Bilde

Renhold

Hygiene og renhold er avgjørende for den gode kundeopplevelsen

Sommersesongen nærmer seg med stormskritt, og det betyr travlere tider for store deler av serveringsnæringen. Det innebærer også at bruk av vikarer og ufaglært arbeidskraft øker – noe som igjen krever opplæring og gode rutiner. Ikke minst gjelder dette de arbeidsoppgavene som går på renhold og hygiene.
God hygiene betyr mye både for å etterleve Mattilsynets normer for Trygg Mat, og for gjestenes totalopplevelse av et spisested.

 

Alle vet jo at dette er viktig, men hva innebærer dette og hvordan skal et effektivt renhold utføres? Det må kommuniseres tydelig til alle medarbeidere på et serveringssted, og det må skapes forståelse for at hele teamet er med på å utforme den merkevaren et spisested er. Man skal heller ikke glemme at det er mye å hente på å legge opp til praktiske løsninger som gjør det enklere å utføre et effektivt renhold – for eksempel ved å ha en gjennomtenkt plassering av dispensere tilpasset det behovet ulike spisesteder har. Her finnes det mye å velge mellom! Se de ulike alternativene på ASKO netthandel.

 


Bakterievekst

En undersøkelse gjennomført av SCA for Tork, viste at over en tredjedel av respondentene i kafeer byttet kluter etter 2-3 dager. Antall bakterier i en kjøkkenklut fordobles etter én dag, noe som gjør en klut til en bakteriebombe etter 48 timer. Mange er ikke er klar over at kluter som brukes til rengjøring bør skiftes hver dag. Hvis det innarbeides rutiner for å skifte ut klutene daglig, vil man redusere risikoen for smittespredning betraktelig.
Derfor benytter mange engangskluter til all overflaterengjøring. Det finnes flere alternativer å velge mellom, og mange er spesielt utviklet for restauranter og kafeer med uteservering. En utfordring på mange av disse stedene, er at det er dårlig med veggplass. Da er det veldig praktisk med tørkepapir i en bærbar dispenser.

 

 

Den viktige håndhygienen

De fleste er naturlig nok opptatt av god håndhygiene, og det oppfattes positivt at et spisested har lagt til rette for å ivareta god håndhygiene på en enkel måte. Det kan bl.a. gjøres ved å ha en dispenser for hånddesinfeksjon ved inngangen. Det er selvfølgelig helt nødvendig med god håndhygiene på kjøkkenet også, og for mange kan det være fornuftig å montere hånddesinfeksjon på flere steder – for eksempel ved lager, kjølerom og der man bytter kjøkkenhansker. ASKO Servering har de produktene du trenger. Finn alternativene som passer for deg på ASKO netthandel.

 

Det minste rommet

En rekke undersøkelser viser at renholdet på et spisesteds ”minste rom”, nemlig toalettet, har en avgjørende innvirkning på gjestenes oppfatning av et spisested. Derfor betyr det mye å velge hygieneløsninger som varer lenge, og som forhindrer rot og søl. Her er det mange systemer og produkter som kan egne seg. Sammen med gode rutiner og grundig opplæring av sommervikarene, kan det sikre at gjestene får et godt inntrykk av serveringsstedets hygienestandard. Husk også på at det er god økonomi i å velge løsninger som er tilpasset utformingen av et spisested, trafikkstrøm og besøkshyppighet. Derfor kan det være nyttig å få konkrete råd og tips på dette området. Både ASKO-konsulentene og industrien hjelper gjerne til med det.

 


Produkter
Artikkelbilde Ain't no thing like a chicken wing

I Vestfold Fugl er vi opptatt av å benytte hele kyllingen og slår nå et slag for vinger og klubber, en fantastisk råvare, som stadig flere kokker setter på menyen.

Artikkelbilde Nic - tilbehør til is

Nic har kjeks, toppinger, sauser og annet godt til isen!

Artikkelbilde Meieri

Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.

Artikkelbilde Bonduelle

Bonduelle er kompromissløse på kvalitet. Sprø, velsmakende mais, bønner og kikerter kommer nå i Easy Bag.

Artikkelbilde Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.