Plastposer?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Plastposer?

ASKO har meldt seg inn i Handelens Miljøfond fra 1.januar.

Medlemskap i Handelens Miljøfond

1. januar ble ASKO medlem av Handelens Miljøfond. Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond, og er handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Medlemskapet i fondet betyr at for hver uprofilerte plastbærepose du kjøper av ASKO, går 50 øre til fondet der pengene er øremerket miljøtiltak som bidrar til å redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere forbruket av plastbæreposer. Eksempler på slike tiltak er teknologi, oppryddingstiltak, og relevante forsknings- og utviklingstiltak i både Norge og utlandet. ASKO er glad for å kunne bidra til fondet og de viktige tiltakene de støtter! 

Les mer om Handelens Miljøfond og tiltakene de støtter her

 

Prisendring

Fra og med 1. januar 2020 vil NorgesGruppen også betale kontingent på 50 øre per pose eks. mva. på uprofilerte plastbæreposer som selges gjennom våre kanaler.

Vi oppfordrer alle våre kunder som også kjøper plastbæreposer gjennom andre kanaler til å bli med på dugnaden og melde seg inn i Handelens Miljøfond.

 

Stenqvist har de gode alternativene

Stenqvist er en av skandinavias største emballasje produsenter, med en fabrikk i Norge og 3 fabrikker i Sverige. De ble grunnlagt i 1894 og har med dette en lang og bred erfaring innen emballasje bransjen. De tillhører også en av Europas største grupper av emballasje produsenter, og har med det søsterfabrikker i 13 land i Europa.

Alle papirposer til det norske markedet produseres på deres fabrikk i Nissafors i Sverige, hvor de bruker utelukkende papir fra skandinaviske papirprodusenter.
Disse igjen bruker kun tømmer fra skandinaviske bærekraftige skogsbruk i sin produksjon, dette er et ufravikelig krav. Dette er med andre ord kortreiste og bærekraftige produkter.
Stenqvist har et stort fokus på miljø og klima utfordringene vi er inne i, og streber etter å levere produkter med så lavt fotavtrykk som mulig.
Papirbæreposer er produsert av fornybare ressurser, som gir de et stort fortrinn mot fossile alternativer som plast.Artikkelbilde Ha spennende alkoholfrie alternativer på menyen!

Har du vært sjåfør, gravid eller av en annen grunn ikke drukket alkohol på restaurant eller byen? Det kan bli kjedelig å bare drikke brus eller alkoholfritt øl. Her har vi samlet noen ideer til alkoholfri drikke du kan ha på menyen.

Artikkelbilde Tørrvarer

Tørrvarer er en stor og allsidig kategori med mange tusen varelinjer.

Artikkelbilde Visste du at kaffefilter er et av de viktigste elementene for å få god kaffe?

Vi legger mye energi i å lage god mat fra gode råvarer, men tenker du på hvilke kaffefilter du bruker når du lager kaffe?

Artikkelbilde Is fra Bamsrudlåven

Is laget av ureiste og kortreiste råvarer! Bamsrudlåven lager en melkeis basert på ferske lokale råvarer - Melken er fra naboens kuer og eggene er fra gårdens høner.

Artikkelbilde Norden water - fra en kilde dypt ned i jorden

Norden water er Natural still water som er tappet fra en kilde dypt ned i jorden. Dette gir en holdbarhet opp mot 2 år.

Til kassen