Bilde

Renhold

Hygiene og renhold er avgjørende for den gode kundeopplevelsen

Sommersesongen nærmer seg med stormskritt, og det betyr travlere tider for store deler av serveringsnæringen. Det innebærer også at bruk av vikarer og ufaglært arbeidskraft øker – noe som igjen krever opplæring og gode rutiner. Ikke minst gjelder dette de arbeidsoppgavene som går på renhold og hygiene.
God hygiene betyr mye både for å etterleve Mattilsynets normer for Trygg Mat, og for gjestenes totalopplevelse av et spisested.

 

Alle vet jo at dette er viktig, men hva innebærer dette og hvordan skal et effektivt renhold utføres? Det må kommuniseres tydelig til alle medarbeidere på et serveringssted, og det må skapes forståelse for at hele teamet er med på å utforme den merkevaren et spisested er. Man skal heller ikke glemme at det er mye å hente på å legge opp til praktiske løsninger som gjør det enklere å utføre et effektivt renhold – for eksempel ved å ha en gjennomtenkt plassering av dispensere tilpasset det behovet ulike spisesteder har. Her finnes det mye å velge mellom! Se de ulike alternativene på ASKO netthandel.

 


Bakterievekst

En undersøkelse gjennomført av SCA for Tork, viste at over en tredjedel av respondentene i kafeer byttet kluter etter 2-3 dager. Antall bakterier i en kjøkkenklut fordobles etter én dag, noe som gjør en klut til en bakteriebombe etter 48 timer. Mange er ikke er klar over at kluter som brukes til rengjøring bør skiftes hver dag. Hvis det innarbeides rutiner for å skifte ut klutene daglig, vil man redusere risikoen for smittespredning betraktelig.
Derfor benytter mange engangskluter til all overflaterengjøring. Det finnes flere alternativer å velge mellom, og mange er spesielt utviklet for restauranter og kafeer med uteservering. En utfordring på mange av disse stedene, er at det er dårlig med veggplass. Da er det veldig praktisk med tørkepapir i en bærbar dispenser.

 

 

Den viktige håndhygienen

De fleste er naturlig nok opptatt av god håndhygiene, og det oppfattes positivt at et spisested har lagt til rette for å ivareta god håndhygiene på en enkel måte. Det kan bl.a. gjøres ved å ha en dispenser for hånddesinfeksjon ved inngangen. Det er selvfølgelig helt nødvendig med god håndhygiene på kjøkkenet også, og for mange kan det være fornuftig å montere hånddesinfeksjon på flere steder – for eksempel ved lager, kjølerom og der man bytter kjøkkenhansker. ASKO Servering har de produktene du trenger. Finn alternativene som passer for deg på ASKO netthandel.

 

Det minste rommet

En rekke undersøkelser viser at renholdet på et spisesteds ”minste rom”, nemlig toalettet, har en avgjørende innvirkning på gjestenes oppfatning av et spisested. Derfor betyr det mye å velge hygieneløsninger som varer lenge, og som forhindrer rot og søl. Her er det mange systemer og produkter som kan egne seg. Sammen med gode rutiner og grundig opplæring av sommervikarene, kan det sikre at gjestene får et godt inntrykk av serveringsstedets hygienestandard. Husk også på at det er god økonomi i å velge løsninger som er tilpasset utformingen av et spisested, trafikkstrøm og besøkshyppighet. Derfor kan det være nyttig å få konkrete råd og tips på dette området. Både ASKO-konsulentene og industrien hjelper gjerne til med det.

 


Produkter
Artikkelbilde Økologiske brød og rundstykker

Økende bevissthet rundt bærekraft og mål om en renere verden gjør at vi stadig må tenke nytt.

Artikkelbilde Mr Slush

Vi introduserte slush her i landet i 1980, og siden 1990 har vi produsert slushprodukter på egen fabrikk i Stavanger.

Artikkelbilde Tulip - kjent for god smak og kvalitet

Som Danmarks eldste brand er Tulip en kjent merkevare når det kommer til smak og kvalitet, og i Norge produseres de fleste produktene på NORSK KJØTT.

Artikkelbilde Håndpillede reker - nominert til årets produkt!

I utgangspunktet handler det om en drøm – en drøm om å kunne beholde rekenes friskhet og naturlighet slik de tradisjonelt ble solgt på brygga hos Engelsviken helt fra 1867. Vi har fulgt denne drømmen og i dag kan Engelsviken som første rekeprodusent i Europa tilby lake uten kunstig konservering. Kos deg!

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.