Bilde
Annonsørinnhold

Engangsbeger fra de dype finske skoger

Huhtamaki ble etablert allerede i 1920 i Finland og den finske fabrikken har i en årrekke produsert engangsbeger til det Nordiske markedet.

Det er ikke få beger som gjennom årenes løp har blitt levert til norske kunder. På Huhtamakis fabrikk i den finske byen Hämeenlinna trykkes det 36,7 millioner meter kartong per år – dette er nesten nok til å nå rundt jordkloden!

 

Vi i Huhtamaki har et hjerte og tanke for fremtiden og derfor utvikler vi kontinuerlig nye bærekraftige løsninger, helt fra råmateriale til ferdig produkt. Det er fokus på å redusere avfall, utslipp og energiforbruk slik at den totale negative miljømessige påvirkningen gjennom hele produktets livssyklus skal være så lav som mulig. 

 

Huhtamakis fabrikk i Finland er ISO 14001 sertifisert og dette krever en konstant forbedring og fokus for å effektivisere bruk av ressurser, redusere utslipp og avfallsmengde fra produksjon.

 

Fra en lokal produsent av engangsbeger er transportavstand av råmateriale og ferdige produkter til markedet meget kort sammenlignet med engangsbeger fra f.eks Asia. Råmateriale kommer fra Nordisk skog og er PEFC sertifisert. PEFC er en garanti for at råmaterialet er underlagt bærekraftig skogbruk, f.eks for hvert eneste tre som hugges ned, plantes det 3-5 frøplanter.

Sertifiseringen er også en forsikring om at produktet kan spores tilbake til en kilde hvor alle prosesser er gjennomført med respekt for miljøet og at økonomiske og sosiale forhold er ivaretatt.

 

Uansett type beger så er lokalt produserte beger er et miljøriktig valg og viser at du tenker på fremtiden. 

 


Produkter fra Huhtamaki
Artikkelbilde Skap ditt eget bakverk med deigemner

Ønsker du å servere godt og spennende brød og kutte matsvinnet? Da kan deigemner fra Lantmännen Unibake Norge være noe for deg! Med deigemner kan du servere gjestene dine fantastiske, varierte brød til enhver anledning.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Økologiske brød og rundstykker

Økende bevissthet rundt bærekraft og mål om en renere verden gjør at vi stadig må tenke nytt.

Artikkelbilde froosh smoothie- smak og kvalitet med 100% frukt og grønt

Froosh har vært på det norske markedet siden 2011 – og har flere prisbelønnede smoothies.

Artikkelbilde Fazer Yosa - oppdag den gode kraften i havre

Visste du at havre er et av de mest næringsrike og miljøvennlige matvarene fra planteriket? Og at den nordiske havren er ekstra kraftfull - så mye at den er ansett som den beste i verden?