
Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet
Til 4 personer
Grillet endive (også kjent som sikori) med ostesaus og confitert stensopp
- En pk. endive
- Urter: persille og dill
Ostesaus
- 30 g Røros Smør
- 30 g hvetemel
- 3,5 dl helmjølk fra Rørosmeieriet
- Grønn chili ¼ finkuttet
- 100 g revet ost: Rød ku fra Thorbjørnrud
- Salt og pepper
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
- Spe med ¾ av melken under konstant vipsing til du får en fast glatt saus spe med resten av mjølka. Visp til det koker. Her er det høy varme hele tiden som er tingen.
- Avkjøl. Den er klar til bruk ved romtemperatur.
Confiert stensopp og løk
- 100 g stensopp
- 50 g løk
- 1 dl naturell olje
- Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
- Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
- Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
- Grill endive (sikori) på høy varme raskt slik at du får grillmønster under. Det er viktig at endiven ikke blir så varm at den blir slapp.
- Fyll med avkjølt ostekrem og topp med confitert stensopp og løk, urter, salt og pepper.
- Alternativ 2: fyll med ostekrem og topp med sikrogn, noen dråper med brunet smør og dill.
Potetkaker med smaksrike toppinger
Potetkaken:
- 100 g potet fast type, raspes grovt
- Røros Smør til steking
Confiert stensopp og løk-topping:
- Røros Rømme
- 100 g stensopp
- 50 g løk
- 1 dl naturell olje
- Persille
Rogntopping:
- Røros Rømme
- Sikrogn
- Dill
- Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
- Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
- Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
- Press ut ca. halvparten av stivelsen tilsett salt etter ønske
- Stekes gylden i godt med Røros Smør
- Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.
Hvit pizza med Røros Rømme-dressing
Pizzadeig:
- 500 g hvetemel
- 4 g tørrgjær
- 15 g salt
- 0,5 dl olivenolje
- 400 g kaldt vann
- Durumhvete til utbaking
- Bland sammen alt og la stå i 2 timer i romtemperatur. Vend/strekk deigen forsiktig i 5 min.
- La deigen stå ytterligere 2 timer, vend og strekk deigen forsiktig på nytt (nå i ca. 10 min) til du har en elastisk og smidig deig.
- Del opp i 4 deler og la disse heve i ytterligere 1 time.
- Bak ut deigen til passende bunner og bruk durumhvete til utbakingen.
Røros Rømme-saus:
- 250g Røros Rømme
- 1 fedd hvitløk, finkuttet
- 1 ts sitronsaft
- Litt grønn chili, finkuttet
- Salt og pepper
Topping alternativ 1: Mozzarellaost og rå steinstopp i skiver
Topping alternativ 2 : Sikrogn, Røros Rømmesaus og dill
- Stek pizza med Røros Rømmme-saus, mozzarellaost og rå steinsopp i skiver. Etter stekingpynter du med frisk ruccola og noen dråper av stensoppoljen fra confiteringen.
- Alternativ 2: Stek pizza med hvit saus og mozzarellaost. Server med sikrogn. Topp med Røros Rømmesaus og dill.

Sammen kutter vi plast – bli med på endringen! ASKO Servering er en del av Plastpartnerskapet 2026, som er et samarbeid mellom myndigheter og næringsliv for å redusere forsøpling fra engangsplastprodukter til mat og drikke.

Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.

I en verden med økende kostnader og bekymringer er det viktigere enn noen gang å kunne finne en måte å koble av og kose seg på, og da er det perfekt med noen gode snackingprodukter! Snacking er sosialt, enkelt og rimelig. Ved å tilby et godt utvalgt fra vårt rikholdige sortiment av snacking, dipper og andre godbiter øker du omsetningen, og får mer fornøyde kunder.

Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester.

I vårt sortiment finner du et bredt utvalg Fairtrade-merkede varer – godt egnet til servering i ulike sammenhenger, både til ansatte, gjester og samarbeidspartnere.