Plastposer?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Plastposer?

ASKO har meldt seg inn i Handelens Miljøfond fra 1.januar.

Medlemskap i Handelens Miljøfond

1. januar ble ASKO medlem av Handelens Miljøfond. Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond, og er handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Medlemskapet i fondet betyr at for hver uprofilerte plastbærepose du kjøper av ASKO, går 50 øre til fondet der pengene er øremerket miljøtiltak som bidrar til å redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere forbruket av plastbæreposer. Eksempler på slike tiltak er teknologi, oppryddingstiltak, og relevante forsknings- og utviklingstiltak i både Norge og utlandet. ASKO er glad for å kunne bidra til fondet og de viktige tiltakene de støtter! 

Les mer om Handelens Miljøfond og tiltakene de støtter her

 

Prisendring

Fra og med 1. januar 2020 vil NorgesGruppen også betale kontingent på 50 øre per pose eks. mva. på uprofilerte plastbæreposer som selges gjennom våre kanaler.

Vi oppfordrer alle våre kunder som også kjøper plastbæreposer gjennom andre kanaler til å bli med på dugnaden og melde seg inn i Handelens Miljøfond.

 

Stenqvist har de gode alternativene

Stenqvist er en av skandinavias største emballasje produsenter, med en fabrikk i Norge og 3 fabrikker i Sverige. De ble grunnlagt i 1894 og har med dette en lang og bred erfaring innen emballasje bransjen. De tillhører også en av Europas største grupper av emballasje produsenter, og har med det søsterfabrikker i 13 land i Europa.

Alle papirposer til det norske markedet produseres på deres fabrikk i Nissafors i Sverige, hvor de bruker utelukkende papir fra skandinaviske papirprodusenter.
Disse igjen bruker kun tømmer fra skandinaviske bærekraftige skogsbruk i sin produksjon, dette er et ufravikelig krav. Dette er med andre ord kortreiste og bærekraftige produkter.
Stenqvist har et stort fokus på miljø og klima utfordringene vi er inne i, og streber etter å levere produkter med så lavt fotavtrykk som mulig.
Papirbæreposer er produsert av fornybare ressurser, som gir de et stort fortrinn mot fossile alternativer som plast.Artikkelbilde Il Primo One-Shot - passer alle størrelser utsalgssteder

Vår iskrem, frozen yoghurt og sorbet er laget etter originale italienske oppskrifter. De har en unik kremaktig konsistens og fås i mange forskjellige smaksvarianter.

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Artikkelbilde Sjømat

Det finnes mye god fisk, og av helsemessige årsaker bør vi øke forbruket. Det kan du gjøre noe med! En annen god grunn til å velge fisk og skalldyr på menyen, er sjømatens lave CO2-avtrykk.

Artikkelbilde De 3 beste burgerne til sommerens meny

Her er tre gode produkter til din sommerburger!

Artikkelbilde Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Til kassen