Is fra Bamsrudlåven

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

Is fra Bamsrudlåven

Is laget av ureiste og kortreiste råvarer! Bamsrudlåven lager en melkeis basert på ferske lokale råvarer - Melken er fra naboens kuer og eggene er fra gårdens høner.

Bamsrudlåven bruker altså ikke fløte, men heller mer egg for å få en fyldig og god smak. Det gjør at isen har mindre fett og har en lett og god munnfølelse. Gårdsisen kommer i fire smaker: Vanilje, Krokan, Kaffe & kakao og jorbær.

 

Historien

Det har blitt drevet gårsdrift på øvre Bamsrud siden 1865 etter et arveoppgjør hvor gården ble delt i to. Nå er Bamsrud et moderne gårdsbruk med 7500 frittgående høner, som produserer egg under merkevaren prior. Da det kom en frier over åsen med fersk melk i spannet kom ideen om å lage et gårdsprodukt av egg og melk. I 2013 startet iskremproduksjon i underlåven basert på lokale råverer!

 

Isen fra gården

 

 

VANILJE

Vaniljeis er en vinner hos de fleste og passert fint som dessert med utallige tilbehør! Den passer blant annet perfekt  til en mørk og kraftig sjokoladekake med friske bær.

Smaken er fyldig, mindre søt og med en lettere munnfølelse enn fløteis.

 

 

KROKAN

Krokan er en gammel klassikker. Vi lager krokan selv av mandler, sukker og bittelitt salt! Saltet gir et lite piff og kontrast til det søte.

 

KAFFE & KAKAO

Vi nordmenn er verdenstoppen når det gjelder kaffe-drikking og is-spising! Hva kan vel bli mer uimotståelig enn en kombinasjon av de to – is og kaffe i ett! Vi kunne nesten ha kalt denne isen for tiramisu-is, men har valgt å kalle det den faktisk inneholder – nemlig kaffe og kakao. Et velblansert forhold mellom kaffebønnens syrlighet,  kakaobønnens bitterheten og sødmen fra et hint av karamell.

 

JORDBÆR

I jordbærisen bruker vi jordbærsyltetøy fra Askim Frukt- og Bærpresseri. Dette gir en naturlig farge og frisk smak av jordbær.

 

EPLESORBET

Frisk og naturlig eplesorbet laget med lokale råvarer!

Ønsket om å bruke restproduktene fra to produksjoner til et nytt bærekraftig produkt har vært motivasjonen for å skape dette produktet. I sorbeten tar vi vare på alle de gode smakene som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge. Ved å tilsette eggehvite som vi sitter igjen med etter produksjon av iskrem, oppdaget vi at sorbeten fikk en luftig og delikat konsistens. På denne måten får vi utnyttet hele eplet og hele egget!

 

BJØRNEBÆRSORBET

Denne sorbeten er laget av norske bjørnebær fra Hauger Gård i Råde. Deilig sorbet med mye smak!

Fargerik, fruktig og forfriskende sorbet laget av norske bjørnebær. Ved å bruke litt eggehvite får vi en luftig og delikat sorbet. Eggene er fra våre egne frittgående høner.

 

Besøk Bamsrudlåven sin nettside


Is fra Bamsrudlåven

Artikkelbilde Ha spennende alkoholfrie alternativer på menyen!

Har du vært sjåfør, gravid eller av en annen grunn ikke drukket alkohol på restaurant eller byen? Det kan bli kjedelig å bare drikke brus eller alkoholfritt øl. Her har vi samlet noen ideer til alkoholfri drikke du kan ha på menyen.

Artikkelbilde Friele Cafitesse - Hygienisk kaffeløsning med velsmakende kaffe og gratis* maskinleie

Friele Cafitesse er et unikt konsept, som byr på alt du trenger; svært god hygiene, velsmakende kaffe, flere typer kaffedrikker, sertifiserte kaffevarianter, enkelhet, hurtighet, stor kapasitet og moderne maskiner.

Artikkelbilde Bli bedre kjent med våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Øl, vin, brennevin

Øl, vin, cider og brennevin er en omfattende varegruppe med flere tusen forskjellige produkter.

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Til kassen