
Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet
Til 4 personer
Grillet endive (også kjent som sikori) med ostesaus og confitert stensopp
- En pk. endive
- Urter: persille og dill
Ostesaus
- 30 g Røros Smør
- 30 g hvetemel
- 3,5 dl helmjølk fra Rørosmeieriet
- Grønn chili ¼ finkuttet
- 100 g revet ost: Rød ku fra Thorbjørnrud
- Salt og pepper
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
- Spe med ¾ av melken under konstant vipsing til du får en fast glatt saus spe med resten av mjølka. Visp til det koker. Her er det høy varme hele tiden som er tingen.
- Avkjøl. Den er klar til bruk ved romtemperatur.
Confiert stensopp og løk
- 100 g stensopp
- 50 g løk
- 1 dl naturell olje
- Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
- Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
- Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
- Grill endive (sikori) på høy varme raskt slik at du får grillmønster under. Det er viktig at endiven ikke blir så varm at den blir slapp.
- Fyll med avkjølt ostekrem og topp med confitert stensopp og løk, urter, salt og pepper.
- Alternativ 2: fyll med ostekrem og topp med sikrogn, noen dråper med brunet smør og dill.
Potetkaker med smaksrike toppinger
Potetkaken:
- 100 g potet fast type, raspes grovt
- Røros Smør til steking
Confiert stensopp og løk-topping:
- Røros Rømme
- 100 g stensopp
- 50 g løk
- 1 dl naturell olje
- Persille
Rogntopping:
- Røros Rømme
- Sikrogn
- Dill
- Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
- Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
- Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
- Press ut ca. halvparten av stivelsen tilsett salt etter ønske
- Stekes gylden i godt med Røros Smør
- Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.
Hvit pizza med Røros Rømme-dressing
Pizzadeig:
- 500 g hvetemel
- 4 g tørrgjær
- 15 g salt
- 0,5 dl olivenolje
- 400 g kaldt vann
- Durumhvete til utbaking
- Bland sammen alt og la stå i 2 timer i romtemperatur. Vend/strekk deigen forsiktig i 5 min.
- La deigen stå ytterligere 2 timer, vend og strekk deigen forsiktig på nytt (nå i ca. 10 min) til du har en elastisk og smidig deig.
- Del opp i 4 deler og la disse heve i ytterligere 1 time.
- Bak ut deigen til passende bunner og bruk durumhvete til utbakingen.
Røros Rømme-saus:
- 250g Røros Rømme
- 1 fedd hvitløk, finkuttet
- 1 ts sitronsaft
- Litt grønn chili, finkuttet
- Salt og pepper
Topping alternativ 1: Mozzarellaost og rå steinstopp i skiver
Topping alternativ 2 : Sikrogn, Røros Rømmesaus og dill
- Stek pizza med Røros Rømmme-saus, mozzarellaost og rå steinsopp i skiver. Etter stekingpynter du med frisk ruccola og noen dråper av stensoppoljen fra confiteringen.
- Alternativ 2: Stek pizza med hvit saus og mozzarellaost. Server med sikrogn. Topp med Røros Rømmesaus og dill.

Gode kaker selger – spesielt når de kombinerer smak, kvalitet og fristende utseende. Danora tilbyr populære kaker som passer perfekt i disk, til servering eller som take-away. Med riktig utvalg kan du enkelt løfte kundeopplevelsen og øke salget.

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Vi tilbyr et bredt sortiment som dekker behovene til profesjonelle kjøkken i hele landet. Produktene våre er valgt med tanke på kvalitet.

Klassisk julemat som vil imponere både tradisjonselskere og de som ønsker en moderne vri! Fra langtidstekt ribbe med krydret rødkål og sprø pommes anna, til klassisk lutefisk med alt tilbehør – og ikke minst saftige vegisterkaker for et plantebasert alternativ. Utforsk oppskriftene og gjør deg klar for å servere et uforglemmelig julemåltid!