Hva er lokalmat?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

   Hva er lokalmat?

Det er mange meninger om lokalmat og hvilke kriterier en vare må ha for å gå under denne definisjonen. Når vi i ASKO Servering snakker om lokalmat definerer vi sortimentet vårt ut i fra Matmerk sin definisjon. Den lyder slik:

 

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» 

-matmerk.no

 

   Hvorfor skal du satse på lokalmat?
Lokale produkter gir en forankring i nærmiljøet og gir tilknytning til området rundt bedriften din. Dette er positiv både for lokalbefolkningen, men også for turister som ønsker å oppleve nærmiljøet. Lokalmat kan også være en unik mulighet til å differensiere seg fra konkurrentene dine på. Mange av produktene er unike og vil gi kundene dine en opplevelse de ikke kunne fått andre steder. 

Norske forbrukere ønsker mer lokalmat og de er villige til å betale litt mer for dette. Så mange som 7 av 10 nordmenn sier at dersom det er lokalmat på menyen er de villige til å betale litt mer.

 

   1100 matgleder
Vi tilbyr flere enn 1100 produkter og vårt sortiment utvikler seg stadig. Vær allikevel klar over at dette er en varegruppe som baserer seg på produksjonskapasitet og lokal tilgang på varer. Det kan derfor periodevis være svingninger i sortiment.
Fullstendig sortiment vil du alltid finne her i vår netthandel. Vi lanserer også fortløpende inspirasjonssider her  på askoservering.no hvor vi vil fortelle deg historien bak produktene og gi deg inspirasjon til å prøve nye produkter og oppskrifter.

 

Under finner du et utvalg av våre lokalmatprodukter. 


Artikkelbilde Fagbrevkurs

Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.

Artikkelbilde Håndpillede reker på dillvaffel

Rekesmørbrød! Denne fantastiske kombinasjonen av salt og søtt, crunsj og duften av sjø, gjør smaksopplevelsen komplett!

Artikkelbilde Tørrvarer

Tørrvarer er en stor og allsidig kategori med mange tusen varelinjer.

Artikkelbilde I'm Here

Den letteste måten å komme i gang med besøksregistrering på er å bruke en digital tjeneste som f.eks. I’m Here. Med I’m Here kan gjestene enkelt skanne en QR-kode, sende SMS, bruke nettleseren eller appen på mobilen for å melde sin ankomst.

Artikkelbilde Øl, vin, brennevin

Øl, vin, cider og brennevin er en omfattende varegruppe med flere tusen forskjellige produkter.

Til kassen