Bilde
Annonsørinnhold

Evergood Kaldbrygget kaffe

Her er en enkel oppskrift på Evergood Cold Brew (eller kaldbrygget kaffe som det også kalles). Vi har lagt med et par tips om hvordan du enkelt gjør denne til din favoritt! Men husk – dette tar litt tid. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem de gode smakene, siden den er brygget på kaldt vann.

Ingredienser:

100 g Evergood Dark Roast kaffe

10 dl vann

Isbiter

 

Fremgangsmåte:

Ha kaffen i en presskanne, saftmugge eller annen glassbeholder som rommer litt over 1 liter og har mulighet for å dekkes til.

 

Hell friskt, kaldt vann over. Rør om og la det trekke i 10 minutter. Rør så om på nytt.

 

Dekk til slik at beholderen blir tett. Bruker du presskanne, så sett på lokket med ikke press stempelet ned.

 

Sett den i kjøleskapet, og la den stå der i 16-18 timer. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem den gode kaffesmaken siden den er brygget på kaldt vann.

 

Etter 16-18 timer kan du sile ut kaffegruten eller presse ned stempelet og nyte en kopp Evergood Cold Brew.

 

Dersom du vil unngå altfor mye søl med kaffegruten, kan du benytte et presskannefilter. Anbefaler å skylle filteret først, ha oppi kaffe og knyt igjen med en tråd eller noe annet, legg den oppi beholderen og hell over vann.

 

Kaffen holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.

Dette trenger du

 

Om du ønsker, kan du pimpe opp kaffen!
Prøv disse oppskriftene, så kanskje du finner deg en favoritt!

 

Cold Brew Iced Coffee

3 deler Cold Brew

2 cl sirup (enten karamell-, vanilje-, sjokolade-, hasselnøtt,- pistasje- eller Irishsirup)

1 del Havremelk Barista (kaldsteames før du heller den oppi, gjerne 2 runder)

 

Serveres i et stort latteglass med isbiter

 

Fizzy Cold Brew Coffee

3 deler Cold Brew

2 cl. fruktsirup (enten pasjon-, bringebær-, fersken-, mango-, mandarin- eller pæresmak)

1 del Sparkling Lemonade/Soda/Tonic

 

Serveres i et stort latteglass med isbiter

 

Se mer inspirasjon til kalde kaffedrikker her

 

 


Artikkelbilde Påsmurt

Tilby dine kunder ferdigsmurte baguetter!

Artikkelbilde Matskatter fra Røros & Østerdalen

Vi i ASKO Servering ønsker å takke for en kjempe fin tur gjennom Nord Østerdalen og Røros! Vi har samlet sammen produktene vi fikk smake på, samt litt mer informasjon om alle leverandørene vi besøkte!

Artikkelbilde Slik løfter du desserten med pynt – tips fra konditor Hedda Frederiksen

Det er detaljene som lokker øynene litt ekstra, og den store forskjellen mellom en fristelse som blir lagt på asjetten eller blir stående bak glasset. Konditor Hedda Frederiksen deler sine beste tips til hvordan du kan bruke pynt fra Bako til å fremheve både smak og håndverk. 

Artikkelbilde Plastpartnerskapet 2026

Sammen kutter vi plast – bli med på endringen!

Artikkelbilde Takeaway- og cateringprodukter

Driver du med takeaway eller catering? Vi har et godt utvalg av emballasje, beger og bokser som passer perfekt for dette formålet. Våre produkter er laget for å holde maten din frisk og god, og gjøre leveringen både enklere og mer effektiv. La oss hjelpe deg med å finne de rette løsningene for din bedrift!