Synnøve har lansert nyhetene RÅ Limejuice 1L og RÅ Lemonjuice 1L
- Alltid frisk, naturlig juice tilgjengelig på ditt serveringssted med Synnøve RÅ kaldpresset juice
- Kaldpresset juice, helt uten tilsetningsstoffer, inneholder KUN juice, ingenting annet
- Kaldpresset juice (High Pressure Processing) er produsert under 4 bars trykk, noe som gjør at bakterier og mikrober dør, mens smak og næringsstoffer blir ivaretatt i langt større grad enn juice som er varmebehandlet.
- Gjør det mulig å bruke juicen som naturlig tilsetning i mat eller drikke, f.eks drinker/cocktails.
- Produktet er en kjølevare og kommer med minimum 30 dagers holdbarhet fra grossist i uåpnet tilstand.
- Åpnet flaske oppbevares på kjøl og bør brukes innen 5 dager.
Dette er noe av det man kan bruke RÅ Limejuice og RÅ Lemonjuice til:
Lime
Limekrem, Lime terte (Key Lime Pai), Lime sorbet, Ceviche
Sitron
Marinader, Sitron kake, Sitron Fromage, Sitron Is, Sitron Sorbet, Sitron Aioli, Ceviche, smaksforsterker i div fiskesauser.
Sitronjuice gir smak og aroma til supper, sauser, grønnsaker, kaker, dessertsauser og sorbet. Saften hindrer misfarging av enkelte frukter og grønnsaker og kan ofte benyttes istedenfor eddik i dressinger. Sitronjuice blir også brukt i marinader og til møring av kjøtt, fjærkre og fisk
To oppskrifter du kan bruke på ditt serveringssted
Laks Ceviche
Oppskriften er foreslått for 2 personer
400 g laksefilet
RÅ Lime/Lemonjuice som så vidt dekker fiskebitene
1 stk mango
2 stk avokado
1 stk rød chili
20-25 blader med koriander
1 ss olivenolje extra virgin
Evt. tilsett litt rødløk etter eget ønske
Smak til med havsalt og pepper
Bruk gjerne renskåret filèt av backloin og del den opp i ca 1x1 cm biter.
Legg bitene av laks i en bolle og helle lemonjuicen/limejuicen over så det akkurat dekker fisken. La det stå og marineres i ca 40-45 minutter.
Syren i juicen bryter ned proteinene i fisken, slik at tilberedningen minner om en kokeprosess.
Del mangoen og avokado i små biter, finhakk chili og plukk ca 20-25 korianderblader.
Bland grønnsakene og urtene sammen med olivenoljen, litt havsalt og pepper.
Når laksen har ligget lenge nok kan du helle av mesteparten av juicen og ha fiskebitene over i grønnsaksblandingen.
................................................................................................................................................................
Whisky Sour
3 deler Whisky (gjerne Bourbon)
2 deler RÅ Lemonjuice
1 del Sukkerlake (Sugarsyrup)
Eggehvite (1 eggehvite gir ofte nok til 2 drinker)
Pynt med Maraschinobær og appelsinskive
Hell Whisky, lemonjuice, sukkerlake og eggehvite i en Boston shaker, tørrshake uten is i ca 10-15 sekunder for å lage skum av eggehviten, deretter shakes på nytt i ca 10-15 sekunder med is.
Hell deretter over i et rocks glass/Old Fashioned glass, enten straight eller on the rocks.
Pynt med Maraschinobær og appelsinskive.