Havrotto med Den Sorte Havre!
Vil du prøve havrotto? Her er produktene
Her finner du også oppskriften:
Til 4 porsjoner
-
4 dl usprøytet Steel Cut havre – Sorte Havre
-
2 stk sjalottløk, finkuttet
-
3 dl hvitvin
-
8 dl kyllingkraft
-
50 g Norsk parmesan – Bufar fra Valdres Ost
-
Nduja (etter smak)
-
Kyllingbryst
Slik gjør du:
- Lag havrottoen
-
Fres sjalottløk blank i en stor gryte. Ha i havren.
-
Hell over hvitvin og kok inn.
-
Tilsett over halvparten av kyllingkraften og la småkoke. Spe på med mer kyllingkraft underveis – havren må ikke koke tørr. Rør godt.
-
Når havren er ferdig kokt (ca. 20–25 min), rør inn parmesan og smak til med salt.
Tips: Bruk gjerne en vid gryte eller stekepanne for jevn koking.
2. Tilbered topping
-
Klem nduja ut i små biter og stek lett i panne.
-
Stek kyllingbryst til gjennomstekt, og skjær i skiver.
3. Servering
-
Fordel havrotto på tallerkener.
-
Legg kyllingskivene på toppen.
-
Dryss over nduja-biter og litt av oljen fra stekingen.
Smakstips
Nduja gir et lite sting som passer perfekt til kyllingens milde smak og den nøtteaktige havren.
Velbekomme!
Utforsk en verden av småretter
I en verden med økende kostnader og bekymringer er det viktigere enn noen gang å kunne finne en måte å koble av og kose seg på, og da er det perfekt med noen gode snackingprodukter! Snacking er sosialt, enkelt og rimelig. Ved å tilby et godt utvalgt fra vårt rikholdige sortiment av snacking, dipper og andre godbiter øker du omsetningen, og får mer fornøyde kunder.
Plastpartnerskapet 2026
Sammen kutter vi plast – bli med på endringen! ASKO Servering er en del av Plastpartnerskapet 2026, som er et samarbeid mellom myndigheter og næringsliv for å redusere forsøpling fra engangsplastprodukter til mat og drikke.
Høstens nye produkter fra Nortura PROFF!
Denne høsten introduserer vi Gilde Porchetta, en klassisk rett med italienske smaker, men laget av norsk råvare. I tillegg kommer to nye spennende produkter av kalv. Et helt nytt konsept fra oss er Gilde Ungsau der vi serverer råvarer fra norsk ungsau; bogknoke og bog i skiver. Vi lanserer også en fersk variant av vårt Livèchekylling salatkjøtt!
Extra glade gjester er god forretning
«Det Lille Extra» er et menykonsept som gjør det mulig å tilby nettopp hva det lover. Å overraske gjesten ved å by på noe ekstra som overgår forventningene. Samtidig som det er utviklet med kokken i tankene. Med enkle midler vil de fleste kjøkken kunne overraske gjesten med spennende smaker.
Ost og alkoholfritt
Vi har et stort utvalg av oster og alkoholfri drikke i vårt sortiment - her får du tips til hvordan du kan skape gode smaksopplevelser med ulike kombinasjoner!