Bilde

Kalix Löjrom - en unik delikatesse

Kalix Löjrom er et unikt produkt, og det kan bare utvinnes fra fisken ”siklöja” (lagesild på norsk) fanget i Bottenvikens brakkvann.

Det er bare rogn fra siklöja, fisket og bearbeidet i kommunene Haparanda, Kalix, Luleå og Piteå som får kalles Kalix Löjrom.


Gastronomiske eksperter anser Kalix Löjrom for å være enestående i konsistens, farge og smak. Men også i rent vitenskapelige termer er Kalix Löjrom unik med sitt mineralinnhold.

Den kjente svenske vinspesialisten Rickard Juhlin uttrykker det på følgende måte:

 

”Det som først og fremst skiller Kalix Löjrom fra annen rogn er den ekstreme renheten  og lignende mineralsk særpreg som kjennetegner en riktig god champagne”.

 

Kalix löjrom, Boks 500g  •  EPD varenr: 5227558


Kalix Löjrom
Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Fresh opp din salatbar!

Fem-om-dagen, altså 500 gram med frukt og grønt hver eneste dag, har lenge vært malen for et normalt, sunt kosthold. Nå viser forskning at en salatbar i kantinen inspirerer til halvparten til lunsj.

Artikkelbilde Ti ting du kanskje ikke visste om vafler

Den norske vaffelen er egentlig svensk, men rekorden på verdens største vaffel er det en nordmann som sitter på.

Artikkelbilde Gjør deg klar til sommeren med Slush og Frappe

Vi introduserte slush her i landet i 1980, og siden 1990 har vi produsert slushprodukter på egen fabrikk i Stavanger.

Artikkelbilde Ain't no thing like a chicken wing

I Vestfold Fugl er vi opptatt av å benytte hele kyllingen og slår nå et slag for vinger og klubber, en fantastisk råvare, som stadig flere kokker setter på menyen.