 
    Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet
Til 4 personer
Grillet endive (også kjent som sikori) med ostesaus og confitert stensopp
- En pk. endive
- Urter: persille og dill
Ostesaus
- 30 g Røros Smør
- 30 g hvetemel
- 3,5 dl helmjølk fra Rørosmeieriet
- Grønn chili ¼ finkuttet
- 100 g revet ost: Rød ku fra Thorbjørnrud
- Salt og pepper
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
- Spe med ¾ av melken under konstant vipsing til du får en fast glatt saus spe med resten av mjølka. Visp til det koker. Her er det høy varme hele tiden som er tingen.
- Avkjøl. Den er klar til bruk ved romtemperatur.
Confiert stensopp og løk
- 100 g stensopp
- 50 g løk
- 1 dl naturell olje
- Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
- Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
- Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
- Grill endive (sikori) på høy varme raskt slik at du får grillmønster under. Det er viktig at endiven ikke blir så varm at den blir slapp.
- Fyll med avkjølt ostekrem og topp med confitert stensopp og løk, urter, salt og pepper.
- Alternativ 2: fyll med ostekrem og topp med sikrogn, noen dråper med brunet smør og dill.
Potetkaker med smaksrike toppinger
Potetkaken:
- 100 g potet fast type, raspes grovt
- Røros Smør til steking
Confiert stensopp og løk-topping:
- Røros Rømme
- 100 g stensopp
- 50 g løk
- 1 dl naturell olje
- Persille
Rogntopping:
- Røros Rømme
- Sikrogn
- Dill
- Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
- Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
- Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
- Press ut ca. halvparten av stivelsen tilsett salt etter ønske
- Stekes gylden i godt med Røros Smør
- Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.
Hvit pizza med Røros Rømme-dressing
Pizzadeig:
- 500 g hvetemel
- 4 g tørrgjær
- 15 g salt
- 0,5 dl olivenolje
- 400 g kaldt vann
- Durumhvete til utbaking
- Bland sammen alt og la stå i 2 timer i romtemperatur. Vend/strekk deigen forsiktig i 5 min.
- La deigen stå ytterligere 2 timer, vend og strekk deigen forsiktig på nytt (nå i ca. 10 min) til du har en elastisk og smidig deig.
- Del opp i 4 deler og la disse heve i ytterligere 1 time.
- Bak ut deigen til passende bunner og bruk durumhvete til utbakingen.
Røros Rømme-saus:
- 250g Røros Rømme
- 1 fedd hvitløk, finkuttet
- 1 ts sitronsaft
- Litt grønn chili, finkuttet
- Salt og pepper
Topping alternativ 1: Mozzarellaost og rå steinstopp i skiver
Topping alternativ 2 : Sikrogn, Røros Rømmesaus og dill
- Stek pizza med Røros Rømmme-saus, mozzarellaost og rå steinsopp i skiver. Etter stekingpynter du med frisk ruccola og noen dråper av stensoppoljen fra confiteringen.
- Alternativ 2: Stek pizza med hvit saus og mozzarellaost. Server med sikrogn. Topp med Røros Rømmesaus og dill.
 Nonfood
                Nonfood
                ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.
 Crispy Ribs
                Crispy Ribs
                Lyst til å overraske gjestene med en ny vri på ribba? Vår egen markedskonsulent Tommy viser deg hvordan du lager crispy ribbeskiver, servert med asiatisk salat, sprø poteter og en fyldig blåmuggostsaus.
 Hummus. Lite jobb, stor wow!
                Hummus. Lite jobb, stor wow!
                Hummus har for lengst tatt steget fra å være en nisjerett til å bli et fast innslag i de fleste menyer på mange kjøkken.
 Årets nyheter
                Årets nyheter
                Her finner du inspirerende nyheter som gir alle kjøkken muligheten til å effektivisere driften, heve kvaliteten, og imponere gjestene.
 Økologiske Matskatter fra Norge
                Økologiske Matskatter fra Norge
                Økologisk mat er rene råvarer med høy kvalitet og en bærekraftig historie. Når vi velger økologisk, støtter vi lokale produsenter som legger vekt på dyrevelferd, naturlig dyrking og godt håndverk.