Bilde
Annonsørinnhold

Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet

Smaksrike retter fra Rørosmeieriet. Rene og naturlige råvarer gir gode smaksopplevelser er Rørosmeieriet`s mantra. Her har vi satt sammen 3 retter – som kan nytes sammen eller hver for seg.

Til 4 personer

 

Grillet endive (også kjent som sikori) med ostesaus og confitert stensopp

  • En pk. endive
  • Urter: persille og dill

 

Ostesaus

  • 30 g Røros Smør
  • 30 g hvetemel
  • 3,5 dl helmjølk fra Rørosmeieriet
  • Grønn chili ¼ finkuttet
  • 100 g revet ost: Rød ku fra Thorbjørnrud
  • Salt og pepper

 

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  2. Spe med ¾ av melken under konstant vipsing til du får en fast glatt saus spe med resten av mjølka. Visp til det koker. Her er det høy varme hele tiden som er tingen.
  3. Avkjøl. Den er klar til bruk ved romtemperatur.

 

Confiert stensopp og løk

  • 100 g stensopp
  • 50 g løk
  • 1 dl naturell olje
  1. Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
  2. Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
  3. Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
  4. Grill endive (sikori) på høy varme raskt slik at du får grillmønster under. Det er viktig at endiven ikke blir så varm at den blir slapp.
  5. Fyll med avkjølt ostekrem og topp med confitert stensopp og løk, urter, salt og pepper.
  6. Alternativ 2: fyll med ostekrem og topp med sikrogn, noen dråper med brunet smør og dill.

 

 

Potetkaker med smaksrike toppinger

Potetkaken:

  • 100 g potet fast type, raspes grovt
  • Røros Smør til steking

 

Confiert stensopp og løk-topping:  

  • Røros Rømme
  • 100 g stensopp
  • 50 g løk
  • 1 dl naturell olje
  • Persille

 

Rogntopping:

  • Røros Rømme
  • Sikrogn
  • Dill
  1. Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
  2. Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
  3. Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
  4. Press ut ca. halvparten av stivelsen tilsett salt etter ønske
  5. Stekes gylden i godt med Røros Smør
  6. Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.

 

 

 

Hvit pizza med Røros Rømme-dressing

Pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 4 g tørrgjær
  • 15 g salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kaldt vann
  • Durumhvete til utbaking

 

  1. Bland sammen alt og la stå i 2 timer i romtemperatur. Vend/strekk deigen forsiktig i 5 min.
  2. La deigen stå ytterligere 2 timer, vend og strekk deigen forsiktig på nytt (nå i ca. 10 min) til du har en elastisk og smidig deig.
  3. Del opp i 4 deler og la disse heve i ytterligere 1 time.
  4. Bak ut deigen til passende bunner og bruk durumhvete til utbakingen.

 

Røros Rømme-saus:

  • 250g Røros Rømme
  • 1 fedd hvitløk, finkuttet
  • 1 ts sitronsaft
  • Litt grønn chili, finkuttet
  • Salt og pepper

 

Topping alternativ 1: Mozzarellaost og rå steinstopp i skiver
Topping alternativ 2 : Sikrogn, Røros Rømmesaus og dill

 

  1. Stek pizza med Røros Rømmme-saus, mozzarellaost og rå steinsopp i skiver. Etter stekingpynter du med frisk ruccola og noen dråper av stensoppoljen fra confiteringen.
  2. Alternativ 2: Stek pizza med hvit saus og mozzarellaost. Server med sikrogn. Topp med Røros Rømmesaus og dill.

Se produktene her!

Artikkelbilde Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet

Smaksrike retter fra Rørosmeieriet. Rene og naturlige råvarer gir gode smaksopplevelser er Rørosmeieriet`s mantra. Her har vi satt sammen 3 retter – som kan nytes sammen eller hver for seg.

Artikkelbilde Evergood Kaldbrygget kaffe

Her er en enkel oppskrift på Evergood Cold Brew (eller kaldbrygget kaffe som det også kalles). Vi har lagt med et par tips om hvordan du enkelt gjør denne til din favoritt! Men husk – dette tar litt tid. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem de gode smakene, siden den er brygget på kaldt vann.

Artikkelbilde Den beste julematen av norske råvarer

Julen er en viktig sesong for oss som jobber i matbransjen og Nortura PROFF tilbyr alt du trenger av kjøtt og egg til jul, enten du liker å gjøre alt fra bunnen av eller om du ønsker å gjøre det enklere i en travel juletid.

Artikkelbilde Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt

Har du smakt på Reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein? - ekte natur og ekte smak! Finnmark Rein er en del av vårt Matskatt-sortiment. En Matskatt kjennetegnes av norsk opprinnelse, unik kvalitet, tydelig lokal identitet og en historie verdt å dele. Våre Matskatt-ambassadører Torill og Bård viser deg tre smakfulle retter laget med kjøtt fra Finnmark Rein.

Artikkelbilde Påsmurt

Tilby dine kunder ferdigsmurte baguetter!