Fagbrevkurs

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Fagbrevkurs

Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.
Hvorfor anbefaler vi å gå fagbrevkurs?

Først og fremst gir det deg en mer styrket posisjon i arbeidslivet. Kurset forbereder deg til å ta teorieksamen for praksiskandidater i kokk.

 

Under kurset deler du erfaring med de som også jobber med mat, det være kantine, café, catering, restaurant eller for de som driver eget serveringssted. Du får en møteplass for de som er i samme situasjon som deg i bransjen, hvor erfaringer og spørsmål kan deles i plenum.

 

Hvorfor vil vi anbefale de som jobber som kokker å ta fagbrevet?

Med et fagbrev i kokk styrker du din posisjonen og øker sjansen for å få den jobben du ønsker. Det bidrar i tillegg til yrketsstolthet og til å åpne flere dører.

 

Hva er fordelene med å ha et fagbrev?

Fordelen er mange, blant annet kan det gi økonomiske fordeler. Du får flere muligheter for utvikling og ansvar og du stiller sterkere i konkurransen om fast ansettelse.

 

Hvorfor skal man delta på KIT-akademiets kurs?

KIT-akademiet har effektive og inspirerende forelesninger med nøye utvalgte temaer for hver samling. Mulighet for individuell oppføling og tester med tilbakemelding fra foredragsholder.

 

Underveis i kurset ser man på ulike problemstillinger samt test-eksamen som gjør kursdeltakeren bedre rustet for å bestå teorien-delen av fagprøven.

 

Selve undervisningen foregår over Teams på ettermiddagen fra kl. 15:00-18:00, 8 samlinger totalt hvor disse temaene gjennomgås:

  1. Råvarer og produksjon
  2. Meny
  3. Mattrygghet og hygiene
  4. Bransje, bedrift og miljø
Vårt beste råd til andre som lurer på om de skal gå på kurs?

Ta utfordringen! Gjør noe for deg selv i den perioden vi er inne i. Du vil ikke angre på noe som styrker din egen posisjon. Flere av våre tidligere kursdeltakere har vist gode resultater på teoriprøvene og gått videre for den praktiske prøven i fagbrevet.

 

Meld deg på her!

 

Gir deg selv mestringsfølelse!


Artikkelbilde Alkoholfrie alternativer

Er du kjent med vårt store utvalg av alkoholfri drikke?

Artikkelbilde Frist med en unik og kreativ softis

Løft serveringen til nye høyder med enkle triks – gjør iskjeksen ekstra fristende med fargerikt strøssel! Løft både iskremens utseende og smak, med deilig pynt.

Artikkelbilde Mochi! En iskald og spennende dessert på menyen

Mochi er opprinnelig en japansk rett, hvor deilig iskrem pakkes inn i en risbasert, fargerik deig bedre kjent som mochi-deig. Mochi er en spennende og ny måte å servere iskrem på, og smaker best når de er temperert. Mochi kan spises slik den er, glasere den med en saus eller serveres som del av en dessert.

Artikkelbilde Mat i barnehagen

Trenger du hjelp til innkjøp av mat i din barnehage?

Artikkelbilde Hygieniske løsninger for god overflatehygiene

I tillegg til å følge riktige rutiner for håndhygiene, er rengjøring og desinfisering av overflater like viktig for å bremse spredningen av virus og drepe bakterier. Smittekilder kan holde seg på overflater og være en trussel i flere dager hvis de ikke fjernes på riktig måte.

Til kassen