Viktigheten av god hygiene - info fra Lilleborg

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Annonsørinnhold

Viktigheten av god hygiene - info fra Lilleborg

Infeksjoner kan forhindres eller kontrolleres ved å redusere mulighetene for smitteoverføring. Ved å ta i bruk grunnleggende prinsipper i infeksjonskontroll så er vi på god vei. I disse prinsippene ligger bl.a. god håndhygiene og overflatehygiene.

Derfor er en av de viktigste tiltakene vi kan gjøre å sørge for tilgang og gode rutiner så håndhygiene, renhold og desinfeksjon kan gjennomføres på en trygg måte.

Under gunstige forhold kan viruset overleve på overflater i flere dager. Smittestoffer på overflater kan bidra til smitteoverføring fra en person til en annen. Smitte forebygges ved regelmessig og riktig renhold av områder. Områder med høy gjennomfart av mennesker og hyppige kontaktpunkter vil ha stor belasting og risiko for smitteoverføring. Økt hyppighet av ordinære gode metoder og rutiner sammen med økt fokus på belastede områder vil sikre at risiko for smitte reduseres betraktelig.

Viktige fokusområder for smitteforebygging 

 

Håndhygiene; enkelt og effektivt, men tilgjengelig nok?
God håndhygiene er det enkleste og mest kostnadseffektive tiltaket vi kan gjøre for å holde oss friske, fordi det er umulig å vite med sikkerhet om det vi berører er forurenset. Dette gjør håndhygiene til en av de viktigste infeksjonsforebyggende tiltakene i tillegg til å holde avstand og bli hjemme ved symptomer.

Enkel tilgang på håndvask eller hånddesinfeksjon er det beste tiltaket for å sikre at folk faktisk utfører håndhygiene ofte nok. Lilleborg har et bredt utvalg av såper, kremer og hånddesinfeksjon i ulike dispenser-systemer. Et gulvstativ med hånddesinfeksjon kan settes opp i alle miljøer. Intellicare hybrid dispenser, en patentert berøringsfri dispenser som også kan brukes manuelt om det skulle bli behov for det. Vårt nyeste hånddesinfeksjonsmiddel er SURE Instant Hand Sanitizer, er et 100% plantebasert middel i skumform. SURE har utmerket effekt mot virus (som H1N1 og Korona), bakterier, gjær og sopp. Sammen med Soft Care Des E er disse utmerkede produkter til hånddesinfeksjon.

 

Intellicare gulvdispenser pdnr. 5066386
RAL gulvdispenser epdnr.5563853
Intellicare hybrid dispenser hvit epdnr. 4868832
Intellicare hybriddispenser sort epdnr. 4868824
Soft Care Des E epdnr. 4923595
SURE instant Hand Sanitizer epdnr. 5068820
Dryppskål sort epdnr. 4875829

 

Lilleborg har også større forpakninger av hånddesinfeksjon. Dosering kan skje direkte fra 5 L kanne ved hjelp av pumpe eller ved å fylle over på mindre emballasje og doseringsløsninger dersom dette er ønskelig.


Hand Disinfectant epdnr. 5569900
Doseringspumpe 5L epdnr. 5603337

Overflatehygiene, viktig infeksjonsforebyggende tiltak.

NIC_5025_900x600.jpg

 

Mikrofiber

Lilleborg anbefaler bruk av mikrofiberkluter og -mopper til rengjøring av alle generelle overflater hvor ikke særskilte prosedyrer er anbefalt. Gode mikrofiberprodukter har god rengjøringseffekt og vil effektivt fjerne smuss og mikroorganismer som er festet til smusset. Tester utført hos uavhengig testinstitutt viser at mikrofiber av høy kvalitet kan fjerne opp til 99,99% av bakterier og sopp. Lilleborg anbefaler sentrifugetørre (lett fuktige) kluter for best mulig resultat. Mymicro klutene er svanemerket.

 

Mymicro blå epdnr. 4877049
Mymicro rød epdnr. 4876801

 

Desinfeksjon

I et normalt daglig renhold vil desinfeksjon kun være aktuelt på utsatte områder. I perioder med økt bekymring for smitte velger man likevel ofte å øke frekvensen av desinfeksjon. Dette vil først og fremst benyttes preventivt på utsatte og hyppig berørte flater med høy risiko for smitteoverføring. Ettersom håndhygiene ikke har langtidsbeskyttende virkning, vil ikke hendene lenger være «rene» så snart de har berørt en forurenset overflate. Derfor er det viktig å sikre tilstrekkelig overflatehygiene i tillegg til god håndhygiene.

 

Lilleborg fører mange forskjellige desinfeksjonsmidler. Oxivir Excel Wipe (epdnr. 5636527) er en bredspektret desinfeksjons- og rengjøringsserviett. Produktet har kort virketid og er basert på AHP teknologi; patentert hydrogenperoksid. Surface Disinfectant og Suma alcohol spray er desinfeksjon basert på alkohol og er begge «ready to use» varianter som ikke trenger etterskylling slik bestselgeren Suma Bac D10 krever.

 

Uansett hvilket produkt du velger må desinfeksjonsmidler anvendes på forsvarlig vis. Les alltid merkeetiketten og produktopplysningene før bruk. For ytterligere Covid-19 informasjon anbefaler vi Lilleborgs hjemmeside. https://www.lilleborg.no/covid-19/

 

Lilleborg-100.jpg  Her finner du varekatalogen til Lilleborg


Hygieneprodukter fra Lilleborg

Artikkelbilde Rødt og hvitt kjøtt

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Her finner du en rekke produkter av rødt og hvitt kjøtt. Enten du er på utkikk etter et gourmetprodukt eller et rimeligere alternativ, har vi mye som vil passe for deg og ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Trenger du inspirasjon til å lage enda bedre takeaway?

Ønsker du å starte med takeaway? Eller gjøre takeaway fra ditt serveringssted enda bedre? Christian André Pettersen gir deg mange gode tips til hvordan du kan ta din restaurant til nye høyder innen takeaway.

Artikkelbilde Sett en vinner på menyen!

NM i kjøtt gikk av stabelen i forrige uke og på pallen var flere av Unil +sine produkter. Se hvilke her!

Artikkelbilde Digitale verktøy

Trenger du verktøy til besøksregistrering, digital betaling, bestilling? Kundebehovet har snudd seg fort den siste tiden, og flere aktører er flinke til å tilpasse seg den nye hverdagen. Her får du en oversikt over forskjellige løsninger som er laget for serveringsbransjen.

Artikkelbilde Tid for vilt!

Det er tid for å sette vilt på menyen. Vi i Unil+ har et bredt viltsortiment, alt fra villsvin, hjort, dåhjort og ikke minst fantastisk reinsdyr fra Finnmark Rein.