Bilde
Annonsørinnhold

Evergood Kaldbrygget kaffe

Her er en enkel oppskrift på Evergood Cold Brew (eller kaldbrygget kaffe som det også kalles). Vi har lagt med et par tips om hvordan du enkelt gjør denne til din favoritt! Men husk – dette tar litt tid. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem de gode smakene, siden den er brygget på kaldt vann.

Ingredienser:

100 g Evergood Dark Roast kaffe

10 dl vann

Isbiter

 

Fremgangsmåte:

Ha kaffen i en presskanne, saftmugge eller annen glassbeholder som rommer litt over 1 liter og har mulighet for å dekkes til.

 

Hell friskt, kaldt vann over. Rør om og la det trekke i 10 minutter. Rør så om på nytt.

 

Dekk til slik at beholderen blir tett. Bruker du presskanne, så sett på lokket med ikke press stempelet ned.

 

Sett den i kjøleskapet, og la den stå der i 16-18 timer. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem den gode kaffesmaken siden den er brygget på kaldt vann.

 

Etter 16-18 timer kan du sile ut kaffegruten eller presse ned stempelet og nyte en kopp Evergood Cold Brew.

 

Dersom du vil unngå altfor mye søl med kaffegruten, kan du benytte et presskannefilter. Anbefaler å skylle filteret først, ha oppi kaffe og knyt igjen med en tråd eller noe annet, legg den oppi beholderen og hell over vann.

 

Kaffen holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.

Kaffe til Cold Brew

 

Om du ønsker, kan du pimpe opp kaffen!
Prøv disse oppskriftene, så kanskje du finner deg en favoritt!

 

Cold Brew Iced Coffee

3 deler Cold Brew

2 cl sirup (enten karamell-, vanilje-, sjokolade-, hasselnøtt,- pistasje- eller Irishsirup)

1 del Havremelk Barista (kaldsteames før du heller den oppi, gjerne 2 runder)

 

Serveres i et stort latteglass med isbiter

 

Fizzy Cold Brew Coffee

3 deler Cold Brew

2 cl. fruktsirup (enten pasjon-, bringebær-, fersken-, mango-, mandarin- eller pæresmak)

1 del Sparkling Lemonade/Soda/Tonic

 

Serveres i et stort latteglass med isbiter

 


Artikkelbilde Kvalitetskjøtt for profesjonelle kjøkken

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Frisk skagenrøre – en klassiker på menyen

Lite slår en frisk og kremet skagenrøre når sola skinner og sommersesongen er på sitt beste. Denne varianten, pisket sammen av kjøkkensjef Trond Åm, er perfekt til småretter, smørbrød eller sommerens selskaper – klassikeren kombinerer sjømat og syre med en rund og fyldig dressing.

Artikkelbilde Matskatter fra Røros & Østerdalen

Vi i ASKO Servering ønsker å takke for en kjempe fin tur gjennom Nord Østerdalen og Røros! Vi har samlet sammen produktene vi fikk smake på, samt litt mer informasjon om alle leverandørene vi besøkte!

Artikkelbilde Gøy på kjøkkenet med Slåtto sauser

For spisesteder som ønsker å tilby en spennende og smaksrik bredde i menyen, er sauser og dressinger noen av de hemmelige heltene som er med på å skape de gode resultatene.