Mørkbrent eller lysbrent?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Mørkbrent eller lysbrent?

Noen foretrekker mørkbrente kaffevarianter mens andre synes best om lysbrent kaffe. Det er smak og behag! Men hva består forskjellene i?

I utgangspunktet er det ulike prosesser under brenningen av kaffebønnene som gir denne forskjellen. Når kaffen føres inn i brennerkjelen for risting, har brennerkjelen allerede en temperatur på 250 grader. Det er akkurat det samme, enten resultatet skal bli mørkbrente eller lysbrente bønner. Når kaffebønnene legges i den oppvarmede brennerkjelen, er de romtempererte. Derfor går temperaturen i kjelen først ned før den begynner å stige opp mot ønsket kjernetemperatur. Inn i kjelen blåses varm luft som holder en utgangstemperatur på 500 grader. Intensiteten i varmen som blåses inn i kjelen, reguleres ved hjelp av en dyse. Kjernetemperaturen av ALI Kaffes mørkbrente variant, er ca. 10 grader høyere enn temperaturen på bønnene som brukes til ordinær ALI. Selve brennetiden er ikke så ulik, men intensiteten i brenningen justeres av varmluften som blåses inn under prosessen.

Under brenning av bønner som skal brukes til espressokaffe, justeres utgangsvarmen ikke opp men ned. Istedenfor en utgangsvarme på 500 grader, ligger temperaturen her på mellom 375- og 380 grader. Men selve prosessen inne i brennerkjelen krever lengre tid. Normalt ligger da kaffebønnene i 15 til 16 minutter før avkjøling.


Anbefalte Ali produkter

Artikkelbilde Tork- om å være bærekraftig utenfor eget hjem

Vårt engasjement innen bærekraft er basert på tre hovedområder hvor vi mener produktene og tjenestene våre vil gjøre størst forskjell. Vårt mål er å redusere vårt CO2 avtrykk med 33% innen 2030. Dette skal skje via innovative løsninger.

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Artikkelbilde Rødt og hvitt kjøtt

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Her finner du en rekke produkter av rødt og hvitt kjøtt. Enten du er på utkikk etter et gourmetprodukt eller et rimeligere alternativ, har vi mye som vil passe for deg og ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Premium sortiment på kjøtt

Er du på utkikk etter et premiumprodukt til ditt serveringssted? Vi har produkter med høy kvalitet innen enhver produktgruppe. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Til kassen