Fagbrevkurs

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Fagbrevkurs

Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.
Hvorfor anbefaler vi å gå fagbrevkurs?

Først og fremst gir det deg en mer styrket posisjon i arbeidslivet. Kurset forbereder deg til å ta teorieksamen for praksiskandidater i kokk.

 

Under kurset deler du erfaring med de som også jobber med mat, det være kantine, café, catering, restaurant eller for de som driver eget serveringssted. Du får en møteplass for de som er i samme situasjon som deg i bransjen, hvor erfaringer og spørsmål kan deles i plenum.

 

Hvorfor vil vi anbefale de som jobber som kokker å ta fagbrevet?

Med et fagbrev i kokk styrker du din posisjonen og øker sjansen for å få den jobben du ønsker. Det bidrar i tillegg til yrketsstolthet og til å åpne flere dører.

 

Hva er fordelene med å ha et fagbrev?

Fordelen er mange, blant annet kan det gi økonomiske fordeler. Du får flere muligheter for utvikling og ansvar og du stiller sterkere i konkurransen om fast ansettelse.

 

Hvorfor skal man delta på KIT-akademiets kurs?

KIT-akademiet har effektive og inspirerende forelesninger med nøye utvalgte temaer for hver samling. Mulighet for individuell oppføling og tester med tilbakemelding fra foredragsholder.

 

Underveis i kurset ser man på ulike problemstillinger samt test-eksamen som gjør kursdeltakeren bedre rustet for å bestå teorien-delen av fagprøven.

 

Selve undervisningen foregår over Teams på ettermiddagen fra kl. 15:00-18:00, 8 samlinger totalt hvor disse temaene gjennomgås:

  1. Råvarer og produksjon
  2. Meny
  3. Mattrygghet og hygiene
  4. Bransje, bedrift og miljø
Vårt beste råd til andre som lurer på om de skal gå på kurs?

Ta utfordringen! Gjør noe for deg selv i den perioden vi er inne i. Du vil ikke angre på noe som styrker din egen posisjon. Flere av våre tidligere kursdeltakere har vist gode resultater på teoriprøvene og gått videre for den praktiske prøven i fagbrevet.

 

Gir deg selv mestringsfølelse!


Artikkelbilde Ta betalt for takeaway med Vipps

Mange bedrifter lurer på hvordan de skal ta betalt for tjenestene sine i disse koronatider. Her er rådene og tipsene fra Vipps.

Artikkelbilde Øl, vin, brennevin

Øl, vin, cider og brennevin er en omfattende varegruppe med flere tusen forskjellige produkter.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen - Råd og tips for deg som skal starte serveringssted

Å starte et serveringssted høres kanskje enkelt ut, men det er mange ting som må på plass og som du må ha kontroll på før du kan åpne dørene. Vi i ASKO Servering har samlet et knippe råd, tips og triks til deg her på denne siden.

Artikkelbilde Huhta Mask - flergangs munnbind

I løpet av en helt vanlig dag kan vi komme opp i situasjoner som gjør det umulig å holde 1 meter avstand. Munnbind er da anbefalt som tilleggstiltak for å hindre smitte.

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby dere som kunder å kjøpe disse varene. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.

Til kassen