Bilde

Opplev noe unikt - Oppdag Namibia

Natures Reserve -ferske storfekjøtt fra Namibia. Unil + tilbyr Natures Reserve storfekjøtt fra Namibia.

Unils leverandør, Meatco, har vært hjørnesteinen i den namibiske kjøttindustrien i mer enn 20 år. De har vokst til å bli en industrileder, og har vunnet respekt fra det internasjonale samfunnet for å produsere næringsrikt oksekjøtt av høy kvalitet etter de strengeste krav. Mer enn halvparten av alle namibiere lever av storfeoppdrett, enten direkte eller indirekte. Det er en livsform som har gjort det mulig for Meatco å bringe den sunne smaken av Namibia til det internasjonale samfunnet.

Velsignet med endeløse gress-sletter er dette et land der storfe ales opp i sann harmoni med naturen, og slik har det vært i Namibia i århundrer. Kombiner denne arven med førsteklasses oppdrettsteknikker og moderne anlegg, og resultatet er noen av de beste storfekjøttet i verden!

Unils produkter er hentet fra utvalgte gårder over hele Namibia. Kjøttfe fra Namibia består av en krysning mellom to raser, som er spesielt egnet til varmere klima (Simmerthal og Brahman).

Etisk handel og bedre levevilkår i Namibia

Unil verdsetter og har et stort fokus på etisk handel. En av Unils samarbeidspartnere som det kjøpes store mengder storfekjøtt fra er Meat Cooperation (Meatco) i Namibia, og Unil er i gang med et nytt prosjekt i dette afrikanske landet.

Prosjektet foregår i landsbyene Helena og Gam, og går ut på å bygge en møteplass for opplæring, veterinærtjenester og salg av dyr. Formålet med dette er at de tradisjonelle gruppene i området kan bedre sitt livsgrunnlag. I Helena og områdene rundt bor det fattige bønder med sine familier og Unil ønsker å forbedre livssituasjonen deres.
– Det vil bli spennende å se hvordan dette prosjektet utvikler seg, og vi er glade for å kunne bidra til at bøndene skal få bedre ressurser i markedet, sier Eivin Wang, importsjef Kjøtt i Unil.

Namibia er et godt utviklet land med en voksende økonomi, men kontrastene mellom fattig og rik er blant verdens mest tydelige. Ansatte ved Unil har selv reist til Namibia for et oppmøte med representanter fra Meatco. Hensikten med dette var å kvalitetssikre samarbeidsprosjektet, ved å se på levevilkår, dyrevelferd og lære mer om leverandøren det forhandles med. Det er viktig å forsikre at arbeidere på de større gårdene er i henhold til hva som forventes av Unil, samt at dyrevelferd er ivaretatt både på farm, ved transport og slakting. Ønsket om å etablere denne møteplassen kom fra lokalbefolkningen selv.


Anbefalte produkter
Artikkelbilde Håndpillede reker på dillvaffel

Rekesmørbrød! Denne fantastiske kombinasjonen av salt og søtt, crunsj og duften av sjø, gjør smaksopplevelsen komplett!

Artikkelbilde Il Primo One-Shot - kåret til årets utfordrer!

Vår iskrem, frozen yoghurt og sorbet er laget etter originale italienske oppskrifter. De har en unik kremaktig konsistens og fås i mange forskjellige smaksvarianter. Kåret til årets utfordrer og nominert til årets produkt 2018!

Artikkelbilde Antibac - optimal hygiene og trygg mat

Antibac® AS er en ledende aktør innen desinfeksjon i Skandinavia, og har utviklet en unik kompetanse på feltet.

Artikkelbilde Fresh opp din salatbar!

Fem-om-dagen, altså 500 gram med frukt og grønt hver eneste dag, har lenge vært malen for et normalt, sunt kosthold. Nå viser forskning at en salatbar i kantinen inspirerer til halvparten til lunsj.

Artikkelbilde Skap ditt eget bakverk med deigemner

Ønsker du å servere godt og spennende brød og kutte matsvinnet? Da kan deigemner fra Lantmännen Unibake Norge være noe for deg! Med deigemner kan du servere gjestene dine fantastiske, varierte brød til enhver anledning.