Lantmännen Unibake er lidenskapelig opptatt av god bakst

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Annonsørinnhold

Lantmännen Unibake er lidenskapelig opptatt av god bakst

Vi er et ledende internasjonalt bakerikonsern med ekspertise på frosne bakervarer for storhusholdning og detaljhandel. Vi i Lantmännen Unibake er lidenskapelig opptatt av god bakst og jobber kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen, og å sette nye standarder for brødets muligheter. I dag er vi en av Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare.

 

 

Vårt hjerte på Langhus

Ved Langhus sør for Oslo dufter det ofte nybakt. Her lager vi våre pølse- og hamburgerbrød som er kjent under merkenavnet Hatting. Her har vi dedikerte medarbeidere med høy kompetanse og stor lidenskap for god bakst. I januar 2019 startet vi også å bake hvetebaksten vår på Langhus. Noe vi er meget stolte av.

 

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Vår historie startet i 1880 med 32 år gamle Viggo Schulstad. Han visste ikke så mye om brød, men så forretningsmuligheter i den økende urbaniseringen i Danmark, og kjøpte et rugbrødsbakeri i Store Kongensgade i København. Til tross for knallhard konkurranse og en lang rekke andre utfordringer, ble det starten på ”Viggo Schulstad's Bagerier”, som noen år senere skulle vise seg å bli banebrytende.

 

Maltet brød uten bismak - en revolusjon

På 1880-tallet ble rugbrød laget av veldig syreholdig mel, noe som skapte mageproblemer for mange og dermed var et hodebry for leger. Viggo Schulstad kom over en artikkel skrevet av kjemiker Christian Ludwigsen, som hevdet at han hadde funnet en bedre måte å bake sunnere rugbrød på. Sammen startet de to ildsjelene jakten på syrefritt brød.

Det var heller ikke uvanlig å finne sigarettsneiper i brødene, noe Viggo Schulstad ikke syntes hørte hjemme i et kvalitetsbakeri. I 1893 innførte han røykeforbud og annen bruk av tobakk i produksjonen, samt påbud om å bruke strømper og sko. Han forsto at kvalitetsbrød må bakes i sunne og rene miljøer, og ble et forbilde i revolusjonen av brødindustrien.

Etter å ha innført elektrisk belysning, rengjøringsfasiliteter og kurs i hygiene, kom den virkelig store revolusjonen i 1896: Lanseringen av et banebrytende maltet brød uten surdeig og med dokumenterte fordeler for fordøyelsen. Da tok virksomheten virkelig fart som en ledende leverandør av bakervarer.

 

Langt foran sin tid

Pionérene Viggo Schulstad og Christian Ludwigsen ble raskt anerkjent som bakerieksperter, fast bestemte på å forbedre alle detaljer i produksjonen. I 1902 åpnet Schulstad et nytt bakeri med samtlige teknologiske nyskapninger som fantes på den tiden. De lå også langt foran sin tid ved å satse på friske råvarer, god hygiene og gode arbeidsvilkår for medarbeiderne.

Under første verdenskrig steg prisene på råvarer voldsomt, og mange virksomheter gikk konkurs. Viggo Schulstad endret taktikk og slo sammen fire store København-bakerier i én virksomhet. Produksjonsprinsippene og kulturen fra Schulstad ble implementert i alle bakeriene, og grunnlaget for det moderne Schulstad ble lagt.

 

Vi bærer arven til Schulstad videre

Nå, over 100 år etter at Viggo Schulstad startet opp, lever lidenskapen hans for god bakst, kvalitet og innovasjon videre hos oss i Lantmännen Unibake. Det er med stolthet og glede vi hver dag jakter på nye innovative løsninger for å kunne levere det beste innen bakervarer. Akkurat som Viggo Schulstad gjorde.

 

Her kan du ta en titt på vårt smaksrike sortiment

 

 

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.

 

 


Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Artikkelbilde ASKO kampanje for februar

Nytt år, ny meny! I hele februar får du gode rabatter på en mengde produkter til ditt serveringssted!

Artikkelbilde Nonfood

ASKO er en totalleverandør, noe som innebærer at vi også tilbyr nonfood-produkter. I sortimentet vårt vil du derfor finne en rekke produkter du kanskje ikke umiddelbart forbinder med oss. Innen varegruppen nonfood finner du over 3900 produkter.

Artikkelbilde Tørrvarer

Tørrvarer er en stor og allsidig kategori med mange tusen varelinjer.

Til kassen