Bilde

Havrotto med Den Sorte Havre!

Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.

 

Vil du prøve havrotto? Her er produktene

 

 

Her finner du også oppskriften: 

 

Til 4 porsjoner

  • 4 dl usprøytet Steel Cut havre – Sorte Havre

  • 2 stk sjalottløk, finkuttet

  • 3 dl hvitvin

  • 8 dl kyllingkraft

  • 50 g Norsk parmesan – Bufar fra Valdres Ost

  • Nduja (etter smak)

  • Kyllingbryst

 

Slik gjør du:

  1. Lag havrottoen
  2. Fres sjalottløk blank i en stor gryte. Ha i havren.

  3. Hell over hvitvin og kok inn.

  4. Tilsett over halvparten av kyllingkraften og la småkoke. Spe på med mer kyllingkraft underveis – havren må ikke koke tørr. Rør godt.

  5. Når havren er ferdig kokt (ca. 20–25 min), rør inn parmesan og smak til med salt.

 

Tips: Bruk gjerne en vid gryte eller stekepanne for jevn koking.

 

2. Tilbered topping

  • Klem nduja ut i små biter og stek lett i panne.

  • Stek kyllingbryst til gjennomstekt, og skjær i skiver.

 

3. Servering

  • Fordel havrotto på tallerkener.

  • Legg kyllingskivene på toppen.

  • Dryss over nduja-biter og litt av oljen fra stekingen.

 

Smakstips

Nduja gir et lite sting som passer perfekt til kyllingens milde smak og den nøtteaktige havren.

 

Velbekomme! 


Artikkelbilde Magiske juledesserter med iskrem fra Hennig-Olsen

Her er våre beste tips til å løfte julens dessertmeny: med kremen av iskrem som base kan du enkelt lage klassiske og kreative juledesserter.

Artikkelbilde Sugerør

I vårt sortiment kan du alltid være trygg på at du kun finner sugerør som er gode alternativer til plastsugerør.

Artikkelbilde Ndujamajones

Ndujamajones er en spennende og smakfull vri på den klassiske majonesen. Denne krydrede italienske pølsebasen tilfører en rik og intens smak som gjør den perfekt til alt fra sandwich og burgere til dip for grønnsaker og pommes frites. Enkel å lage og imponerende i smak, ndujamajones vil raskt bli en favoritt hos dine gjester.

Artikkelbilde Tørrvarer

Utforsk vårt utvalg av kolonialvarer – alt fra mel og pasta til krydder og hermetikk, perfekt for storkjøkken.

Artikkelbilde Extra glade gjester er god forretning

«Det Lille Extra» er et menykonsept som gjør det mulig å tilby nettopp hva det lover. Å overraske gjesten ved å by på noe ekstra som overgår forventningene. Samtidig som det er utviklet med kokken i tankene. Med enkle midler vil de fleste kjøkken kunne overraske gjesten med spennende smaker.