Alt du trenger til julens søte fristelser
Brownies med julens beste sjokolade
Saftige brownies bakt med rik Lubeca-sjokolade. Avkuttene trylles om til små julefristelser og nydelige sjokoladekuler – null svinn, maks smak!
Se oppskriftene her:
Julebrownies
385 g Lubeca Mørk Sjokolade 60%
190 g Meierismør
385 g egg
575 g sukker
7 g Havsalt
125 g Lubeca Mørk Sjokolade 60%
125 g Lubeca Sjokolade Melk 42%
125 g Lubeca hvit karamell
Fremgangsmåte:
- Smelt den store delen mørk sjokolade sammen med smør og kakao.
- Pisk opp sukker og egg til en lys og luftig konsistens.
- Vend inn sjokoladeblandingen og resten av sjokoladen sammen med havsalt.
- Spre røren utover en 40x60 kakeform og stek på 175 grader i ca. 20 minutter.
Gir 33stk hver på 60 g.
Browniekuler med kokos og kaffe
Fyll opp disken eller dessertbordet med sjokoladekuler laget av brownie-rester. Smart, lønnsomt og uimotståelig godt!
400 g Brownie rester/avkutt
40 g Espresso (eller sterk kaffe)
2 g Havsalt
100 g Kokos Medium
Fremgangsmåte:
- Ha browniesrestene eller avkuttene i en kjøkkenmaskin sammen med fersk espresso, havsalt og mandelmel
- Kjør blandingen til en jevn masse. Hvis brownien er tørr, kan du bruke en kraftigere blender, som en Thermomix eller Robot Coupe.
- Del massen i små porsjoner og trill kuler på ca. 12 gram.
- Rull kulene i kokos
- Oppbevar kulene godt innpakket til de skal serveres.
Gir 50 stk hver på 12 g.
Juledessert - Mascarponemousse med bringebærcoulis og jule-crumble
Bringebær coulis
350 g Glasur Neutral Blank Miruar
220 g Bringebær Pure
1. Varm bringebærpureen forsiktig til den er helt flytende, og rør den sammen med Glasur Miruar til blandingen er helt klumpfri. Glasuren er nå klar til bruk!
Mascarpone og vanilje mousse
150 g Alaska Ekspress Nøytral
200 g Vann
200 g Mascarpone
1000 g Fløte
6 g Konditorpasta Vanilje Ekte
- Varm vannet til 20–25 °C og rør det sammen med Alaska Ekspress til en helt klumpfri blanding.
- Tilsett mascarpone og rør godt til massen er jevn og glatt.
- Bland inn kald fløte og vanilje, og pisk blandingen til den blir fast og luftig.
- Fyll en sprøytepose med stjerne-tyll, og sprøyt kremen ned i glass eller beger.
Moussen kan fryses hvis ønskelig.
«Christmas crumble» / «Krydret marsipan crumble»
250 g Lubeca marsipan supreme 52%
150 g Smør
3 g Havsalt
150 g Sukker
150 g Mel
6 g Konditorpasta Vanilje Ekte
2 g Kardemomme Grov
4 g Kanel
Bland alle ingrediensene til en jevn masse. Smuldre deigen i små biter med hendene, fordel bitene jevnt utover et bakebrett, og stek ved 175 °C i ca. 10 minutter.
Gir 38 stk hver med 40 g mousse, 20 g crumble og 15 g coulis.
Prøv selv!
Pynt opp til magiske juleøyeblikk
Fra Bako finner du et bredt utvalg av kakepynt som skaper den perfekte julestemningen. Vi tilbyr sjokolade, marsipan og sukkerpynt i klassiske julefarger. Nå har vi plukket ut noen sesongfavoritter, slik at du kan pynte opp til magiske juleøyeblikk i ditt utsalg.
Tips: Kombiner gjerne pynten med tørket appelsin, kanelstenger eller valnøtter for ekstra julestemning.
Se vårt komplette sortiment i vår pyntbrosjyre.
Kakepynt
Flotte, ferdige kaker og desserter – ren juleglede
Når julen nærmer seg, er det lov å skjemme bort gjestene med lekre produkter. Våre produkter skaper gode opplevelser, og med enkle grep kan produktene pyntes etter eget ønske. Dette fremhever presentasjonen av produktene og gir en ekstra dimensjon til smaksopplevelsen.
Mini tarteletter
Mini tartelettene er laget med fin og ren butterdeig som gir et unikt og fristende utseende. Produktene skal kun tines 45 minutter før steking. Passer perfekt som en liten søt snack sammen med en god kopp kaffe.Kan enkelt pyntes med friske bær for et friskt og fint utseende.
Tre ulike smaker i samme kartong.
- Eple- og pærefyll med et snev av grapefrukt og en sprø mandeltopping.
- Balansert solbær- og eplefyll med bokhvete frøtopp.
- Eksotisk ananas- og pasjonsfruktfyll med deilig kokosnøtt topping
Cookies tin & server
My Bakery følger trendene og lanserer tre flotte, store og smakfulle cookies. Perfekt å dele med gode venner eller kollegaer. Cookiene skal kun tines før de pyntes etter eget ønske.
Velg mellom tre forskjellige smaker.
- Cookie red velvet filled with white chocolate 150 g
- Cookie chocolate filled with raspberry 150 g
- Cookie chocolate filled with oreocream, 150 g
Kaker og desserter
Tid for dessert - Ostekake
Landslagskonditor Vilde Nistad Strandos gir deg tips til hvordan du kan pynte en ferdig ostekake!
Høstens nye produkter fra Nortura PROFF!
Denne høsten introduserer vi Gilde Porchetta, en klassisk rett med italienske smaker, men laget av norsk råvare. I tillegg kommer to nye spennende produkter av kalv. Et helt nytt konsept fra oss er Gilde Ungsau der vi serverer råvarer fra norsk ungsau; bogknoke og bog i skiver. Vi lanserer også en fersk variant av vårt Livèchekylling salatkjøtt!
Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt
Har du smakt på Reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein? - ekte natur og ekte smak! Finnmark Rein er en del av vårt Matskatt-sortiment. En Matskatt kjennetegnes av norsk opprinnelse, unik kvalitet, tydelig lokal identitet og en historie verdt å dele. Våre Matskatt-ambassadører Torill og Bård viser deg tre smakfulle retter laget med kjøtt fra Finnmark Rein.
Pizzaekspertenes valg!
Visste du at pizza er Norges favorittmat? Orkla Foods Norge har vært pizzaguru i over 40 år og har perfeksjonert kunsten å lage den perfekte pizzaen. Vi vet akkurat hva som skal til for at du skal lykkes med din pizza!
