Ost og øl i kombinasjon
Tilpass styrken
Den enkleste huskeregelen når det gjelder øl til ost, er å følge ostens styrke og tilpasse valg av øl etter det. Til milde oster passer det med lyse og lette øl, mens kraftige oster passer best til kraftig øl. Jo høyere fettprosent og sterkere smak osten har, desto høyere alkoholprosent og aroma bør ølen ha. Generelt sett passer øl med smak av frukt og bær godt med ost. Ost og øl har så mange likhetstrekk at de rett og slett er skapt for hverandre og for å gi en fantastisk smaksopplevelse.
Brie med friskt, fruktig og fyldig øl
Brie er en forholdsvis fet ost som bør kombineres med et friskt, fruktig og fyldig øl. Ølet bør ikke være kraftigere en osten, og øl som bayer, blonde eller hveteøl kan passe godt. Friskt og fruktig øl til camembert. Camembert er en bløt, modnet hvitmuggost med mild, ren og fyldig smak som passer godt med frisk og fruktig øl som ikke er for kraftig.
Chevre og fastost av geitemelk med syrlig øl
Det er først og fremst syrligheten som karakteriserer geitmelksost. Øl som skal passe til fastoster av geitemelk må ha lett maltpreg, være syrlig og frisk. Øl som lambic, blonde og lyse trappistøltyper passer godt.
Kittmodnet ost + belgisk lys
Kittmodnet ost har en karakteristisk smak og lukt som kommer av ostens modning i kittkulturen. Ridderost, Port Salut og Taleggio er alle kittmodnede oster som passer utmerket til øltyper som gueze, lambic og belgiske øltyper.
Sødmefylt øl til norsk blåmugg
Blåmuggoster er myke og kremaktige i konsistensen og finnes i både milde og kraftige varianter. Smaken er både salt og søt, med aromatisk og fyldig smak. Ølet må derfor være sødmefylt og med toner av brent malt.
Matskatter fra Norge
Visste du at vi har skatter i vårt sortiment? Vi kaller det Matskatter. Dette er produkter med unik kvalitet, i kombinasjon med klar lokal identitet og en god historie. Dette er norsk ost og øl laget av mindre, lokale produsenter over hele landet. Hva med en Brilliant Brie fra Thorbjørnrud Ysteri i kombinasjon med Blonde øl fra 7Fjell?

Bruk opp sider-restene
Synes du det er vanskelig å ta inn sider på menyen fordi du ofte sitter igjen med rester? En kunde vil ha et glass, og resten av flasken går i vasken? Fortvil ikke, vi gir deg 6 gode, spenstige og morsomme oppskrifter for å bruke opp disse restene! Norsk sider av høy kvalitet i en cocktail eller mocktail slår aldri feil!
Alkoholholdig drikkevare
Alkohol er en viktig varegruppe for deg som kunde og ASKO Servering har varene du trenger. Spar tid, penger og ressurser ved å samle dine bestillinger på et sted.
Ndujamajones
Ndujamajones er en spennende og smakfull vri på den klassiske majonesen. Denne krydrede italienske pølsebasen tilfører en rik og intens smak som gjør den perfekt til alt fra sandwich og burgere til dip for grønnsaker og pommes frites. Enkel å lage og imponerende i smak, ndujamajones vil raskt bli en favoritt hos dine gjester.
Årets nyheter
Her finner du inspirerende nyheter som gir alle kjøkken muligheten til å effektivisere driften, heve kvaliteten, og imponere gjestene.
Sesongens nyheter
Denne sesongen byr vi på flere spennende nyheter til ditt kjøkken! Her finner du både produkter som setter preg på menyen, og som kan skape nye gode matopplevelser for dine gjester.