Hvilke øl bør en velge til sommerens ostetallerken?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Annonsørinnhold

Hvilke øl bør en velge til sommerens ostetallerken?

Ost og øl hører sammen. Få øltips til italienske delikatesser, spanske retter, norske kortreiste klassikere og ikke minst franske fristelser.

Italienske delikatesser

De siste årene har flere fått øynene opp for de faste og saltrike ostetypene, som manchego og parmesan, kombinert med en god øl. Aass IPA og Aass Pale Ale er humlerike øltyper med rik maltsødme som passer særdeles godt til disse italienske klassikerne, også på en varm sommerdag. 

 

Spanske retter

Til tapastallerkener, hvor osten bare er en del av den kombinerte smaksopplevelsen, anbefales øl med lav sødme og tydelig bitterhet, f.eks. Aass Pilsner. Den friske aromaen av humle forsterker smaken av tapasfavoritter som spekeskinke, pesto, oliven og chorizo.

 

Norske kortreiste klassikere

Norske klassiskere som Jarlsberg er som skapt til Aass Vienna lager. Den moderate sødmen og avstemte bitterheten fra ølet får frem den fyldige smaken fra osten (for de som ønsker et glutenfritt alternativ er Aass LITE Vienna Lager midt i blinken).

 

Franske fristelser

Er det franske klassikere som Brie og Camembert som står på menykartet oppnås en fantastisk smaksopplevelse ved å kombinere disse med nøttebrunt øl som Aass Bayer. Dette ølet har en avstemt sødme som løfter smaken av myke og lyse oster til et høyere nivå. I tillegg egner Bayer seg også veldig godt til kraftig marinert kjøtt fra grillen.


Øl til ost fra Aass

Artikkelbilde Her er fire gode produkter til din sommermeny

Hva er egentlig forskjellen på rømme og cremefraiche? Hvordan kan jeg bruke yoghurt i matlaging? Vi gir deg svarene og tips om hvorfor du bør benytte deg av disse populære produktene i sommer.

Artikkelbilde Il Primo One-Shot - passer alle størrelser utsalgssteder

Vår iskrem, frozen yoghurt og sorbet er laget etter originale italienske oppskrifter. De har en unik kremaktig konsistens og fås i mange forskjellige smaksvarianter.

Artikkelbilde Hvorfor er riktig glassvask så viktig for kundeopplevelsen?

En kald øl med luftig skum er noe de fleste setter veldig pris på. Flatt øl er derimot en kjip opplevelse som en gjerne vil unngå. Og den er faktisk relativt lett å unngå om en vasker glasset korrekt.

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby dere som kunder å kjøpe disse varene. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.

Artikkelbilde Nyhet! Umami Blend Burger

Nå lanserer Gilde en helt ny, skikkelig digg burger! Burgeren er laget av norsk, grovkvernet storfekjøtt, er tilsatt 30% fersk sjampinjong og er krydret med litt salt og pepper. Det grovkvernede kjøttet gir et godt tygg, et flott hjemmelaget utseende og tydelig og god kjøttsmak. Fersk sjampinjong gjør at den er proppet med umami-smak! Denne kombinasjonen gjør at du får en smakfull og veldig saftig burger. Vi kaller det «The Ultimate Blend»…

Til kassen