Bilde

Bruk opp sider-restene

Synes du det er vanskelig å ta inn sider på menyen fordi du ofte sitter igjen med rester? En kunde vil ha et glass, og resten av flasken går i vasken? Fortvil ikke, vi gir deg 6 gode, spenstige og morsomme oppskrifter for å bruke opp disse restene! Norsk sider av høy kvalitet i en cocktail eller mocktail slår aldri feil!

Alkoholfrie oppskrifter

Norsk Skog

  • 1 dl Frisider Granskudd , Einebær og Hylleblomst fra Gardsbrenneriet 

  • 1 dl Eplemost Økologisk fra Dyre Gård

  • 1 cl Einebærsirup

Bruk et stort rundt vinglass med masse is. Bygg drinken direkte i glasset og rør deretter forsiktig rundt. Pynt med frisk rosmarinkvist og grønn epleskive.

 

Lag din egen sirup! Du trenger: 

  • 1 ss tørkede einebær

  • 1 dl lyst rørsukker

  • 2 dl vann

  • 1dl honning

Mos einebær i en liten gryte med sukker. Tilsett vann, kok opp til sukkeret er oppløst og dra kjelen av platen. La trekke i ca. 15 minutter. Rør inn honning, la trekke 15 minutter til og sil av. Oppbevar kaldt.

Forslag til produkter

 

Bringebær Mimosa

  • 1 dl Frisider Bringebær og Eple fra Gardsbrenneriet

  • 0,5 dl Eplemost Årgang Summerred fra Askim

  • 1 cl Bringebær sirup fra Barkonsult 

Skvis litt frisk sitron og fyll opp et stort vinglass med masse is. Bygg drinken direkte i glasset og rør forsiktig rundt. Pynt med friske bringebær og mynte.

 

Forslag til produkter

 

Hagefest 

  • 1 dl Frisider Eple fra Gardsbrenneriet

  • 0,5 dl Rabarbra fra Inderøy Mosteri

  •  Ginger Beer fra Barkonsult

Fyll opp et stort vinglass med masse is. Bygg direkte i glasset, skvis litt limejuice over drinken, topp med ingefærøl og rør forsiktig rundt. Pynt med frisk limeskive og mynte.

 

Forslag til produkter

 

Alkoholholdige oppskrifter

Bær & Akevitt

  • 1 dl Frisider Bringebær og Eple fra Gardsbrenneriet

  • 4 cl Hardanger Akevitt Med Eple

  • 1 cl Honningsirup

Shake akevitt og honningsirup med is. Sil over i et stort longdrinkglass med ny is, topp med Frisider og pynt med sitronskall.

 

Lag din egen sirup! Du trenger: 

  • 1 dl norsk honning

  • 1 dl vann

Varm opp i en kjele over svak varme til honningen har blandet seg med vannet. Du skal helst ikke over 35 grader. Rør om av og til. Dette skal ikke koke eller trekke, bare bli varmt nok til å blande seg.

 

Forslag til produkter

 

Norsk Bær Spritz

  • 1 dl Frisider Bringebær og Eple fra Gardsbrenneriet

  • 4 cl Attåt Bringebærlikør

  • 1 cl frisk limejuice

Fyll opp et stort vinglass med masse is. Bygg direkte i glasset med likør og lime juice, fyll opp med Frisider og pynt med friske bringebær og lime.

 

Forslag til produkter

 

Nordisk Gin Fizz

  • 4 cl Harahorn Gin

  • 1 dl Frisider Eple fra Gardsbrenneriet

  • 1 cl sukkerlake

  • 1 frisk sitronjuice

Fyll opp et stort vinglass med masse is. Bygg direkte i glasset med gin og lime juice, fyll opp med Frisider og pynt med friske bringebær og lime.

 

Forslag til produkter


Vi har også et stort utvalg isbiter

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Matskatter fra Røros & Østerdalen

Vi i ASKO Servering ønsker å takke for en kjempe fin tur gjennom Nord Østerdalen og Røros! Vi har samlet sammen produktene vi fikk smake på, samt litt mer informasjon om alle leverandørene vi besøkte!

Artikkelbilde Kvalitetskjøtt for profesjonelle kjøkken

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.