Bilde
Annonsørinnhold

Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet

Smaksrike retter fra Rørosmeieriet. Rene og naturlige råvarer gir gode smaksopplevelser er Rørosmeieriet`s mantra. Her har vi satt sammen 3 retter – som kan nytes sammen eller hver for seg.

Til 4 personer

 

Grillet endive (også kjent som sikori) med ostesaus og confitert stensopp

  • En pk. endive
  • Urter: persille og dill

 

Ostesaus

  • 30 g Røros Smør
  • 30 g hvetemel
  • 3,5 dl helmjølk fra Rørosmeieriet
  • Grønn chili ¼ finkuttet
  • 100 g revet ost: Rød ku fra Thorbjørnrud
  • Salt og pepper

 

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  2. Spe med ¾ av melken under konstant vipsing til du får en fast glatt saus spe med resten av mjølka. Visp til det koker. Her er det høy varme hele tiden som er tingen.
  3. Avkjøl. Den er klar til bruk ved romtemperatur.

 

Confiert stensopp og løk

  • 100 g stensopp
  • 50 g løk
  • 1 dl naturell olje
  1. Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
  2. Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
  3. Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
  4. Grill endive (sikori) på høy varme raskt slik at du får grillmønster under. Det er viktig at endiven ikke blir så varm at den blir slapp.
  5. Fyll med avkjølt ostekrem og topp med confitert stensopp og løk, urter, salt og pepper.
  6. Alternativ 2: fyll med ostekrem og topp med sikrogn, noen dråper med brunet smør og dill.

 

 

Potetkaker med smaksrike toppinger

Potetkaken:

  • 100 g potet fast type, raspes grovt
  • Røros Smør til steking

 

Confiert stensopp og løk-topping:  

  • Røros Rømme
  • 100 g stensopp
  • 50 g løk
  • 1 dl naturell olje
  • Persille

 

Rogntopping:

  • Røros Rømme
  • Sikrogn
  • Dill
  1. Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
  2. Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
  3. Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
  4. Press ut ca. halvparten av stivelsen tilsett salt etter ønske
  5. Stekes gylden i godt med Røros Smør
  6. Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.

 

 

 

Hvit pizza med Røros Rømme-dressing

Pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 4 g tørrgjær
  • 15 g salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kaldt vann
  • Durumhvete til utbaking

 

  1. Bland sammen alt og la stå i 2 timer i romtemperatur. Vend/strekk deigen forsiktig i 5 min.
  2. La deigen stå ytterligere 2 timer, vend og strekk deigen forsiktig på nytt (nå i ca. 10 min) til du har en elastisk og smidig deig.
  3. Del opp i 4 deler og la disse heve i ytterligere 1 time.
  4. Bak ut deigen til passende bunner og bruk durumhvete til utbakingen.

 

Røros Rømme-saus:

  • 250g Røros Rømme
  • 1 fedd hvitløk, finkuttet
  • 1 ts sitronsaft
  • Litt grønn chili, finkuttet
  • Salt og pepper

 

Topping alternativ 1: Mozzarellaost og rå steinstopp i skiver
Topping alternativ 2 : Sikrogn, Røros Rømmesaus og dill

 

  1. Stek pizza med Røros Rømmme-saus, mozzarellaost og rå steinsopp i skiver. Etter stekingpynter du med frisk ruccola og noen dråper av stensoppoljen fra confiteringen.
  2. Alternativ 2: Stek pizza med hvit saus og mozzarellaost. Server med sikrogn. Topp med Røros Rømmesaus og dill.

Se produktene her!

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde Smarte løsninger, god butikk og veldig godt

Norge det landet i verden som spiser mest pizza. Det er jo en markedsundersøkelse med et godt pizzagrunnlag!

Artikkelbilde Havrotto med Den Sorte Havre!

Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.

Artikkelbilde Slik blir softis-salget en suksess i sommer!

Softis fra Hennig-Olsen er en sikker vinner med høy lønnsomhet. Med deres nye softiskonsepter kan du tilby unike smaksopplevelser, friste flere kunder og øke salget – uten store investeringer.

Artikkelbilde Tid for dessert - Ostekake

Landslagskonditor Vilde Nistad Strandos gir deg tips til hvordan du kan pynte en ferdig ostekake!