Bilde
Annonsørinnhold

Nydelig spekemat til sommeren

La maidagene fylles med tradisjon, ekte handverk og matglede.

Våren er her og høytidene står i kø gjennom hele måneden. Men, mai er også høytid for møtevirksomhet, seminarer og konferanser. Det er med andre ord en hektisk periode for de aller fleste, også for oss i matbransjen.

 

Med spekemat og spekepølse har du muligheten til å servere smakfull mat med tradisjon. Enten det er som forrett, til koldtbordet eller som spennende møtemat. Dessuten er det raskt å tilberede. Har du spekemat har du et utallige muligheter som nesten alltid faller i smak!

 

Se vår nye spekematbrosjyre for inspirasjon og tips!

 

 

Populære produkter fra Tind

Tind er spesialist på å få frem produktenes særegenheter. God spekemat skal smake det det er. Dette betyr blant annet lavt saltnivå og langsom modning. Kjøttsmaken skal frem i balanse med spennende krydder og urtetilsetninger. Lange tradisjoner og stor grad av ekte handverk gjennom hele produksjonsprosessen sikrer det beste resultatet. Noen utvalgte favoritter:

 

Coppaskinke.  Langtidsmodnet og marinert svinenakke. Kjøttet er marinert med krydder inkl sennep, saltet og speket.

 

Godt modna spekeskinke. Langtidsmodnet, lav på salt.

 

Speket pølse med fennikel. Årets smak! Vokst seg frem til å bli en favoritt blant flere og flere!

 

Vellagret salamitype. En annerledes og unik salami med hvitløk og sennep. Kjøttfull!

 

Populære produkter fra Stranda og Grilstad

På Stranda møtes mild og fuktig luft fra fjorden med vindene fra Sunnmørsalpene. Dette skaper gode forhold for speking av kjøtt, og allerede mot slutten av 1800-tallet ble det etablert håndverksproduksjon av spekemat. I dag spekes produktene i moderne klimarom der den friske luften tas inn. Norges mest spiste spekeskinke kommer fra Stranda og heter selvfølgelig «Strandaskinke». Serverer du Strandaskinke eller andre produkter fra Stranda er du sikker på resultatet. Høy kvalitet og smaker de aller fleste liker. Og, husk. Strandaskinke kan bare lages på Stranda! Her er noen bestselgere:

 

  • Spekeskinke brett Stranda. Norges mest spekeskinke! Finnes også i flere andre forpakningsalternativ. Se bildekarusell nederst i artikkelen!
  • Stranda Fenalår. Naturlig og smakfull. En norsk matskatt. Finnes i flere varianter. Se bildekarusell nederst i artikkelen!
  • Mørsnacks Stranda. Et populært «snacksprodukt», som passer til alle anledninger.

TIND og GRILSTAD produkter
Artikkelbilde Engangsbeger fra de dype finske skoger

Huhtamaki ble etablert allerede i 1920 i Finland og den finske fabrikken har i en årrekke produsert engangsbeger til det Nordiske markedet.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Linella

Kortreiste servietter produsert i Norge.

Artikkelbilde Brødrene Øyo kniver

Brødrene Øyo på Geilo har laget verktøy, økser, kniver, kjøkkenutstyr og gaveartikler i over 130 år. Kvalitet er grunnstenen i familiebedriften, og slik har det vært siden Knut Øyo startet historien i 1882.

Artikkelbilde Gourmet carrot bar!

Ekte amerikansk, saftig gulrotkake!