Bilde

Havrotto med Den Sorte Havre!

Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.

 

Vil du prøve havrotto? Her er produktene

 

 

Her finner du også oppskriften: 

 

Til 4 porsjoner

  • 4 dl usprøytet Steel Cut havre – Sorte Havre

  • 2 stk sjalottløk, finkuttet

  • 3 dl hvitvin

  • 8 dl kyllingkraft

  • 50 g Norsk parmesan – Bufar fra Valdres Ost

  • Nduja (etter smak)

  • Kyllingbryst

 

Slik gjør du:

  1. Lag havrottoen
  2. Fres sjalottløk blank i en stor gryte. Ha i havren.

  3. Hell over hvitvin og kok inn.

  4. Tilsett over halvparten av kyllingkraften og la småkoke. Spe på med mer kyllingkraft underveis – havren må ikke koke tørr. Rør godt.

  5. Når havren er ferdig kokt (ca. 20–25 min), rør inn parmesan og smak til med salt.

 

Tips: Bruk gjerne en vid gryte eller stekepanne for jevn koking.

 

2. Tilbered topping

  • Klem nduja ut i små biter og stek lett i panne.

  • Stek kyllingbryst til gjennomstekt, og skjær i skiver.

 

3. Servering

  • Fordel havrotto på tallerkener.

  • Legg kyllingskivene på toppen.

  • Dryss over nduja-biter og litt av oljen fra stekingen.

 

Smakstips

Nduja gir et lite sting som passer perfekt til kyllingens milde smak og den nøtteaktige havren.

 

Velbekomme! 


Artikkelbilde Hennig-Olsen nyheter 2025

Gjør deg klar for et fantastisk iskremår med nyhetene fra kremen av iskrem. Her er smakene som vil begeistre kundene – fyll opp både kuleis- og småisdisken!

Artikkelbilde Kvalitetskjøtt for profesjonelle kjøkken

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Magiske smaker og autentisk indisk – med MasalaMagic

Lag uforglemmelige matopplevelser; variert og spennende meny på kort tid med MasalaMagic kvalitetsprodukter, enten du driver restaurant, kafé, kantine, arrangerer selskap eller har industriproduksjon.

Artikkelbilde Vilje – økologiske produkter som gjør det enkelt å velge godt

Flere gjester forventer i dag at maten de spiser er både sunn, ansvarlig og produsert på naturens premisser. Med Vilje-produktene fra UNIL får du en serie økologiske varer som gjør det enkelt å servere mat med god smak, høy kvalitet – og et lavere klimaavtrykk.

Artikkelbilde Havrotto med Den Sorte Havre!

Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.