Plastposer?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Plastposer?

ASKO har meldt seg inn i Handelens Miljøfond fra 1.januar.

Medlemskap i Handelens Miljøfond

1. januar ble ASKO medlem av Handelens Miljøfond. Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond, og er handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Medlemskapet i fondet betyr at for hver uprofilerte plastbærepose du kjøper av ASKO, går 50 øre til fondet der pengene er øremerket miljøtiltak som bidrar til å redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere forbruket av plastbæreposer. Eksempler på slike tiltak er teknologi, oppryddingstiltak, og relevante forsknings- og utviklingstiltak i både Norge og utlandet. ASKO er glad for å kunne bidra til fondet og de viktige tiltakene de støtter! 

Les mer om Handelens Miljøfond og tiltakene de støtter her

 

Prisendring

Fra og med 1. januar 2020 vil NorgesGruppen også betale kontingent på 50 øre per pose eks. mva. på uprofilerte plastbæreposer som selges gjennom våre kanaler.

Vi oppfordrer alle våre kunder som også kjøper plastbæreposer gjennom andre kanaler til å bli med på dugnaden og melde seg inn i Handelens Miljøfond.

 

Stenqvist har de gode alternativene

Stenqvist er en av skandinavias største emballasje produsenter, med en fabrikk i Norge og 3 fabrikker i Sverige. De ble grunnlagt i 1894 og har med dette en lang og bred erfaring innen emballasje bransjen. De tillhører også en av Europas største grupper av emballasje produsenter, og har med det søsterfabrikker i 13 land i Europa.

Alle papirposer til det norske markedet produseres på deres fabrikk i Nissafors i Sverige, hvor de bruker utelukkende papir fra skandinaviske papirprodusenter.
Disse igjen bruker kun tømmer fra skandinaviske bærekraftige skogsbruk i sin produksjon, dette er et ufravikelig krav. Dette er med andre ord kortreiste og bærekraftige produkter.
Stenqvist har et stort fokus på miljø og klima utfordringene vi er inne i, og streber etter å levere produkter med så lavt fotavtrykk som mulig.
Papirbæreposer er produsert av fornybare ressurser, som gir de et stort fortrinn mot fossile alternativer som plast.Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Bli bedre kjent med våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Artikkelbilde Hygieniske løsninger for god overflatehygiene

I tillegg til å følge riktige rutiner for håndhygiene, er rengjøring og desinfisering av overflater like viktig for å bremse spredningen av virus og drepe bakterier. Smittekilder kan holde seg på overflater og være en trussel i flere dager hvis de ikke fjernes på riktig måte.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Til kassen