Meze er midtøstens tapas. En herlig blanding av salater, rører, grillspyd og syltede grønnsaker som serveres sammen. Hver rett med sin egen smak og særpreg. Ofte deilig krydret, men ikke hete, både varme og avkjølte.
Hvilke oppskrifter fenger? Det er en fargerik verden av smaker, og det kan være vanskelig for noen å vite hvor man skal begynne. Spesielt hvis en ikke har kjennskap til dette fantastiske kjøkkenet fra før. Alle rettene lages etter smak og behag. Tykk, tynn, svak eller sterk. Fire porsjoner eller til en hel kantine. Slåtto har alle hovedingrediensene. Alle produktene som er nevnt passer også utmerket sammen med det det meste av det du allerede serverer på ditt kjøkken. Kun fantasien setter grenser! Vi bistår med tilpasninger til stedet ditt, så ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.
Hummus
Et produkt – mange muligheter Bruk Hummus naturell som base til å lage egne spennende serveringsforslag. Bruk som dip til grønnsaker, lunt brød eller tilbehør. Anrett hummus i dippskål og skap variasjon med dine favoritt-toppinger. Her er noen av våre forslag:
• Hummus original
• Kikerter, olivenolje, sesamfrø og sumac
• Hummus som toppes med tapenade eller hakkede sorte oliven
• Hummus som toppes med hakket Bakt / Grillet paprikafilét
• Harissa røres inn i hummusen. Toppes med tynne skiver av rød chili og sesamfrø
• Hummus toppet med en skje med
• Grønn chilisaus
Produkter til å lage hummus
Baba ganoush (auberginerøre/ dip)
Baba ganoush er et selvsagt innslag til mezebordet. Den er god til grillet mat samt i all sin enkelhet sammen med lunt brød. Smakfull og god som tilbehør eller dip
Ingredienser:
• Auberginepuré
• Tahina Sesampasta
• Sitron
• Hvitløksfedd
• Bladpersille
• Salt
• Pepper
• Granateple til pynt
• Gyrosbrød eller grov pita
Tahinasaus- hvordan lage selv?
Med eller uten persille. Tahinasausene er ypperlig som dipp eller saus til meze-retter. Særlig til vår lune falafel med søtpotet. Ekte vare og fri for allergener!
Ingredienser:
• Tahina Sesampasta
• Vann
• Saft fra sitron
• Hvitløksfedd
• Salt
• Pepper
• Bladpersille
Slik gjør du:
Tahina røres godt om før du tar fra boksen over i en bolle. Saft av sitron og hvitløksfedd kjøres i foodprosessor og tilsett tahina. Tilsett vann og rør til den får en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper Ønsker du å tilsette finhakket persille, blander du inn denne nå.
NYHET! Ikke lage selv, vi har ferdig! Tahinasaus 500ml NYHET fra 17.09.2024
Produkter til å lage Tahinasaus
Tabbouleh
Dette er en salat med persille, rødløk, cherrytomater og mynte. Besøker du Midtøsten, kan du være sikker på at du får servert tabbouleh, den friske salaten der persille og andre urter er viktige ingredienser. Du kan tilsette perlecouscous (NYHET) eller bulgur for å gjøre den mer mettende. Tabbouleh smaker nydelig til sommerens grillretter, eller som tilbehør til vinterens langtidsstekte ovnsretter.
Ingredienser:
• Cherrytomater
• Sitron
• Bladpersille
• Mynte
• Rødløk
• Granateple
• Granateplesirup
• Perlecouscous
• Bulgur grov
Slik gjør du:
Cherrytomater kuttes i små terninger Saften av sitron blandes inn. Bladpersille og mynte hakkes. Bland inn. Rødløk, kuttes fint i terninger (5mm x 5 mm) Granateplekjerner blandes inn.
Sparlitt granateple til pynt på toppen. Tilsett perlecouscous / bulgur hvis ønskelig
Produkter til å lage Tabbouleh
Harissa-marinert kylling med taboulleh Servert med lunt pitabrød og hummus
Ingredienser:
• Tyrkisk yoghurt
• Harrissa chilipaste
• Strimlet kyllingkjøtt
• Grovt Pitabrød
• Ingredienser hummusdipp
• Hummus Original
• Tzatziki
• Sumac
Serveres med: Tabbouleh (se tidligere oppskrift)
Hummusdip
Slik gjør du:
Bland youghurt og harissa i en bolle (marinade)
Legg kjøttet i marinaden. For mer smak la kjøttet marinere natten over.
Ta det marinerte kjøtt ut av marinaden og fordel i GN bakk for steking. Vend av og til, slik at alle biter får stekeflate. Alternativt kan det stekes i stekepanne.
Serveres med lunt pitabrød og hummusdressing.
Hummusdressing lages ved å blande sammen hummus og tzatziki i en bolle. To deler hummus mot én del tzatziki. Smak til med Sumac.
Falafel
Produkter til Harissa-marinert kylling med taboulleh
Falafel søtpotet med hummus
En deilig og smaksrik falafel laget på kikerter, smaksatt med søtpotet og chipotle. Server gjerne i rull eller pitabrød. Her på et fat med ulike hummusvarianter, lunt pitabrød og en fargerik tabbouleh. Produktet er allergenfritt og vegansk.
Ingredienser:
• Falafel Søtpotet
• Hummus Original
• Perlecouscous
Slik gjør du:
Falafel legges i GN bakk og stekes ferdige i ovnen Serveres gjerne med flere varianter av hummus som tidligere nevnt. Sprinkle gjerne over grønn chilisaus eller en god olivenolje for vakkert utseende og god smak. Er også veldig gode med tahinasaus.
Produkter til falafel søtpotet med hummus
Vi har flere oppskrifter i banken. Mange fler! Disse kan enkelt tilpasses ditt kjøkken. Så ikke nøl med å ta kontakt, så lager vi en fest for sansene.
Se vår nettside