Norsk lam i sesong – til din høstmeny!

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde
Annonsørinnhold

Norsk lam i sesong – til din høstmeny!

Vi har verdens beste lam i Norge – med en helt unik historie! Gilde Lam frå Hardanger er sunne og friske lam rett fra fjellbeite, engasjerte bønder som tar vare på dyra og kyndige hender på Nortura Sandeid som foredler produktene.

De fleste forbinder Hardanger med flott natur, epletrær, bratte fjellsider og fjorden som snor seg innover landskapet. Nasjonalromantikk og brudeferd… Hardangerområdet har godt, næringsrikt jordsmonn. Mye nedbør gir frodig natur og de høye fjellsidene gjør at dalen holder godt på varmen. Regionen har veldig mange små gardsbruk som driver med sau. Små besetninger gir god kvalitet og bonden har mulighet til tett oppfølging av hvert enkelt dyr. Nortura har 200 sauebønder som holder til i området Jondal – Eidfjord – Ullensvang – Ulvik - Granvin – Kvam og Odda, og som leverer til serien «Lam frå Hardanger»

 

Lam-frå-Hardanger_til-artikkel_600x400.png

 

Lam frå Hardanger beiter på Hardangervidda og i området rundt Folgefonna, fra jonsok (24.6.) til første helg i september. Før dette, i mai måned, går de på innmarksbeite i nærheten av gården. Når lammene hentes hjem på høsten, så drives de over fjellet tilbake til gården. Dette tar 2-3 dager og alle store og små deltar på dette. Dyrene blir da sortert når de kommer hjem – og lammene som skal slaktes går rett på slaktebilen.

 

På fabrikken på Sandeid i Vindafjord kommune, slaktes og skjæres lammene ned av kyndige hender. Her foredles lammene ned til de beste stykningsdelene og pakkes klart til kundene.

 

Når du setter Lam frå Hardanger på menyen; fortell gjesten om opprinnelsen og kvaliteten. Det bidrar til å heve gjestens matopplevelse.

 

Lam-frå-Hardanger_til-artikkel4_600x400 (002).png

Norsk lammekjøtt er en stjerne på råvarehimmelen

Hva er det som gjør at kjøttet fra norske lam holder så høy kvalitet og smaker så godt? Det mest åpenbare svaret er kosten. Norske lam har en variert og rik, naturlig kost med mye planter, gress, lyng og urter. Dette er næringsrikt fôr som gir kjøttfulle dyr og nydelig smakskarakter til kjøttet.

 

Sauehold har århundrelange tradisjoner i Norge, og dyra er som skapt for våre forhold. De tåler det hardføre klimaet her nord og finner mat de liker både ved kysten, i innlandet og på fjellet. Sauen utnytter beiteressurser i områder der det er vanskelig med annet husdyrhold, og bidrar dermed til å holde kulturlandskapet åpent og hindre gjengroing.

 

Her hjemme spiser vi først og fremst kjøtt fra lam, og vi spiser det meste om høsten når det ferske lammekjøttet blir tilgjengelig for hele befolkningen. De fleste delene av lammet er møre og klarer seg med kort tilberedningstid i panne, på grill eller i ovn. Men tradisjonsmat som pinnekjøtt, smalahove og komle er i vinden som aldri før. Norsk lammekjøtt er en stjerne på råvarehimmelen. Det er det lov å være stolt av.

 

Gilde-logo---Fra-den-norske-bonden.png


Produkter i Lam frå Hardanger serien

Artikkelbilde Premium sortiment på kjøtt

Er du på utkikk etter et premiumprodukt til ditt serveringssted? Vi har produkter med høy kvalitet innen enhver produktgruppe. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Tre sorter – hundrevis av varianter

Botanisk sett skjelnes det bare mellom 3 sorter kaffe; Coffea Arabica, Coffea Robusta og Coffea Liberica. Den siste av disse utgjør kun mellom 1-2 prosent av all kaffe som dyrkes, og er i praksis uinteressant – også fordi den kvalitetsmessig ikke kan konkurrere med de to andre sortene.

Artikkelbilde Husk alkoholfrie alternativer

Alkoholfritt øl har vært i forholdsvis sterk vekst over en lengre periode. Serveringssteder har krav i bevillinger til å kunne presentere et alkoholfritt sortiment som står i stil med det alkoholholdige sortimentet. Dette vet flere og flere forbrukere å benytte seg av. I dag tilbys også en større og større mengde alternativer i takt med salgsøkningen. Siste skudd på stammen er UTEN Ananas.

Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Viktigheten av god hygiene - info fra Lilleborg

Infeksjoner kan forhindres eller kontrolleres ved å redusere mulighetene for smitteoverføring. Ved å ta i bruk grunnleggende prinsipper i infeksjonskontroll så er vi på god vei. I disse prinsippene ligger bl.a. god håndhygiene og overflatehygiene.

Til kassen