Hva er lokalmat?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

   Hva er lokalmat?

Det er mange meninger om lokalmat og hvilke kriterier en vare må ha for å gå under denne definisjonen. Når vi i ASKO Servering snakker om lokalmat definerer vi sortimentet vårt ut i fra Matmerk sin definisjon. Den lyder slik:

 

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» 

-matmerk.no

 

   Hvorfor skal du satse på lokalmat?
Lokale produkter gir en forankring i nærmiljøet og gir tilknytning til området rundt bedriften din. Dette er positiv både for lokalbefolkningen, men også for turister som ønsker å oppleve nærmiljøet. Lokalmat kan også være en unik mulighet til å differensiere seg fra konkurrentene dine på. Mange av produktene er unike og vil gi kundene dine en opplevelse de ikke kunne fått andre steder. 

Norske forbrukere ønsker mer lokalmat og de er villige til å betale litt mer for dette. Så mange som 7 av 10 nordmenn sier at dersom det er lokalmat på menyen er de villige til å betale litt mer.

 

   1100 matgleder
Vi tilbyr flere enn 1100 produkter og vårt sortiment utvikler seg stadig. Vær allikevel klar over at dette er en varegruppe som baserer seg på produksjonskapasitet og lokal tilgang på varer. Det kan derfor periodevis være svingninger i sortiment.
Fullstendig sortiment vil du alltid finne her i vår netthandel. Vi lanserer også fortløpende inspirasjonssider her  på askoservering.no hvor vi vil fortelle deg historien bak produktene og gi deg inspirasjon til å prøve nye produkter og oppskrifter.

 

Under finner du et utvalg av våre lokalmatprodukter. 


Lokalmatprodukter

Artikkelbilde Fra frukt til bønne: Gjæringsprosessen påvirker kvaliteten

I de aller fleste land plukkes kaffebærene for hånd. Det går med rundt 5000 bær til en kilo ferdig brent kaffe! Bærene plukkes når de er modne, det vil si når bærene endrer farge fra grønn til gul og deretter rød – med ett unntak! Kaffesorten gul bourbon har en genetisk feil og blir ikke rød, men – som navnet tilsier – dyp gul når bærene er modne.

Artikkelbilde Plastposer?

ASKO har meldt seg inn i Handelens Miljøfond fra 1.januar.

Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Kaffe og vilt - hva slags kaffe bør du velge?

Jaktsesongen er i full gang, og for mange er høstens viltmiddager et kulinarisk høydepunkt – enten man tilbereder viltmåltidet selv eller får det servert på en restaurant. Et godt viltmåltid fortjener uansett dessert – med en god kaffe til!

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Til kassen