Evergood Kaldbrygget kaffe
Ingredienser:
100 g Evergood Dark Roast kaffe
10 dl vann
Isbiter
Fremgangsmåte:
Ha kaffen i en presskanne, saftmugge eller annen glassbeholder som rommer litt over 1 liter og har mulighet for å dekkes til.
Hell friskt, kaldt vann over. Rør om og la det trekke i 10 minutter. Rør så om på nytt.
Dekk til slik at beholderen blir tett. Bruker du presskanne, så sett på lokket med ikke press stempelet ned.
Sett den i kjøleskapet, og la den stå der i 16-18 timer. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem den gode kaffesmaken siden den er brygget på kaldt vann.
Etter 16-18 timer kan du sile ut kaffegruten eller presse ned stempelet og nyte en kopp Evergood Cold Brew.
Dersom du vil unngå altfor mye søl med kaffegruten, kan du benytte et presskannefilter. Anbefaler å skylle filteret først, ha oppi kaffe og knyt igjen med en tråd eller noe annet, legg den oppi beholderen og hell over vann.
Kaffen holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.
Dette trenger du
Om du ønsker, kan du pimpe opp kaffen! Prøv disse oppskriftene, så kanskje du finner deg en favoritt!
Cold Brew Iced Coffee
3 deler Cold Brew
2 cl sirup (enten karamell-, vanilje-, sjokolade-, hasselnøtt,- pistasje- eller Irishsirup)
1 del Havremelk Barista (kaldsteames før du heller den oppi, gjerne 2 runder)
Serveres i et stort latteglass med isbiter
Havredrikk til iskaffen?
Fizzy Cold Brew Coffee
3 deler Cold Brew
2 cl. fruktsirup (enten pasjon-, bringebær-, fersken-, mango-, mandarin- eller pæresmak)
1 del Sparkling Lemonade/Soda/Tonic
Serveres i et stort latteglass med isbiter.
Fordelene med Fizzy Cold Brew Coffee er mange. Dersom du ønsker å lage noe ekstra ut av kaffe-menyen din, men ikke har så stor plass å lage kaffe på, eller ikke har iskrem tilgjengelig, er dette den perfekte kaffen å sette på menyen. Du trenger heller ikke gå til innkjøp av nytt utstyr da dette blandes rett i koppen, og det krever ikke innkjøp av mange ingredienser du kanskje ellers ikke får benyttet deg av i resten av menyen din!
Siruper fra Monin - perfekt i kaldbrygget kaffe
Iskrem + kaffe = sant
Is og kaffe er en god kombinasjon, og her gir vi deg to forskjellige oppskrifter hvor du kan bruke begge deler: Affogato med kaldbrygget kaffe eller iskaffe med iskrem! Passer perfekt til dessert eller til kaffemenyen!
Frappe med vaniljeis og kaldbrygget kaffe
2 kuler vaniljeis
Kaldbrygget kaffe
1,5 dl melk
Isbiter
Sjokoladesaus
Fremgangsmåte:
Bruk et par pump med sjokolade i glasset. Beveg glasset slik at det blir mønster med sjokolade i bunn
Ha vaniljeis, kaffe, melk og isbiter i en blender. Bland sammen på høy hastighet til alt er godt mikset og konsistensen er jevn.
Hell over i glasset.
Topp med krem og litt sjokoladesaus, eventuelt karamellsaus.
Ingredienser til frappe
Affogato
Vaniljeis
Kalbrygget kaffe fra Evergood
Fremgangsmåte:
Legg kuler med vaniljeis i et glass. Hell deretter kaldbrygget kaffe over iskremen, og pynt med sjokolade- eller karamellsaus, og eventuelt annet du ønsker.
Se mer inspirasjon til kalde kaffedrikker her
Nonfood
ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.
Alkoholholdig drikkevare
Alkohol er en viktig varegruppe for deg som kunde og ASKO Servering har varene du trenger. Spar tid, penger og ressurser ved å samle dine bestillinger på et sted.
Tørrvarer
Utforsk vårt utvalg av kolonialvarer – alt fra mel og pasta til krydder og hermetikk, perfekt for storkjøkken.
Vakuumposer for Sous Vide og Matoppbevaring
Utforsk vårt utvalg av vakuumposer i ulike størrelser, ideelle for sous vide-tilberedning og forlenget holdbarhet på matvarer. Perfekt for profesjonelle kjøkken.
Egg og eggprodukter
Egg er en grunnleggende ingrediens på de fleste kjøkken, og det er både økonomisk og svært allsidig.