Bilde

Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

   Hva er lokalmat?

Det er mange meninger om lokalmat og hvilke kriterier en vare må ha for å gå under denne definisjonen. Når vi i ASKO Servering snakker om lokalmat definerer vi sortimentet vårt ut i fra Matmerk sin definisjon. Den lyder slik:

 

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» 

-matmerk.no

 

   Hvorfor skal du satse på lokalmat?
Lokale produkter gir en forankring i nærmiljøet og gir tilknytning til området rundt bedriften din. Dette er positiv både for lokalbefolkningen, men også for turister som ønsker å oppleve nærmiljøet. Lokalmat kan også være en unik mulighet til å differensiere seg fra konkurrentene dine på. Mange av produktene er unike og vil gi kundene dine en opplevelse de ikke kunne fått andre steder. 

Norske forbrukere ønsker mer lokalmat og de er villige til å betale litt mer for dette. Så mange som 7 av 10 nordmenn sier at dersom det er lokalmat på menyen er de villige til å betale litt mer.

 

   1100 matgleder
Vi tilbyr flere enn 1100 produkter og vårt sortiment utvikler seg stadig. Vær allikevel klar over at dette er en varegruppe som baserer seg på produksjonskapasitet og lokal tilgang på varer. Det kan derfor periodevis være svingninger i sortiment.
Fullstendig sortiment vil du alltid finne her i vår netthandel. Vi lanserer også fortløpende inspirasjonssider her  på askoservering.no hvor vi vil fortelle deg historien bak produktene og gi deg inspirasjon til å prøve nye produkter og oppskrifter.

 

Under finner du et utvalg av våre lokalmatprodukter. 


Lokalmatprodukter
Artikkelbilde Nydelig spekemat til sommeren

La maidagene fylles med tradisjon, ekte handverk og matglede.

Artikkelbilde Tre sorter – hundrevis av varianter

Botanisk sett skjelnes det bare mellom 3 sorter kaffe; Coffea Arabica, Coffea Robusta og Coffea Liberica. Den siste av disse utgjør kun mellom 1-2 prosent av all kaffe som dyrkes, og er i praksis uinteressant – også fordi den kvalitetsmessig ikke kan konkurrere med de to andre sortene.

Artikkelbilde Engangsbeger fra de dype finske skoger

Huhtamaki ble etablert allerede i 1920 i Finland og den finske fabrikken har i en årrekke produsert engangsbeger til det Nordiske markedet.

Artikkelbilde Rødt og hvitt kjøtt

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Her finner du en rekke produkter av rødt og hvitt kjøtt. Enten du er på utkikk etter et gourmetprodukt eller et rimeligere alternativ, har vi mye som vil passe for deg og ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.