Bilde

Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

 

Tilpass styrken
Den enkleste huskeregelen når det gjelder øl til ost, er å følge ostens styrke og tilpasse valg av øl etter det. Til milde oster passer det med lyse og lette øl, mens kraftige oster passer best til kraftig øl. Jo høyere fettprosent og sterkere smak osten har, desto høyere alkoholprosent og aroma bør ølen ha. Generelt sett passer øl med smak av frukt og bær godt med ost. Ost og øl har så mange likhetstrekk at de rett og slett er skapt for hverandre og for å gi en fantastisk smaksopplevelse. 

 

Brie med friskt, fruktig og fyldig øl
Brie er en forholdsvis fet ost som bør kombineres med et friskt, fruktig og fyldig øl. Ølet bør ikke være kraftigere en osten, og øl som bayer, blonde eller hveteøl kan passe godt. Friskt og fruktig øl til camembert. Camembert er en bløt, modnet hvitmuggost med mild, ren og fyldig smak som passer godt med frisk og fruktig øl som ikke er for kraftig.

 

Chevre og fastost av geitemelk med syrlig øl
Det er først og fremst syrligheten som karakteriserer geitmelksost. Øl som skal passe til fastoster av geitemelk må ha lett maltpreg, være syrlig og frisk. Øl som lambic, blonde og lyse trappistøltyper passer godt.


Kittmodnet ost + belgisk lys
Kittmodnet ost har en karakteristisk smak og lukt som kommer av ostens modning i kittkulturen. Ridderost, Port Salut og Taleggio er alle kittmodnede oster som passer utmerket til øltyper som gueze, lambic og belgiske øltyper.

 

Sødmefylt øl til norsk blåmugg
Blåmuggoster er myke og kremaktige i konsistensen og finnes i både milde og kraftige varianter. Smaken er både salt og søt, med aromatisk og fyldig smak. Ølet må derfor være sødmefylt og med toner av brent malt.

 

Matskatter fra Norge

Visste du at vi har skatter i vårt sortiment? Vi kaller det Matskatter. Dette er produkter med unik kvalitet, i kombinasjon med klar lokal identitet og en god historie. Dette er norsk ost og øl laget av mindre, lokale produsenter over hele landet. Hva med en Brilliant Brie fra Thorbjørnrud Ysteri i kombinasjon med Blonde øl fra 7Fjell? 

 


Øl fra Norge

Ost fra Norge

Artikkelbilde Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt

Har du smakt på Reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein? - ekte natur og ekte smak! Finnmark Rein er en del av vårt Matskatt-sortiment. En Matskatt kjennetegnes av norsk opprinnelse, unik kvalitet, tydelig lokal identitet og en historie verdt å dele. Våre Matskatt-ambassadører Torill og Bård viser deg tre smakfulle retter laget med kjøtt fra Finnmark Rein.

Artikkelbilde Turchetta - en ny julefavoritt på menyen!

Gi gjestene en smak av jul med et moderne preg.

Artikkelbilde Den beste julematen av norske råvarer

Julen er en viktig sesong for oss som jobber i matbransjen og Nortura PROFF tilbyr alt du trenger av kjøtt og egg til jul, enten du liker å gjøre alt fra bunnen av eller om du ønsker å gjøre det enklere i en travel juletid.

Artikkelbilde Smarte løsninger, god butikk og veldig godt

Norge det landet i verden som spiser mest pizza. Det er jo en markedsundersøkelse med et godt pizzagrunnlag!

Artikkelbilde Juletips fra våre Matskattambassadører

Våre Matskattambassadører, Torill og Bård, deler sine beste tips til herlige jule­desserter. La deg inspirere av smakene, stemningen – og ekte juleglede. God jul!