser/retter – som ratatouille, (basert på SUCO stir-fry grønnsaker), indiskinspirerte retter og pastasauser.

 

 

Pizzasaus_bag.pngPizzasaus.jpg

 

 

 

Forskjellen på de to pizzasausene er – utenom selve emballasjen – at sausen i pose er noe søtere og trenger lite eller ingen tilsetning av sukker for å runde av smaken, mens den litt skarpere tomatsmaken på sausen i hermetikkboks vil de aller fleste foretrekke å runde av med litt sukker. Med utgangspunkt i vårt populære Slåtto pizzakrydder er det fullt mulig å lage to nesten identiske sauser, men for å få dette til må de krydres litt forskjellig (se oppskriftsforslag lenger ned)

 

Italiensk og amerikansk  saus

Skal man lage en italiensk pizzasaus/pastasaus kan sausen i pose være et veldig godt utgangspunkt.

For en mer amerikansk preget pizzasaus og for indiskinspirerte sauser kan saus i boks være et godt valg.

 

Hermetisk boks eller pose, ulike fordeler

Dersom vi ser på hva forskjellene i emballasje innebærer kan det listes opp slik:

Fordel med emballasjen på saus i pose/bag ligger først og fremst i to forhold

  1. Kartongvekten på 15 kg er nesten 10 kg mindre enn på saus i boks, noe som gjør håndteringen enklere.
  2. Mengden avfall er betydelig mindre – både i vekt og volum.

Fordelen med saus i boks er at:

  1. Det er svært lang holdbarhet på begge produkter, men den er noe lengre på boks enn posen.
  2. Boksen er enklere å tømme
  3. Boksen kan enkelt brukes som «mål» når sausen skal spes 50-100% (1/2 eller 1/1 boks med vann til en boks med saus)

 

Oppskrift.jpg

Oppskrift

Ingrediensene blandes sammen og settes på kjøl natten over slik at smak og konsistens får tid til å utvikle seg.  Sausen blir tykkere og mer geléaktig etter å ha stått noen timer, den kan da røres om til flytende konsistens og/eller spes ut til ønsket tykkelse/konsistens. For en litt mer smidig og glatt saus kan det være en god løsning å tilsette ca 2 dl olje, bruk gjerne Slåttos Albasaus.

 

Denne oppskriften gir en flott grunnsaus som kan brukes slik den er med meget godt resultat, men den tåler også å bli tilsatt ytterligere krydder etc for de som ønsker å sette sitt spesielle preg på sin saus.

 

NB alle disse oppskriftene kan videreutvikles etter egen smak og ønske.

 

 

Gå inn på vår nettside for mer informasjon om Slåtto og våre produkter www.slåtto.no

 

Ta kontakt med oss for å finne ut hva som passer ditt kjøkken!

Mvh.Slåtto

 


Produkter fra Slåtto

Artikkelbilde Tork - om å være bærekraftig utenfor eget hjem

Vårt engasjement innen bærekraft er basert på tre hovedområder hvor vi mener produktene og tjenestene våre vil gjøre størst forskjell. Vårt mål er å redusere vårt CO2 avtrykk med 33% innen 2030. Dette skal skje via innovative løsninger.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen - Råd og tips for deg som skal starte serveringssted

Å starte et serveringssted høres kanskje enkelt ut, men det er mange ting som må på plass og som du må ha kontroll på før du kan åpne dørene. Vi i ASKO Servering har samlet et knippe råd, tips og triks til deg her på denne siden.

Artikkelbilde Mochi! En iskald og spennende dessert på menyen

Mochi er opprinnelig en japansk rett, hvor deilig iskrem pakkes inn i en risbasert, fargerik deig bedre kjent som mochi-deig. Mochi er en spennende og ny måte å servere iskrem på, og smaker best når de er temperert. Mochi kan spises slik den er, glasere den med en saus eller serveres som del av en dessert.

Artikkelbilde Essity - Har du sikret den nye hygienestandarden på ditt overnattingssted?

På campingplasser og overnattingssteder er høy hygienestandard en av de viktigste faktorene for å få gjestene til å trives og komme tilbake.

Artikkelbilde Nytt og spennende for noen. En selvfølge for andre.

Velkommen til det fargerike og smakfulle mezekjøkkenet! Meze er Midtøstens tapas. Det er enkelt, velsmakende, raskt å tilberede og ofte vegetarisk. Se hva vi har å vise deg! Hilsen Slåtto og Sevan.