Med Stabburet Vegetar kan man enkelt lage friske og digge kjøttfrie salater. Våre produkter er en kilde til protein, noe som gjør hvert måltid mettende. Samtidig har Stabburet Vegetar-produkter et klimaavtrykk som er 15 ganger lavere enn rødt kjøtt. Dermed kan du redusere dine klimagassutslipp ved å servere Stabburet Vegetar!
Bruk Stabburet Vegetar som protein i salaten
Våre Falafel og Boller er perfekte for travle kjøkken, ettersom de er spiseklare. Bare tin og server! De kan også stekes for ekstra smak og tekstur. Prøv dem i wraps eller salatbarer. Med Stabburet Vegetar kan du enkelt tilberede digg og klimavennlig mat som imponerer!
Thai nudelsalat
Kombiner teriyakiboller med friske grønnsaker og asiatisk dressing for en eksotisk vri.
Ingredienser (10 porsjoner)
Teriyaki Boller (750 g)
525 g Stabburet Vegetar Boller
220 g Teriyakisaus
9 g Sesamfrø
Nudelsalat
150 g Asiatisk dressing
50 g Fennikel
150 g Agurk
10 g Mynte
300 g Risnudler
80 g Rødløk
Fremgangsmåte
- Teriyaki boller: Stek opp boller i varmluftsovn på 170°C i 12-15 min. Sil av eventuell olje. Ta på teriyakisaus og dryss over sesamfrø.
- Kutt alle grønnsaker til salaten. Bland alle salat ingredienser godt sammen.
- Ha asiatisk dressing over salaten og legg på teriyaki bollene. Salaten kan toppes med koriander, frisk chili og lime.
Marokkansk falafelsalat
Nydelige falafeler blandet med byggryn og krydderurter, toppet med syltet rødløk og harissa hummus for en eksplosjon av smaker.
Ingredienser (10 porsjoner)
480 g Stabburet Vegetar Falafel
660 g Harissa hummus
200 g Byggryn
18 g TORO Grønnsaksbuljong
50 g Olivenolje
65 g Syltet rødløk
550 g Agurk
330 g Tomat
50 g Persille
25 g Mynte
85 g Idun Aioli
Fremgangsmåte
- Kok opp byggryn i TORO Grønnsaksbuljong vann som etter anvist på pakken. Sil av vannet og avkjøl med kaldt vann.
- Kutt agurk og tomat i terninger og hakk opp krydderurtene. Bland urtene, grønnsakene og byggryn sammen til en ferdig salat. Ha på litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.
- Tin Stabburet Vegetar Falafel. Om du ønsker et ekstra crispy resultat, stek dem fra fryst i en convection-ovn på 200 grader i 7-8 minutter.
- Server byggrynsalat, med falafel, syltet rødløk, harrisa hummus og Idun Aioli.
Enkel tacosalat
Server en saftig vegetarfarse med frisk salat, nachochips og en dråpe lime for den perfekte balansen mellom smak og tekstur.
Ingredienser (10 porsjoner):
1000 g Stabburet Vegetar Farse
1000 g Salatmix
500 g Tomatsalsa
200 g Guacamole
150 g Tortillachips
20 g Koriander
2 stk Lime (I båter)
Fremgangsmåte:
- Stek farsen i 5 min. Tilsett 1 ss vann, 1 ss tacokrydder og stek videre i 3 min.
- Legg salaten i bunnen av en skål, bland inn 1 ss olje samt en skvis med limejuice. Legg på farsen, guacamole, tomatsalsa, nachochips og pynt med frisk koriander og limebåter.