Bilde
Annonsørinnhold

Hva er fordelene med bruksklare wipes til desinfisering?

God hygiene er viktig for å forebygge smittespredning på steder hvor mange ferdes. For rask og effektiv desinfisering tilbyr Kiilto desinfeksjon både med og uten alkohol for bruk på ulike typer overflater. Alle produktene har dokumentert god effekt mot bakterier, ulike virus og gjærsopp.

Bruksklare wipes (våtservietter og kluter) gir en praktisk og effektiv løsning for desinfisering, samtidig som du ikke trenger bekymre deg for korrekt dosering. Med ferdig fuktede wipes blir desinfeksjonen jevnt fordelt på overflaten og sikrer dermed god effekt. 

 

 

Prisen for bruksklare desinfiseringswipes kan være noe høyere enn flytende overflatedesinfeksjon pluss engangstørk, men på den annen side bruker man mer desinfeksjonsmiddel for å fukte tørkepapir eller en tørr klut, så det blir ikke helt riktig å kun fokusere på prisen per wipe.

 

Eksempel: Forbruk av væskemengde og papir/wipe ved desinfisering av 1 m2 – flytende desinfeksjon kontra wipe

 

Flytende desinfeksjon

Wipe

Papir/wipe

10 g

4 g

Væskemengde

25 ml

10 ml

 

Med ferdigimpregnerte wipes sparer man tid ved at de er klare til bruk direkte fra pakken, og tid er som kjent også penger.

 

Når det gjelder forskning og produktutvikling fokuserer vi på effektivitet, slik at én wipe skal være nok. Vi jobber mot at alle våre wipes skal lages av viskose; et biobasert materiale som kan utvirkes fra tre, bambus eller andre planter.

 

En vanlig misoppfatning er at desinfiseringswipes er et dårligere alternativ for miljøet, og at det fører til mer avfall. Men uansett om man bruker flytende overflatedesinfeksjonsmiddel eller ferdig impregnerte wipes, blir det avfall i form av papir eller engangsservietter/kluter.

 

Se video her: hva er fordelene med wipes?

 

Wipes til ulike overflater og behov

Hvilke wipes skal man så velge? Det avhenger først og fremst av hva slags overflate man skal desinfisere, og hvor stort området er. Noen ganger har man også behov for 2-i-1 wipes som både rengjør og desinfiserer.

 

Antibac kluter i spann er store og tykke og dekker inntil 5 m2. De egner seg godt til bruk på større flater enn vanlige kontaktpunkter, blant annet i storhusholdninger og i helsevesenet. Nå kan vi også tilby de populære klutene i en mindre forpakning (boks) med 80 kluter (tilgjengelig fra15. september 2025)

 

 

2-i-1 wipes som både desinfiserer og rengjør

I sanitærfasiliteter er det praktisk med servietter som både rengjør og desinfiserer i ett steg. Antibac WC Wipes er utviklet spesielt for å redusere risikoen for smittespredning via kontaktpunkter som dørhåndtak, toalettsete, spyleknapp og vannkran – perfekte når tid er en mangelfull ressurs.

 

 

Til treningsfasiliteter har vi de triaminbaserte Antibac Gym Wipes til harde overflater på treningsutstyr som apparater, manualer, håndtak etc. Serviettene loer ikke og bidrar til å redusere papiravfallet.   

 

 

 

I tilfeller hvor man skal desinfisere overflater som ikke tåler alkohol, er de triaminbaserte Kiilto Pro Alcofree WipeDes ideelle for overflater som er i kontakt med næringsmidler. Klutene har godkjennelse fra Fødevarestyrelsen i Danmark og Halal Food Authority. De etterlater ingen stoffer på flaten og krever ingen avskylling etter bruk.

 

 

 

 


Wipes fra Antibac

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Engangshansker

Utforsk vårt utvalg av engangshansker for hygienisk matlaging og håndtering.

Artikkelbilde Frisk skagenrøre – en klassiker på menyen

Lite slår en frisk og kremet skagenrøre når sola skinner og sommersesongen er på sitt beste. Denne varianten, pisket sammen av kjøkkensjef Trond Åm, er perfekt til småretter, smørbrød eller sommerens selskaper – klassikeren kombinerer sjømat og syre med en rund og fyldig dressing.

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!