Bilde

Havrotto med Den Sorte Havre!

Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.

 

Vil du prøve havrotto? Her er produktene

 

 

Her finner du også oppskriften: 

 

Til 4 porsjoner

  • 4 dl usprøytet Steel Cut havre – Sorte Havre

  • 2 stk sjalottløk, finkuttet

  • 3 dl hvitvin

  • 8 dl kyllingkraft

  • 50 g Norsk parmesan – Bufar fra Valdres Ost

  • Nduja (etter smak)

  • Kyllingbryst

 

Slik gjør du:

  1. Lag havrottoen
  2. Fres sjalottløk blank i en stor gryte. Ha i havren.

  3. Hell over hvitvin og kok inn.

  4. Tilsett over halvparten av kyllingkraften og la småkoke. Spe på med mer kyllingkraft underveis – havren må ikke koke tørr. Rør godt.

  5. Når havren er ferdig kokt (ca. 20–25 min), rør inn parmesan og smak til med salt.

 

Tips: Bruk gjerne en vid gryte eller stekepanne for jevn koking.

 

2. Tilbered topping

  • Klem nduja ut i små biter og stek lett i panne.

  • Stek kyllingbryst til gjennomstekt, og skjær i skiver.

 

3. Servering

  • Fordel havrotto på tallerkener.

  • Legg kyllingskivene på toppen.

  • Dryss over nduja-biter og litt av oljen fra stekingen.

 

Smakstips

Nduja gir et lite sting som passer perfekt til kyllingens milde smak og den nøtteaktige havren.

 

Velbekomme! 


Artikkelbilde Bakevarer for profesjonelle kjøkken

Bakervarer er en stor kategori bestående av både produkter som er klare til bruk og produkter som du kan sette din egen signatur på. Produktene trenger minimalt med bearbeiding før de serveres, og er derfor svært praktiske for mange av våre kunder. Vi har både ferske, langtidsholdbare og dypfryste produkter.

Artikkelbilde Smaksrike småretter fra Rørosmeieriet

Smaksrike og digge tygg fra Røros – perfekt til aperitiffen. Rørosmeieriet vekker appetitten og egner seg godt både til aperitiffen, som forrett eller til tapasbordet.

Artikkelbilde EPD-endringer på produkter fra Matbørsen

Nytt EPD-nummer på 13 produkter fra Matbørsen. Se oversikt over alle produktene her.

Artikkelbilde Slik blir softis-salget en suksess i sommer!

Softis fra Hennig-Olsen er en sikker vinner med høy lønnsomhet. Med deres nye softiskonsepter kan du tilby unike smaksopplevelser, friste flere kunder og øke salget – uten store investeringer.

Artikkelbilde Matskatter fra Røros & Østerdalen

Vi i ASKO Servering ønsker å takke for en kjempe fin tur gjennom Nord Østerdalen og Røros! Vi har samlet sammen produktene vi fikk smake på, samt litt mer informasjon om alle leverandørene vi besøkte!