ALKOHOLFRITT ØL – ET MUST ELLER EN MULIGHET?

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du benytter Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned Chrome, Edge eller Firefox.
Les mer

Sidenavigasjon

Bilde

ALKOHOLFRITT ØL – ET MUST ELLER EN MULIGHET?

Klokk & Co er et familiebryggeri som drives av Kristine Lund og Leif Klokk. De blir hyppig omtalt som best på alkoholfritt øl i Norge. De har nå fire alkoholfrie øl i porteføljen, som kan bestilles gjennom ASKO.

Utvalget øker

Alkoholfritt øl er ikke lenger et dårlig kompromiss, men et fullgodt alternativ. Mange tenker på alkoholfritt øl som kjedelig og smaksløst. Vel, sånn er det ikke lenger. Det kommer stadig flere alternativer på markedet, som både smaker kjempegodt, og ser bra ut. Nå får du smaksrike alkoholfrie øl i kategorier som håndverkspils, meksikansk lager, Indian pale ale (IPA) og American pale ale (APA).

 

 

Klokk_290420_0992_900x600 (002).jpg

Hæ? Er den alkoholfri?

Da den alkoholfrie IPAen, FRIPA, fra Klokk & Co ble lansert i 2018, og gründeren løp fra bar til bar i Oslo med nyheten, var det mange barsjefer som ble lurt. De trodde de smakte på en IPA med alkohol, helt til de fikk lese på flasken. «FRIPA. Hæ, er den alkoholfri?» Siden har hundrevis av gjester spurt om det samme.

 

"Å ha flere gode alkoholfrie øl på menyen gir gode kundeopplevelser, og bidrar også til økonomien."

 

God business

Det er trendy å velge alkoholfritt. I en undersøkelse sier 57% av de spurte at alkoholfrie alternativer påvirker deres valg av serveringssted. Det betyr altså at et godt utvalg kan bidra til flere besøk.

 

Klokk_290420_1565_900x600.jpg

 

Videre blir så klart gjestene positivt overasket over å få servert alkoholfritt øl som smaker som ekte øl. Og når noe faller i smak, drikker man som kjent mer av det.

 

«Fra serveringssteder hører vi ofte at folk drikker mer alkoholfritt øl etter at de fikk øl fra oss på menyen», sier gründer og markedssjef i Klokk & Co, Kristine Lund.

 

Ikke minst merker serveringsstedene vekst når servitørene anbefaler øltyper som faktisk passer til maten. Akkurat som at én vintype ikke passer til all slags mat, er heller ikke pils det beste til alle måltider.

 

Hva bør du ha på menyen?

På menyen bør man i alle fall ha én lys og lett øl, og en IPA. Da dekker du de to mest populære kategoriene. Men det aller viktigste er at du velger kvalitet. Det er da du får «wow»-faktoren og høyest gjenkjøp.

 

 

 

Meny-Fripa-3_900x600 (002).jpg

 

FRIPA – en prisbelønt alkoholfri IPA. Lettdrikkelig, frisk, fruktig og smaksrik. Like god som en ekte IPA! Fantastisk til pinnekjøtt, og en vinner til biff, pizza, tapas og grillmat.

 

GRINGO – en lys og lettdrikkelig øl i meksikansk stil, med ferskpresset lime og ingefær. Perfekt til taco, sushi, salater og skalldyr. Og deilig i solveggen.

 

NADA – en fyldig og smaksrik pale ale, med tydelig humlepreg. Perfekt til kraftig og spicy mat, og til den som setter pris på en skikkelig håndverksøl. Anbefales til rakfisk!

 

Happy Days – en alkoholfri håndverkspils med ekte kvalitetshumle. En fin allrounder til lyse og lette matretter, til en svært hyggelig pris.

 

 

«I stedet for å nippe til én enhet gjennom hele måltidet, eller drikke vann, drikker de kanskje 2 eller 3 gode alkoholfrie øl.»

 

Er alkoholfritt øl sunt?

Det korte svaret er ja. Vi pleier ofte å si at etter vann er alkoholfritt øl det sunneste du finner i en bar. I tillegg til å inneholde færre kalorier enn vanlig øl, har forskning vist at det har mange helsebringende effekter. Det har massevis av vitaminer og mineraler i seg, og er for eksempel ekstra sunt å drikke etter trening.

 

 

blobid3.jpg

 

Er alkoholfritt øl alkoholfritt?

 

I Norge kan øl som er merket alkoholfritt maks inneholde 0,7% alkohol. Dette er for alle praktiske formål alkoholfritt. Til sammenlikning har for eksempel kefirmelk opptil 0,7% og til og med en nybakt bolle eller en overmoden banan kan ha opptil 0,5%. Dette er så små mengder at det ikke vil kunne gi ruspåvirkning. Man kan helt trygt drikke alkoholfritt øl selv om man er gravid eller skal kjøre bil. 

 

Klokk_290420_0359_900x600 (002).jpg

 

Hva nå?

Det er rett og slett blitt kult med alkoholfritt, og innen øl er alkoholfritt den nye trenden. Sleng dere på, utvid utvalget, og sørg for å vise det frem! Det kommer dere ikke til å angre på.


Artikkelbilde Bli bedre kjent med våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Ecolab - trygg og sikker gjenåpning med våre effektive Covid-19 produkter

Ecolab er verdensledende innen vann, hygiene og smitteforebyggende løsninger og tjenester. Vi leverer omfattende løsninger og personlig service for å fremme mattrygghet, opprettholde rene og trygge omgivelser, optimalisere vann- og energiforbruk og forbedre driftseffektivitet og bærekraft for kunder i mer enn 170 land.

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby dere som kunder å kjøpe disse varene. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Artikkelbilde To nye håndsåper fra Tork med 30% rabatt!

Tork Håndsåpe med luktkontroll er en helt ny såpe som hjelper deg med å fjerne matlukt og fett fra hendene. I tillegg lanserer vi Tork Clarity Skumsåpe, en mild håndsåpe med hele 99 % naturlige ingredienser.